STROJNISTVO.com • Poglej temo - Emulzija

Emulzija

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Emulzija

OdgovorNapisal/-a dsf » 8.7.2010 12:31

Ker mi zaloga emulzije gre h koncu me zanima kakšno oz. katero največ uporabljate in kakšne so trenutno kaj cene.
Sam sem se nekako začel nagibati k Fucksu , Ecocool 2030 se mi je kar dopadla in še stabilna je.
Delam pa predvsem železo, Alu manj,sredje težke obdelave,tudi vrezovanje navojev.
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 10.7.2010 17:30

Pozdravljen

Jaz uporabljam ARAL že kar nekaj časa in nimam kaj pripomnit pa tudi olje za vodila imam njihov in je ok.
Lp

:)
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Dimc » 16.8.2010 17:25

Pozdravljen,

Lahko uporabljaš različne emulzije. Odločiti se moraš sam a boš uporabljal sintetično emulzijo z daljšim stažem ali mineralno ki se hitreje razkraja. Seveda je sintetična emulzija dražja. Ima pa prednost, da je prozorna in pri preciznih delih imaš boljši pregled nad obedelovancem. Cene na trgu so različne, vsaka blagovna znamka ima svoj cenovni razred. Katerokoli znamko boš vzel ti bo stvar delovala. Če rabiš še kakšen nasvet mi sporoči.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Emulzija

OdgovorNapisal/-a dakomat » 5.1.2015 21:21

Čer. Zanima me kaj naj primešam emulziji da ne bo zmrznila? Antifriz so mi odsvetovali. Pri koliko stopinjah celzija sploh imajo emulzije ledišče (sicer je zraven ogromno vode)?
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dimc » 6.1.2015 9:03

Pozdravljen,

Če ti povem po pravici ne primešaj ničesar k emulziji, ker boš nerdil samo ''sranje''.
Emulzije so zelo delikatne tekočine in včasih je potebno znimi delati v rokavicah. Temperatura skaldiščenja je od +5C do +40C in ne sme zmrznit. V primeru, da zmrzne je skoraj zanič.
Priporočam ti, da jo postaviš nekam na toplo, ker verjetno stroja nimaš zunaj na mrazu.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 7.1.2015 18:48

Čer. Ravno to je problem. Žaga za razrez je zunaj pod nadstreškom. Ok, vseeno hvala za odgovor.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov