STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varilni aparat

Varilni aparat

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Varilni aparat

OdgovorNapisal/-a CrashOver » 22.1.2005 23:56

zanima me kakšen aparat se mi splača kupit. varil bi manjše stvari, bol za hobi pa to, pa če je treba kaj doma popravit, kaki auspuf ipd... pol pa bi še rad meu možnost, da priključim argon, pa za rostfrei ...
kaki stroj bi bil najbol primeren, kakšne so kaj cene, kje se da zvedet za kakšne rablene?

hvala
LP
kaj se sekiraš... sej sem jaz to napiso
CrashOver
Novinec
Novinec

Kraj: Močna

OdgovorNapisal/-a Gost » 1.2.2005 19:47

Kupi Kemppy! Mašine so zakon!

Varilni inženir iz Mb!
Gost

OdgovorNapisal/-a CrashOver » 8.2.2005 20:51

varstroj, MIG/MAG varjenje, za cca. 45k SIT ?... je to dobra cena?... a ja, pa nov je

LP
-matej
CrashOver
Novinec
Novinec

varilni aparat

OdgovorNapisal/-a maus » 9.2.2005 13:34

Pozdravljen,
priporočam ti kak Vastrojev aparat. Lahko se odločiš tudi za Kemppija ali Froniusa vendar zelo preplačaš ime za stroj enakih zmogljivosti, pa tudi potrošni material te bo stal malo več.
LP, Maus
maus

OdgovorNapisal/-a marko-x » 9.2.2005 15:28

Jest uporabljam 210 amperskega od iskre in sem z njim glede na ceno (110 Ksit, nov) zelo zadovoljen. Za amaterske podvige je skoraj predimenzioniran.
x-x-x
marko-x
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ComoLuz » 14.2.2005 19:50

Definitivno inverter Xenta 140 ali 160!(Iskra-varjenje)! Variš lahko tudi najzahtevnejše elektrode in sicer npr. EVB fi 4 mm z 110A!!
Lp D.
ComoLuz
Sodelavec
Sodelavec

Še ena možnost LINCOLN Invertec V140 T-pulse

OdgovorNapisal/-a goos » 17.2.2005 14:29

2. INVERTEC V160-T Pulz
Področje uporabe : industrija, montaža, remonti; var. postopki: TIG, T-Pulz, RO
Napetost : 1~, 230 V, 50 Hz (brezstopenjska reg.; digit. prikaz param.)
Varovalka : 16 A (počasna)
Varilni tok 5-160 A
Varilni tok pri DC 35% : 160 A
Varilni tok pri DC 100% : 130 A
Vžig : HF - Visoko frekvenčni brezkontaktni vžig (2 in 4 takt. del.)
Pulz : Manjše deformacije, večja penetracija, oblikovanje obloka
Pribor : Zračno hlajeni TIG gorilnik-4m, Kabel za maso, Kabel s kleščami za RO varjenje
Opomba : Stroj je primeren tudi za za napajanje z generatorjem
Garancija :2 leti
goos
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a CrashOver » 24.2.2005 22:00

pravkar nabavo Varstroj 1400 MIG/MAG .... dobil novega za 45k SIT ... upam da bo dobro služo :) ... a ja, pa kasilni aparat z CO2 - vlki, za 2000SIT :)

LP
-matej
CrashOver
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a boc18jan » 26.2.2005 22:19

Živjo!
Jaz imam doma Iskro m/m 200 profi že 10 let pa še kar
dela,sicer pa sem varil tudi z drugimi aparati pa priporočam Varstroj 160/180 A.Sicer pa sem avtoklepar tako,da stroje kar dobro poznam;je bil pa še enkrat en co2 slovenskega proizvajalca(rdeč-za ime nisem siguren Brinovec ali nekaj podobnega)ta je deloval odlično bil pa je samo trifazni.
boc18jan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a boc18jan » 26.2.2005 22:33

Aja pa še nekaj,Če boš dal gasilski co2 moraš reči serviserju,da ti odvije cevko drugače ti zamrzne manometer.Pa,če kupuješ aparat kupi takšnega da ti bo notri šel veliki kolut.? Cena-količina Priporočam vsaj toliko močan aparat kot sem ga omenjal,ker na primer 140A imajo male kolute se mi zdi.Lep pozdrav Boštjan
boc18jan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a CrashOver » 29.4.2005 19:07

grede CO2 aparat... a je možno, ker ni odvita ta cevka, da se mi je poslovil ventilček (oni, ko je na gumbu, ko pritisneš, pihne plin?) .... ni mi jasno zakaj bi se to zgodilo, veliko poznanih uporablja klasične co2 aparat, in jim laufa BP... a je ta varstroj tolko slabši po kvaliteti? če bi samo menjal ta ventil, ki sem ga dobil zraven, s kakšnim bolšim, bi rešil problem?, ali če dam odvit cevko v gasilnem aparatu?, se bo ventil "porihtal" al bo treba menjat?

hvala

LP
-matej
CrashOver
Novinec
Novinec

Na žalost,po toči zvoniti je prepozno.Kupi malo večjega ,kot

OdgovorNapisal/-a boc18jan » 13.10.2005 0:10

CrashOver napisal/-a:grede CO2 aparat... a je možno, ker ni odvita ta cevka, da se mi je poslovil ventilček (oni, ko je na gumbu, ko pritisneš, pihne plin?) .... ni mi jasno zakaj bi se to zgodilo, veliko poznanih uporablja klasične co2 aparat, in jim laufa BP... a je ta varstroj tolko slabši po kvaliteti? če bi samo menjal ta ventil, ki sem ga dobil zraven, s kakšnim bolšim, bi rešil problem?, ali če dam odvit cevko v gasilnem aparatu?, se bo ventil "porihtal" al bo treba menjat?

hvala

LP
-matej
:-? :-?
boc18jan
Novinec
Novinec

Varilni aparat

OdgovorNapisal/-a Klemenn » 13.10.2005 15:05

Glede na tvoje zahteve ti vsekakor priporočam varilni aparat MIG/MAG, ker z ročnim obločnim varjenjem,torej z oplaščenimi elektrodami ne boš mogel variti izpušnih cevi, niti drugih tanjših pločevin. Sicer pa so za domača varjenja dobri praktično vsi aparati. Kvaliteto aparata določa intermitenca, ki pove koliko časa lahko variš pri dočeni jakosti toka. Boljši aparati zdržijo več časa pri naprimer polni obremenitvi. Sicer pa doma praktično nikoli ne variš non-stop. Tako,da se ima aparat čas ohladit med posameznimi varki. Mogoče lahko povem še to kakšna je razlika med MIG in MAG. MIG je postopek varjenja z inertnim plinom, MAG pa z aktivnim plinom. Inerten plin je naprimer argon ali določene mešanice plinov, aktivni plin je pa naprimer CO2. Če misliš kupit jeklenko za plin, potem kupi plin z imenom KRISAL (82% Ar in 18% CO2). Var bo veliko lepši, brizganja pa praktično ne bo. Sam imam ISKRIN aparat in sem zelo zadovoljen.
Sicer pa za zelo natančna dela priporočam TIG aparat, ki pa je verjetno predrag za domačo uporabo.

LP
Klemenn
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Tha Real M » 5.5.2007 15:12

Pozdravjeni,

tudi jaz se odločam za nakup drugega varilnega aparata, predvsem iz razloga restavriranja vozila. Ker želim sam zamenjati dotrajane oziroma prerjavene dele vozila, sem se odločil, da nabavim svoj varilni aparat. Predvsem se oziram za Iskro ali Varstroj-jem. Aparata ne bom potreboval za profesionalno rabo, bi pa ga koristil tudi za kakšna druga hišna (p)opravila, popravila izpušnega sistema in podbno. Po dosedanjem prebiranju foruma sem zasledil, da priporočate CO2, tam nekje okoli 200A. Se proizvajalca kaj bistveno razlikujeta glede kvalitete izdelave? Če ima kdo kakšnega rabljenega se tudi priporočam. Hvala za odgovore

Pa lep pozdrav

Matej
Tha Real M
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a skorpijon » 5.5.2007 21:01

A kdo vari z Xenta 140 ali 160 po TIG postopku,pa da ga ima doma in kako se mu obnese, kakšen podoben nasvet
skorpijon
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost