STROJNISTVO.com • Poglej temo - FS: Smer letalstvo

FS: Smer letalstvo

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a letalec » 8.3.2004 15:12

Pa bodo možnosti za smer letalstva kaj boljše po 1. maju 2004.

lp
letalec

OdgovorNapisal/-a Gost » 22.10.2004 23:20

Mene pa zanima kakšne so možnosti zaposlitve izven Slovenije po končanem faksu strojništva smeri letalstvo.
Kako je pa kaj s smerjo SNOVANJE LETAL. Kje lahko po končani tej smeri dobiš službo v Sloveniji?

lep pozdrav
Gost

OdgovorNapisal/-a lukipuki » 2.1.2005 17:17

Živeli!

Glede služb pilota je v tujini kar nekaj priložnosti,vendar vsi zahtevajo min. ATPL(A)frozen in vsaj 500 ur naleta (IFR,night,...).Nekateri prevozniki iščejo pilote oz.kopilote kar na svojih spletnih straneh, kjer so ponavadi objavljeni tudi pogoji.(vendar se ponavadi izkaže da pridejo notri tisti kateri so pri koritu,tako je povsod).

Kar se pa tiče študija snovanja in vzdrževanja letal (to študiram tudi jaz) pa lahko rečem da sem kar razočaran nad predavatelji,saj (po moje) nimajo izdelanega pravega pedagoškega procesa, vendar v njih znanje ne dvomim.
Služb bo po moje kar dosti. še posebej pri adrii saj bodo (že) servisirajo precejšen del evropskih CJR-jev, priložnosti so tudi v vojski in če imaš srečo pri kakšnem našem proizvajalcu letal ;).

Lp L
lukipuki
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a airbusA320 » 24.3.2009 20:32

Pozdravljeni strojniki.

Kot vidite sem zelo nov. Kot večina vas pa tudi mene zanima poklic "pilot".
Iz vaših prebiranj sem nekako prišel do spoznanja, da niti ni tako zelo pomembno, da imaš strojni faks, če bi rad bil pilot. Očitno je ta pogoj le v naši državi.
Kot je že nekdo omenil, tuje letalske družbe kar preko neta iščejo kandidate, kar sem to zasledil nekaj časa nazaj, mislim da pri enemu od nizkocenovnih prevoznikov (Ryanair , easyJet).
Torej hipotetično gledano odideš v eno izmed letalskih šol, se šolaš, opravljaš izpite, pridobiš licenco PPL, CPL... seveda vse popolnoma sam financiraš in počasi nabiraš ure, ki so potrebne za "višje" licence in raitinge. Konec koncev lahko prilezeš do samega poklica pilot komercialnega letala in z obilico sreče in volje nekoč nekje (tujina ali doma) dobiš sanjsko službo.

Seveda pa je po sredi denar.
Vendar zamislite si, da denar ne bi bil ovira. Bi bilo izvedljivo?

LP vsem.
airbusA320
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Angelika » 7.4.2010 21:24

Zdravo!

Mene pa zanimajo cene zdravniskih pregledov:). Malo me tudi skrbi kako zdravniski pregled poteka, iz cesa vse je sestavljen. :)

Najlepsa hvala za odgovore!!!
Angelika
Angelika
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 8.4.2010 8:19

Malo off-topic

Meni je bila blazno zanimiv intervju Rogerja Moora z enim od pilotov ameriškega prevoznika.
Baje, da imajo plače tako nizke, da nekateri delajo 2 šihta.
Tudi kot natakarji. Nekateri so šli tako daleč, da prodajajo plazmo lastne krvi.
Letalska podjetja/prevozniki izkoriščajo pilote na ta način, da jim omogočajo letenje, kar je večini itak ljubezen.
Koliko je to res, ne vem.
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

plomba

OdgovorNapisal/-a pingvin » 24.2.2013 19:49

Ali lahko postanem pilot če imam plombe?
pingvin
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost