STROJNISTVO.com • Poglej temo - Internetna stran

Internetna stran

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Internetna stran

OdgovorNapisal/-a Gost » 9.1.2004 16:20

Rad bi naredil preprosto internetno stran na kateri bi predstavil svoje podjete (kdo smo, kje smo, kaj delamo, nekaj slik naših izdelkov itd.)
Zanima me kako se tega lotit, s kakšnimi programi se to dela, domena, prostor na strežniku skratka vse o tem od začetka do konca.
Zanima me tudi ali obstajajo kakšne tipske strani, da bi zadevo samo malce popravil ter koliko stane izdelava strani, če ti jo naredi kakšna firma.
Kako to narediti sam me seveda zanima bolj kot pa kupljena zadeva, ker bi rad malo ustvarjal! :D

LP John
Gost

OdgovorNapisal/-a Simon-- » 9.1.2004 17:20

Ce hoces svoje podjetje predstaviti sirnem svetu
je boljse, da to prepustis profesionalcem, oz. nekumu ki zna.
Ce ne si samo sramoto naredis.

Nase podjetje je imelo pred cca.6 mesci svojo i net
stran. Ko sem jo prvic obiskal mi je kr slabo postalo, da
bi naj to predstavljalo naso firmo. :oops:
Hvala bogu je zdaj malo boljsa.

Ta stran je ena izmet boljsih glede strojnistva.

http://www.voestalpine.com
Simon--

OdgovorNapisal/-a Peke » 9.1.2004 19:04

Zdravo

Treba je dodat, da stran ki jo daš naredit tudi nekaj stane, odvisno pač kakšne so tvoje želje in potrebe. Podjetij in posameznikov, ki se pa s tem ukvarjajo pa je kolikor hočeš.
Če pa si tega ne morete privoščiti in imaš smisel za oblikovanje pa lahko dobro stran narediš tudi sam.
Od programov, ki so namenjeni izdelavi strani je najbolj razširjen Dreamweaver, drugače pa je dober tudi MS FrontPage, predvsem zato, ker je zelo podoben Word-u. Čisto osnovne strani pa lahko narediš tudi v Word-u.
Drugače je teh programov veliko. Priporočam ti, da si vsaj malo pogledaš sestavo HTML kode, ker je potem dosti lažje.
Poglej si še strani www.uspeh.com in http://www.econs.si/. Ti podjetji se ukvarjata z svetovanjem kako narediti učinkovito spletno stran in kakšne so najpogostejše napake. Sigurno boš našel kakšno informacijo, saj je na obeh straneh objavljenih kar nekaj e-literature.

Jaz ti predlagam, da si zadevo vsaj malo pogledaš. če te zanima.
Vse kar lahko dobiš je nekaj novega znanja.

Lep pozdrav,
Peke
Peke
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Internetna stran

OdgovorNapisal/-a STROJNISTVO.com » 10.1.2004 13:35

Pozdravljen,

Anonimno napisal/-a:Rad bi naredil preprosto internetno stran na kateri bi predstavil svoje podjete (kdo smo, kje smo, kaj delamo, nekaj slik naših izdelkov itd.)

v kolikor želš res enostavnejšo internetno stran jo res lahko izdelaš sam (priporočam Microsoft FrontPage) ali pa si najdš kakšnega študenta, ki jo izdela za majhen denar.

Anonimno napisal/-a:Zanima me kako se tega lotit, s kakšnimi programi se to dela, domena, prostor na strežniku skratka vse o tem od začetka do konca.

Program: Microsoft FrontaPage ali DreamWeaver
Domena: .si (je brezplačna za pravne osebe - Arnes), .com in .net sta plačljivi (cca 4000 SIT/leto)
Prostor na strežniku: 25MB prostora (cca 15.000 SIT, npr. kelt.si)

Anonimno napisal/-a:Zanima me tudi ali obstajajo kakšne tipske strani, da bi zadevo samo malce popravil ter koliko stane izdelava strani, če ti jo naredi kakšna firma.
Kako to narediti sam me seveda zanima bolj kot pa kupljena zadeva, ker bi rad malo ustvarjal!

Tipske strani: ???
Cena enostavne internet strani pri podjetju: cca 200.000 SIT
Če ti jo naredi študent: cca 50.000 SIT (vprašljivo oblikovanje, ažuriranje, ...)

Lep pozdrav, Tomaž
STROJNISTVO.com - križišče strojnikov

Internet naslov: www.strojnistvo.com
mag. Tomaž Roblek, avtor
STROJNISTVO.com
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a mitja_p » 11.1.2004 14:20

Menim da se ti ne splača da sam delaš strani!

Jaz sem se zadeve lotil nekako takole:

1. Priprava gradiva, tekst in fotografije
2. Naredil sem si nek osnutek, glede oblike strani in tudi prevladujoče barve sem določil.
3. Nato sem vse to predal izdelovalcu strani.
4. Nato mi je on posredoval obliko, in jaz sem vsakokrat dodajal opombe, kako želim imeti stran narejeno.

NAJOLJ JE POMEMBNO DA SO DATOTEKE MANJŠE; PA ČETUDI MALO TRPI KVALITETA SLIK! Vprašaj se, če boš čakal ne neko stran 5 minut da se ti odpre, večina ljudi ima oz. imamo še počasne povezave!

Ko imaš stran izdelano, ali pa že vmes, pa si moraš kupiti oz. rezervirati www domeno, in pa rezervirati prostor na strežniku, npr. siol ali katerikoli drug.

Ko dobiš domeno in uporabniško ime pa stran enostavno naložiš naprimer s CUTE ftp.

Lep pozdrav!!
Problemi v strojništvu so zato, da jih rešujemo!
mitja_p
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mitja_p » 11.1.2004 14:24

Aja pa še cena:

Mene je izdelava strani stala približno 150.000 SIT + še kar precej mojega dela. Namreč izdelovalci strani ne pregledujejo najbolje svojega dela,normalno tudi zato ker ne poznajo področja, iz katerega so strani. Tako da je potrebno večkrat preveriti predvsem slovnične napake. Problem pa so tudi prevajalci, če so strani v več jezikih, kot je npr. moja stran, lahko si jo pogledaš!
Problemi v strojništvu so zato, da jih rešujemo!
mitja_p
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Simon-- » 11.1.2004 17:41

Mitja: Je pa stran narejena kvalitetno. Se vidi da ni nek amater "pocal".
Ce bi dal kaksnem studentu za delat te bi prisla ceneje.
Jaz bi ti za kaj takega se polovico manj vzel pa se to je prevec :lol:
Simon--

Internetna stran

OdgovorNapisal/-a marin » 12.1.2004 13:39

Živjo!
Jaz ti priporočam, da se sam lotiš zadeve, kajti stavr sploh ni tako zapletena kot se zdi. Z programom Macromedia lahko vse narediš...Dreamweawer uporabljaš za tekstovno obliko, html kode ti spoh ni treba poznati, kajti program jo sam generira. Če želiš še nekaj animacij uporabiš Flash, program je zelo enostaven...pogledaš kak tutorial in to je to... Za konec še slikce in grafična oblika...uporabiš Fireworks, se pravi, celotno stran narediš s tremi programi... Kot pravna oseba si urediš brezplačno domeno in nato še server na katerem boš gostoval. Serverji so plačljivi (hitri) in neplačljivi, ki ti počasneje nalagajo vsebino strani. Sam sem naredil kar precej strani, zato govorim iz izkušenj.
Želim ti veliko uspeha pri izdelovanju strani!
marin
Pripravnik
Pripravnik

Kraj: postojna

Re: Internetna stran

OdgovorNapisal/-a pzagar » 12.1.2004 14:22

Anonimno napisal/-a:Rad bi naredil preprosto internetno stran na kateri bi predstavil svoje podjete (kdo smo, kje smo, kaj delamo, nekaj slik naših izdelkov itd.)
Zanima me kako se tega lotit, s kakšnimi programi se to dela, domena, prostor na strežniku skratka vse o tem od začetka do konca.
Zanima me tudi ali obstajajo kakšne tipske strani, da bi zadevo samo malce popravil ter koliko stane izdelava strani, če ti jo naredi kakšna firma.
Kako to narediti sam me seveda zanima bolj kot pa kupljena zadeva, ker bi rad malo ustvarjal! :D

LP John

John !

Jst ti naredim, svetujem in grafično oblikujem strani. Lahko se pa tud sam malce poigraš.

Nekdo je že omenil, da če ne boš dobro naredil potem se ne trudi.

http://www.spletke.com

LP, Peter
pzagar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marin » 12.1.2004 15:03

Pzagar...ali ti želiš pomagati ljudem ali le dodatno zaslužiti?!!!
marin
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a marjan » 12.1.2004 19:43

in kaj je narobe, da pzagar hoče še nekaj zaslužiti? Saj nudi le svojo storitev, od Johna je odvisno ali bo to sprejel ali šel sam delat stvari (kar odsvetujem sicer, tako mimogrede). BTW: tudi Macromedia, dela včasih neumnosti, zato jaz uporabljam zraven še Evrsfot 1st page, ki je brezplačen, da "pohitrim" kodo (www.evrsoft.com).
Če ne poznaš kode html-ja ne moreš postaviti dobre spletne strani...
Za primer: poglej si zmazek, ki ga naredi FrontPage. Totalna katastrofa (stran se lahko tudi 10x več nalaga :( )

BTW: kar se tiče Flasha: namenjen je temu, da celo spletno predstavitev narediš v njem, ne le en kos (ok, tega se tudi jaz včasih ne držim;) ). Ker tako lahko gledaš predstavitev v katerikoli resoluciji - to je bil eden izmed kriterijev za njegovo "izumitev" 8)

Lp
Marjan

Tako mimogrede: naše strani gostujejo na http://www.modrisplet.com kjer tudi oblikujejo strani (jih "naprogramirajo" in oblikovalsko postavijo ter uredijo kot je treba). Nisem pa znjimi povezan oz. le toliko, da nam delno sponzorirajo naš projekt http://www.studentroadster.com
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

Zaslužek.

OdgovorNapisal/-a pzagar » 12.1.2004 21:50

Hja. Zaslužiti hočem, kaj pa drugega.

Morda kdo hodi v službo zato, ker rad plačuje prispevke ??

Peter
pzagar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marin » 13.1.2004 14:00

Le še to...jaz dobro poznam Macromedio, naredil sem že vrsto spletnih strani in nikoli nisem imel problemov s programom, poznam dobro tudi html kodo in raznorazne skripte... Priporočam Macromedio.
Adijo!
marin
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Gost » 13.1.2004 17:17

ola,
samo predlagal pa si, da poznavanje kode ni nujno, kar mislim, da je neumnost. Kako lahko skupaj spraviš en dober izdelek, če ne poznaš osnov. To je podobno kot, da če gradiš hišo pri strehi in ne pri temeljih.

Lp
Marjan
Gost

OdgovorNapisal/-a marjan » 13.1.2004 17:23

zgornji komentar je moj. Če je slučajno na strani še kakšen Marjan :D

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo