epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

SAJKO napisal/-a:S 5 euri na uro ne moreš preživet-pri 200 urah je to 1000 eurov, odštej vse dajatve, ti ostane cca 600 eurov, odštej prostor, kjer delaš, elektriko, ogrevanje, malico, amortizacijo opreme (računalnik, programi, tiskalniki)itd, pa moraš še nekaj dodati od nekje drugje, da lahko delaš zastonj.
Vse letanje, ki ga nekdo hoče od tebe, se plača.
Tud gradbeni projektanti ti ne zrihtajo zastonj gradbenega dovoljenja in ne letajo zastonj po upravni enotiin občini.

kafer1 napisal/-a:...v eno od mnogih debat okoli strojniškega dela me je negdo vprašal kaj imam toliko proti tistim ki ste "uspešni podjetniki" in delate več kot 8 ur....Prav to ker se vem to zdi normalno in ker se posledočno tudi našim šefom ki tako in drugače sodelujejo z temi celodnevneži zdi to normalno in ker ti celodnevneži potem sami postanejo šefi ki jim je to še bolj normalno. Tako se ta butasta normalnost seli na vse prebivalstvo.
No drugače pa za 5 EUR/h je škoda živcev. Druga ne delaš kot znižuješ ceno strojnikov. Pa če misliš da si naredil oslugo temu "manageru" - niti najmanj - ko boš ti zahteval 5,5 EUR/h bo začel iskati drugega.
LP

Ne vem, zakaj se vsi obregnete ob tistih 5 evrov na uro. Navsezadnje, če je to neto za vse porabljene ure, pa človek tudi preživi v kriznih časih.Štiri ure dela na PC-ju. Storjena usluga je bila opravljena šele po 48 urah dela.

keops napisal/-a:Kakšne ure neki....![]()
Zakaj cena na uro...![]()
Edino merilo je vrednost tvojega dela v primerjavi z vrednostjo izdelka.
Cena na uro pride prav samo "menedžerjem", ker nimajo pojma, kolikšen je delež konstrukterskega ipd. dela in delajo po sistemu čimbolj poceni...tako res prideš na 5eur/h.In zbijaš ceno vsem ostalim...
BTW, prejšnji teden mi je "majstore" za ometati par m2 zidu računal po enaki ceni...keš

delta napisal/-a:keops napisal/-a:Kakšne ure neki....![]()
Cena na uro pride prav samo "menedžerjem", ker nimajo pojma, kolikšen je delež konstrukterskega ipd. dela in delajo po sistemu čimbolj poceni...tako res prideš na 5eur/h.In zbijaš ceno vsem ostalim...
BTW, prejšnji teden mi je "majstore" za ometati par m2 zidu računal po enaki ceni...keš
No kolega strojnik, povej mi koliko je vrednih tvojih šest, sedem risb (modelov), ko pa niti ne veš za kateri projekt gre, kam bodo te risbe (kosi) vgrajeni, kdo je končni uporabnik in ali ja ta projekt sploh legalen (teroristična dejavnost, orožje, neposredna konkurenca...). Moje mnenje je. Svojo storitev računaj na podlagi urne postavke (v EUR) to je pravo merilo, vse ostalo je zgolj teoretično razglabljanje.
Delta

delta napisal/-a:keops napisal/-a:Kakšne ure neki....![]()
No kolega strojnik, povej mi koliko je vrednih tvojih šest, sedem risb (modelov), ko pa niti ne veš za kateri projekt gre, kam bodo te risbe (kosi) vgrajeni, kdo je končni uporabnik in ali ja ta projekt sploh legalen (teroristična dejavnost, orožje, neposredna konkurenca...). Moje mnenje je. Svojo storitev računaj na podlagi urne postavke (v EUR) to je pravo merilo, vse ostalo je zgolj teoretično razglabljanje.
Delta

Zmago1 napisal/-a:Za premislek o 5E/h
Sem ravno prenavljal stanovanje, komplet, rabil sem vse vrste obrtnikov, zidar, mizar, parket, knauf, vodovod, malar, elektrika itd, in naj sem se še tako trudil nisem našel nikogar ki bi računal manj kot 10E/h na roko (Ljubljana)! Najnižja urna postavka zidar, mizar 10E pa do 15E za vodovod in elektriko. Cene so drugače šle tja do 20 in tudi 30E/h,...vendar teh nisem najemal.
Čisto normalno je bilo, da sem majstru za dva dni (7-17h) plačal od 200-300E; ker ceneje enostavno ni bilo za dobit. Recimo za en teden dela vkljucno s soboto 700, ko to primerjam s svojo plačo-me je vsakič razjezilo, ampak kaj pa naj?
Tako da debata o 5E/h za delo konstrukterja ali programerja ali pa samo modeliranje je že bizarna.
zakaj potem ne delate zastonj, za dobro voljo?
Tisti strojnik ki vzame delo za 5E/h je ali obupan, ali dela počasi kot polž ali pa samo neumen, pa ne mislim nobenega žalit, dejmo vsaj malo cenit naše delo.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov