STROJNISTVO.com • Poglej temo - Uvoz risbe iz AutoCAD-a v Word

Uvoz risbe iz AutoCAD-a v Word

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Uvoz risbe iz AutoCAD-a v Word

OdgovorNapisal/-a Gost » 22.12.2002 23:14

Rad bi risbo iz AutoCAD-a prenese v Word. Sam prenos ni problem, težave pa so z debelinami črt, kajti rad bi imel različne debeline v Wordu. Imam AutoCAD 2002. Nekaj sem poiskušal z OLE objekti, ki naj bi bili namenjeni temu, vendar mi ni ratalo. Če kdo to obvlada, ga prosim za pomoč.

LP, Matjaz
Gost

OdgovorNapisal/-a yenkee » 23.12.2002 8:14

V acadu imaš spodaj vrstico v kateri je tudi ukaz LWT. Ko zaženeš ukaz lwt se ti pokaže debelina črt ki si jih predhodno nastavil pv plot style. Glede na nastavitev dobiš debelino in nato vse skupaj s copy paste preneseš v word.
yenkee
Sodelavec
Sodelavec

prenos risbe iz AutoCAD-a v Word

OdgovorNapisal/-a gost » 14.1.2003 11:54

Tudi sam sem se veliko časa ubadal s tem, dokler nisem izvedel za program BetterWMF.
Odlična zadeva namenjena prav tej problematiki.

30 dnevno licenco dobiš na naslovu http://www.furix.com/

Mitja
gost

Prenos slike iz ACADa v WORD!

OdgovorNapisal/-a mobijan » 21.1.2003 8:35

Za prikaz črt v ACADu napiši v ukazno vrstico
LWdisplay
ON

potem pa si pomagaj s print screen in paste

lp

mobijan
mobijan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jozl » 28.1.2003 15:19

Najbolje ti je risati v Pline in tam daš potem ukaz Pedit, ker označiš pline črto oz. skupno skupino črt in jih predvidiš drugo debelino. Postopek je kar zamuden, če si risal navadne črte. Potem izbereš samo belo podlago in uporabi ukaz iz WIN Copy, in ima potem v Wordu povwezavo nazaj v ACAD, tako da lahko vedno popravljaš sliko za dokumentacijo.

Jst sedaj ko sem naredil diplomo in imel okoli 70 3D slik iz ACADa, sem se le preklopil na CATIA, ker je lažje modeliranje.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a primzi » 29.1.2003 14:32

Tud jst mam podobne probleme. Do sedaj sem še najboljše rezulate dobil na naslednji način (brez uporabe posebnih programov):
- posameznim črtam določim debelino. Tega ne počnem z ukazom PLOT STYLE MANAGER (je namenjen le definiranju debeline črt pri tiskaju), temveč določim posamezne debeline vsaki črti posebej. Pri izbiranju posameznih črt si pomagam z ukazom QUICK SELECT (pr. vse crte modre barve naj imajo lineweight 0.25 mm)
- grem v Layout. ACAD prikazuje debelino črt le v papirnem prostoru. Gumb LWT mora biti seveda potrjen. Zamenjam barvo ozadja in uporabim Print screen. Dobljeno sliko odložim v wordu, kjer jo še obrežem. Print screen uporabljam, ker se mi pri uporabi ukaza COPY lastnost lineweight izgubi, tako da imajo v wordu potem vse crte enako debelino.

Če pozna kdo boljši način, naj ga prosim sporoči.

LP
Primoz
primzi

OdgovorNapisal/-a SimonGY » 30.1.2003 9:58

Tudi jaz sem imel veliko problemov z kopiranjem načrtov v Word. Poizkusel sem program BetterWMF, ki ga predlaga Mitja in ga toplo priporočam.
Lp, Simon
SimonGY
Pripravnik
Pripravnik

Re: Uvoz risbe iz AutoCAD-a v Word

OdgovorNapisal/-a urosl » 30.1.2003 13:25

Zgoraj opisani postopki sicer delujejo, se vedno pa tezava ni resena!

Ti zelis v Word-u imeti sliko. Torej, iz .dwg file-a v AutoCAD-u je potrebno narediti sliko, primerne velikosti in locljivosti. Ustvari nov "tiskalnik", ki zna exportirat podatke v bitni zapis, kjer si le izberes format zapisa, locljivost in podatke se zapisejo v datoteko izbranega formata. Vse skupaj je zelo enostavno, samo malo je potrebno razmislit.

Kratek opis postopka:
1. V Add-Plotter Wizard izberes Raster File Formats, nato pa še da desni izberes format zapisa (priporocam Truevision TGA Version 2)
2. nadaljujes s strinjanjem ponujenih moznosti
3. v nadaljevanju si nastavis zeljeni locljivost in ime "tiskalnika"

In ko zelis prikazat .dwg file v wordu, gres tiskat, za tiskalnik izberes zgoraj definirano napravo, pokazes se lokacijo kam se na shrani datoteka in proces je zakljucen.

Veliko uspeha, ce pa bodo tezave pa se le obrni name.

Lp,
Uros LESJAK, B2 d.o.o. , računalniško izobraževanje.
urosl
Novinec
Novinec

Kraj: Celje

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov