STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pogonski mehanizem

Pogonski mehanizem

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Pogonski mehanizem

OdgovorNapisal/-a mirogor » 5.5.2007 12:11

Pred nekaj leti je nek inovator izumil popolnoma nov mehanizem za pogon kolesa. Zanima me ,če kdo ve na kateri točki je obstal ta izum. Ali obstajajo na netu kakšni podatki o tem izumu.

lp
mirogor
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 5.5.2007 12:42

v zadnjih dveh letih sem fizično pomagal pri izdelavi kar nekaj različnih variant prav tega pogona.
rezultat: približna ničla, so pa bili inovatorji na TV in v časopisju, morda so tudi kaka nepovratna sredstva dobili.
Ko so pa naročali dele za prototipe, so hoteli kar po 200 kosov, komaj smo jih prepričali v količine po 5 kosov. Vendar kot sem zapisal zgoraj, rezultatov NI.
Saj je menda jasno: en konj ima pač eno konjsko moč, en osel pa samo eno oslovsko, pa vstavi vmes bilo kak mehanizem tipa "baltazar" (saj se še spomnite risank o iznajditelju Baltazarju)
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mirogor » 5.5.2007 13:01

magnum357 napisal/-a:v zadnjih dveh letih sem fizično pomagal pri izdelavi kar nekaj različnih variant prav tega pogona.
rezultat: približna ničla, so pa bili inovatorji na TV in v časopisju, morda so tudi kaka nepovratna sredstva dobili.
Ko so pa naročali dele za prototipe, so hoteli kar po 200 kosov, komaj smo jih prepričali v količine po 5 kosov. Vendar kot sem zapisal zgoraj, rezultatov NI.
Saj je menda jasno: en konj ima pač eno konjsko moč, en osel pa samo eno oslovsko, pa vstavi vmes bilo kak mehanizem tipa "baltazar" (saj se še spomnite risank o iznajditelju Baltazarju)

zanimajo me konkretne rešitve(če je možno)
mirogor
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 5.5.2007 15:16

brez zamere. vendar mislim da fantje še niso obupali in delajo še poskuse. Raje principa delovanja (zamisli) ne bi na veliko razlagal. Morda jim bo pa še vspelo, čeprav jaz sam močno dvomim. Potem pa naj le oni žanjejo sadove svojega truda. Jaz sem svoje pokasiral, ko sem delo končal.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov