STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pregretje kompresorja za klimo

Pregretje kompresorja za klimo

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Pregretje kompresorja za klimo

OdgovorNapisal/-a dedek » 6.8.2010 15:42

Prosim za pomoč ,ali je mozno pregrevanje kompresorja zaradi premajhne količine plina r407-segreva se preko normale (temperatura plina pa zelo počasi narašča),ali je mogoče previsoka temp. plina?Ali zmanjšanje obratov ventilatorja zunanje enote zmanjša tudi temp. plina?
(kupil sem pred pol leta klimo fresh vendar je bivši lastnik samo zaprl ventila na zunanji enoti iz notranje je pa seveda plin izpuhtel,in bistveno premalo greje in hladi )
DEDEK
dedek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a damo » 6.8.2010 16:51

pregreva se lahko tudi, če je notri zrak v sistemu. običajno se ta zrak zadržuje v kondenzatorju.
damo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dedek » 6.8.2010 17:12

damo napisal/-a:pregreva se lahko tudi, če je notri zrak v sistemu. običajno se ta zrak zadržuje v kondenzatorju.

sem 1 uro vakumiral je skoraj nemogoče da bi bil vzrok zrak-če prav razumem je lahko vzrok tudi premalo plina?
DEDEK
dedek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a damo » 6.8.2010 20:13

kakšno pa imaš uparjanje, pregretje in tok?
damo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dedek » 6.8.2010 20:36

damo napisal/-a:kakšno pa imaš uparjanje, pregretje in tok?

Vse nepravilnosti ki se pojavljajo pri moji klimi in njih odpravljanje so opisane v servisnih navodilih ki sem jih našel na internetu.
DEDEK
dedek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a damo » 6.8.2010 20:51

in kaj si pogruntal da je krivo?
damo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 7.8.2010 6:35

dedek napisal/-a:

Vse nepravilnosti ki se pojavljajo pri moji klimi in njih odpravljanje so opisane v servisnih navodilih ki sem jih našel na internetu.

Poglej ti tegale dedka... Najprej fehtari za nasvet potem, ko mu uspe rešiti pa napiše tole zgoraj. Si velja zapomniti, a ne?
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dedek » 7.8.2010 6:56

Technician napisal/-a:
dedek napisal/-a:

Poglej ti tegale dedka... Najprej fehtari za nasvet potem, ko mu uspe rešiti pa napiše tole zgoraj. Si velja zapomniti, a ne?

Ze večkrat tekom cca dveh let sem vprašal za iste stvari vendar konkretno na povedan problem nisem dobil odgovora.Razumem da nekateri razumljivo ne vedo vsega,tisti ki pa vedo in ne odgovorijo jih pa tudi zastopim.
Zadnjič spremenil dedek, dne 7.8.2010 7:02, skupaj popravljeno 1 krat.
DEDEK
dedek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dedek » 7.8.2010 7:01

damo napisal/-a:in kaj si pogruntal da je krivo?

Nič nisem pogruntal ker sam nisem vedel ,v priročniku sem prebral kaj je lahko narobe bom po navodilih naredil ....
DEDEK
dedek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 7.8.2010 7:05

Saj ne, da bi se želel prepirati, zgolj kot ideja..

Če se ti zdi, da forum ni uporaben... Saj ni nujno uporabljati ga.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dedek » 7.8.2010 7:20

Technician napisal/-a:Saj ne, da bi se želel prepirati, zgolj kot ideja..

Če se ti zdi, da forum ni uporaben... Saj ni nujno uporabljati ga.

Tudi jaz imam idejo po moznosti mi Technician odgovorite na moja konkretna vprašanja glede kompresorja in ventilatorja zunanje enote...forum sem prepričan je strokoven .
Zadnjič spremenil dedek, dne 7.8.2010 15:05, skupaj popravljeno 1 krat.
DEDEK
dedek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dedek » 7.8.2010 7:42

Enostavno in konkretno razlozeno ali ne?
Je größer die Differenz zw. Kondensations- und Verdampfungsdruck, desto höher die Heißgastemperatur.
Das TEV dient dazu, so viel Kältemittel in den Verdampfer zu lassen, dass es gerade vollständig verdampft, nicht mehr und nicht weniger. Geht zu wenig rein, nehmen Kälteleistung und damit auch Wärmeleistung sowie Leistungszahl ab, die Überhitzung, Heißgastemp. und thermische Kompressorbelastung steigt. Geht zu viel rein, wird der Verdampfer überflutet und der Verdichter saugt neben Gas auch flüssiges Kältemittel an (was dem Kompressor auf die Dauer weniger guttut) und die Leistungszahl sinkt ebenfalls.
Zur Sicherheit lässt man das TEV wenige Kelvin überhitzen, damit ist gewährleistet, dass auch vollständig alles verdampft und der Verdichter leicht überhitztes Gas, also keine Flüssigkeitsanteile, ansaugt.

Hat man zu viel Kältemittel, steht im Kondensator zuviel flüssiges Kältemittel, damit fällt für die notwendige Kondensation etwas an Wärmetauscherfläche weg. Zur Folge hat man für gewünschte Heizwassertemperaturen höhere Kondensationsdrücke und entsprechend höhere Stromaufnahme des Verdichters. Ausserdem führt allein das Überfüllen mit Kältemittel zu höherem Druck im Kondensator.

Zu wenig Kältemittel: s. o., zu wenig Kältemittel in den Verdampfer. Außerdem wird das Kältemittel im Kondensator nicht mehr vollständig kondensiert (Blasen im Schauglas).
DEDEK
dedek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a glavca1 » 9.8.2010 6:17

Ni kaj za iskat

99%Premalo plina....

Nove klime v takem primeru javijo napako -

"discharge temp. error "

l.p. Jože

p.s. Zrak v sistemu nima nobene veze, ves problem kar ga dela zrak je da pač da ta del kompresor pumpa brez efekta - kak % manjši izkoristek :)

Malo več težav je z vlago v sistemu, ki teoretično zna v načinu gretja zmrzovat v ekspanzijskem ventilu, vendar tudi tega primera v praksi še nisem videl...
glavca1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a glavca1 » 9.8.2010 6:18

damo napisal/-a:in kaj si pogruntal da je krivo?

Nisem dobil maila od tebe... že skor pozabu :)

l.p. Jože
glavca1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sassapo » 9.8.2010 7:38

glavca1 napisal/-a:Ni kaj za iskat

99%Premalo plina....

Nove klime v takem primeru javijo napako -

"discharge temp. error "

l.p. Jože

p.s. Zrak v sistemu nima nobene veze, ves problem kar ga dela zrak je da pač da ta del kompresor pumpa brez efekta - kak % manjši izkoristek :)

Malo več težav je z vlago v sistemu, ki teoretično zna v načinu gretja zmrzovat v ekspanzijskem ventilu, vendar tudi tega primera v praksi še nisem videl...

Jože, v vsakem zraku je prisotna vlaga, za vlago pa vemo, da je smrtni sovražnik hladilnih sistemov. S časom se kot posledica prisotnosti zraka pričnejo tvorit kisline katere počasi in zanesljivo uničijo hladilni tokokrog s kompresorjem vret.
dobre teoretične rešitve so lahko v praksi neumne www.klimasapo.si
sassapo
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost