STROJNISTVO.com • Poglej temo - Delavna viza; EU, avstrija+ nemčija

Delavna viza; EU, avstrija+ nemčija

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Delavna viza; EU, avstrija+ nemčija

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.7.2004 10:04

Družba,

kdo pozna ali ve kje najti:

pogoje, postopek za pridobitev delavne vize v Avstriji

(Nemčiji, Švici ali drugje...)

Tema... Možgani počasi bežijo.... za denarjem. Pa da vidimo tujino....

CAD inžinir - strojnik 10let prakse
:P + :P
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.7.2004 10:06

Delavna ali delovna viza...
- saj je vseeno.

cilj + je znan
Gost

Delovna viza???

OdgovorNapisal/-a gost2 » 26.7.2004 12:20

Kolega!

V Nemcijo se nikar ne prodaj!!! Z Nemcijo je konec. Tako kot iscejo vse storitve in izdelke iz uvoza, tako tudi delovno silo uvazajo, da jih lahko placajo manj!!! Vem iz lastnih izkusenj!!!!

Moj nasvet: tudi v Sloveniji se da lepo zasluzit!
gost2

pravilno

OdgovorNapisal/-a ComoLuz » 13.8.2004 18:52

Oj!
Sej prav,da se zanimaš za delo v tujini, ker pri nas smo za delo,ki ga opravljamo porazno plačani oz. prejemamo miloščino! Natakar v Švici zasluži mesečno od 3500 Sfr in dalje, poleg tega imajo plačo izplačano v bruto znesku in državi plačujejo od prejetega 10% davka ne pa mi, ko nas za 40% oskubijo. Oni so za svoje delo vsaj plačani.
ComoLuz
Sodelavec
Sodelavec

Re: pravilno

OdgovorNapisal/-a Gost » 16.8.2004 13:09

ComoLuz napisal/-a:Oj!
Sej prav,da se zanimaš za delo v tujini, ker pri nas smo za delo,ki ga opravljamo porazno plačani oz. prejemamo miloščino! Natakar v Švici zasluži mesečno od 3500 Sfr in dalje, poleg tega imajo plačo izplačano v bruto znesku in državi plačujejo od prejetega 10% davka ne pa mi, ko nas za 40% oskubijo. Oni so za svoje delo vsaj plačani.

pozdravljen,

se strinjam v celoti. Par kolegov iz starejše generacije je krenalo v Gradec cirka 40km iz Maribora s trebuhom za kruhom in je naš zaslužek v primerjavi z njihovim le kapljica v morje. Seveda je potrebno nam pripravnikom prvo nekaj izkušenj in znanja za takšen korak. Je pa vsekakor vredno razmisleka, če ne kaj več.
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 17.8.2004 1:09

kako je pa v svici potem z pokojninskimi skladi ipd.?
da so vsi tako izobrazeni, da bi vlagali v delnice vzajemce mocno dvomim, poleg tega imajo tuji vzajemci v primerjavi z slovenskimi (vsaj preteklo rastjo) zelo boren prihodek, recimo 5-10%/ leto (nekje na ravni boljsih __obvezniskih__ skladov pri nas).
Gost

delovna viza

OdgovorNapisal/-a marjeta » 7.1.2005 17:08

:P No, kako pa delovna viza za Avstrijo?
marjeta

OdgovorNapisal/-a Gost » 8.1.2005 22:11

gost, kako mislis, da bo z obvezniskimi / delniskimi skladi pri nas cez nekaj let? da bodo obdrzali svojo rast >100%/ 3 leta?
naredili so to, kar se tudi meni zdi edino dobro - brez nategovanja ljudi z pokojninskimi skladi, ki na koncu bolj ali manj propadejo.

drugic, kaksne mislis, da bodo pokojnine cez npr. 40 - 50 let, ko bom npr. jaz sel v pokoj? oz. ali sploh bodo?
glede na velikost danasnjih (P.S.) si bos takrat lahko z celotno pokojnino kupil zemljo. :(

glede pokojnine v svici....
bolj agresivno trzenje VS, maskiranje VS kot p.s., ljudje se lahko odlocijo prostovoljno, kam bodo vlagali.

sicer je pa najbolje, da vprasas kaksenga svicarja.
se jih po forumih (tujih) valja na kupe.
Gost

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 24.4.2010 21:19

Kdo ve kolk "der Gelda" :P

http://zaposlitev.delo.si/iskanje.php?najdi=id&id=17957

Pa zakaj pri nas objavljajo tak razpis, če imajo pa gor Übermensch raso in Überingeniere :roll: Predragi???
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jantarstd » 25.4.2010 14:04

Za to kar bi moral znati bi , moral biti doktor . Sem pred leti iskal delo pri njih in nismo prišli skupaj okrog dnarja . So iskali razvojnike za lokacijo razvoja mehatronskih sistemov v Wolfsbergu in so ponujali 1700 Evrov neto . Pa se mi je to za Avstrijo zdelo malo in nisem sprejel . Pogajat pa se niso hoteli niti za cent .
jantarstd
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 25.4.2010 14:13

untermenschi za unterplačo :roll:

Za 3k jih imajo dovolj svojih pomoje.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Delavna viza; EU, avstrija+ nemčija

OdgovorNapisal/-a urbanyx » 25.4.2010 16:35

Anonimno napisal/-a:Družba,

kdo pozna ali ve kje najti:

pogoje, postopek za pridobitev delavne vize v Avstriji

(Nemčiji, Švici ali drugje...)

Tema... Možgani počasi bežijo.... za denarjem. Pa da vidimo tujino....

CAD inžinir - strojnik 10let prakse
:P + :P

Pozdravljen,

Evo, odgovori iz prve roke za Nemcijo.

1. Delovna viza (Arbeitsgenehmigung) je v Nemciji potreba za delavca iz Slovenije se do aprila 2011. Potem se bo prehodno obdobje zakljucilo in se bos lahko prosto zaposlil kjer se bos hotel.
Delovno vizo ti uredi delodajalec na podlagi pogodbe o zaposlitvi. Ti ne urejas nicesar, samo podpisati moras obrazec in to je to.
Prvo dobis vizo za dolocen cas, 6 mesecev, nato pa ti jo podaljsajo se enkrat za toliko ali pa za nedolocen cas. (Sam sem prvo imel 6 mesecev, potem se enkrat 6 mesecev, sedaj pa imam "za nedoloceno").

Kar se tice plac, kot so nekateri "pametni" tukaj ni ravno tako. Sam sem placan enako kot nemski inzenir in ni nobenih razlik pri delu, zaposlitvi,...
To je posledica t.i. politike (Equal Opportunities Policy).

Pa se to, z Nemcijo ni konec. Je se veliko povprasevanje po inzenirjih, se posebaj jim primanjkuje 3D strokovnjakov.

Lp,

Urban
Strojnik z dušo in srcem.
urbanyx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jantarstd » 25.4.2010 17:49

Urban , a poznaš kakšno konkretno firmo , ki išče take ljudi v Nemčiji ?
In če ni skrivnsot , koliko tebe plačuje tvoj delodajalec da v morebitnih pogajanjih vemo o kakšnem denarju se je potrebno pogajat ?

Lp

Gregor
jantarstd
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 26.4.2010 0:01

Kako je pa z davki?

Ali pa naprimer, če zboliš si tam zavarovan?

Pa pokojninsko zavarovanje.. kdo te obdavči pa kje boš imel pokojnino.... tukaj jih ne bo se že sedaj ve :lol:

Kakšen nivo nemščine rabiš? B2-C1 ?

Kaj po 10 letih bi lahko nemško državljanstvo dobil pa vse kar pride s tem? Ali moraš kako nemko ožent :P

Kakšne so kaj javne hiše tam? So storitve na nivoju :D
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 26.4.2010 8:35

javne hiše? misliš šole in druge javne insticutcije? :p
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani