epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

urbanyx napisal/-a:Nemcija, ca. 3000 brutto (ca. 1800 netto) za zacetek, ni vazno kaksne izkusnje imas iz Slovenije, ker jim to bolj malo pomen.
Vazno jim je, da ZNAS tisto, kar jim navedes kot reference.
Potem pa je odvisno od podjetja, kaksno placno politiko imajo, kaki so odnosi, sefi,...
Ti povem iz prve roke, da sem zacel z precej manj kot sem zgoraj napisal, ampak ko se enkrat dokazes, potem prakticno navzgor ni omejeno, vendar odvisno od firme.
Ce te se kaj zanima, vprasaj.
Lp iz Essna

masinist napisal/-a:Moj prijatelj je že 3 leta v Nemčiji in dela na delovnem mestu tehnolog. Sedaj ima 3000 € neto. Pravi, pa da glede na ostale tehnologe v firmi in drugih firmah je to nižja plača. Rekel je, da v roku dveh let realno pričakuje 4000 €, kar pa je potem že bolj proti vrhu za tehnologe v njihovi firmi.
LP, masinist

plero napisal/-a:urbanyx napisal/-a:Nemcija, ca. 3000 brutto (ca. 1800 netto) za zacetek, ni vazno kaksne izkusnje imas iz Slovenije, ker jim to bolj malo pomen.
Vazno jim je, da ZNAS tisto, kar jim navedes kot reference.
Potem pa je odvisno od podjetja, kaksno placno politiko imajo, kaki so odnosi, sefi,...
Ti povem iz prve roke, da sem zacel z precej manj kot sem zgoraj napisal, ampak ko se enkrat dokazes, potem prakticno navzgor ni omejeno, vendar odvisno od firme.
Ce te se kaj zanima, vprasaj.
Lp iz Essna
Živjo!
Zanimam se za delo prakse v Nemčiji oz Avstriji, in to pa predvsem zaradi jezika ter seveda da bi se kaj pametnega naučil iz smeri strojništva. Koliko dni na mesec si doma? Mogoče veš kam se obrnem za svetovanje? Problem je pa tudi to da se Nemščine nisem učil, vendar bi se že znašel, saj bi se mogel. Kakšno bi pa bilo kaj plačilo za prakso, bi se lahko preživel s tem da bi mogel še stanovanje plačevati?
Lp Rok

urbanyx napisal/-a:masinist napisal/-a:Moj prijatelj je že 3 leta v Nemčiji in dela na delovnem mestu tehnolog. Sedaj ima 3000 € neto. Pravi, pa da glede na ostale tehnologe v firmi in drugih firmah je to nižja plača. Rekel je, da v roku dveh let realno pričakuje 4000 €, kar pa je potem že bolj proti vrhu za tehnologe v njihovi firmi.
LP, masinist
Hm, le zakaj tole tako tezko verjamem. Mislim da tvoj prijatelj govori o brutto, ne netto.
Tu se govori samo brutto.
Zakaj naj bi 70000€ brutto na leto predstavljalo problem? Za človeka, ki podjetju prinaša dobiček so v Nemčiji pripravljeni plačati. N primerjati tujih gospodarstev s slovenskim. V Sloveniji šteje samo družboslovje!
Primer:
3000€ netto = 5600€ = ca. 70.000€ brutto na leto za tehnologa? Tezko verjamem.
4000€ netto = 7440€ = ca. 90.000€ brutto na leto.
To so place na nivoju sefov, prokuristov,...

drejcek napisal/-a:se pravi...važno je, da imaš vsaj kakšno leto ali dve izkušenj (če se ne motim), potem pa s trebuhom za boljšim kruhom?
lp,
A

urbanyx napisal/-a:drejcek napisal/-a:se pravi...važno je, da imaš vsaj kakšno leto ali dve izkušenj (če se ne motim), potem pa s trebuhom za boljšim kruhom?
lp,
A
Se posebno sedaj, ko so s 1.5.2011 ukinili delovna dovoljenja. Zaposlitev je enaka kot v Slo, prides in se zaposlis.
Fantje, Nemcije je "lacna" strojnikov. Trenutno je gospodarstvo tu v "bumu".
Lp

drejcek napisal/-a:urbanyx napisal/-a:drejcek napisal/-a:se pravi...važno je, da imaš vsaj kakšno leto ali dve izkušenj (če se ne motim), potem pa s trebuhom za boljšim kruhom?
lp,
A
Se posebno sedaj, ko so s 1.5.2011 ukinili delovna dovoljenja. Zaposlitev je enaka kot v Slo, prides in se zaposlis.
Fantje, Nemcije je "lacna" strojnikov. Trenutno je gospodarstvo tu v "bumu".
Lp
smem vprašat... ste zaposleni v nemčiji? če ja, katero področje dela...
hvala
Lp,
A

ktm1001 napisal/-a:Ko bi ti vedu, koliko je bilo pri nas firm pred krizo v katere folk ni hotel it delat.
Še tukaj na forumu je par takih tem odprtih. Zdaj so taki največ pridobil, ker imajo dovolj kadra.

Vrni se na Iz življenja strojnikov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov