STROJNISTVO.com • Poglej temo - Komarji

Komarji

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a arepense » 18.6.2009 19:49

Ta vikend sem bil službeno v Makedoniji,ko so zgodaj zjutraj hotel preletela formacija petih dvokrilcev.,pa mi receptor razloži da vsako leto dvakrat prašijo komarje,po močvirjih,to je bila okolica Skopja.Ni pa vedel mi povedat s kom jih prašijo saj kolikor vem je DDT prepovedan.
Komarji za razvoj rabijo toplo stoječo vodo,saj sem imel zunaj ribnik kjer so se legli komarji,ko sem pospravil ribnik so tudi komarji šli.
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a arepense » 18.6.2009 19:49

Ta vikend sem bil službeno v Makedoniji,ko so zgodaj zjutraj hotel preletela formacija petih dvokrilcev.,pa mi receptor razloži da vsako leto dvakrat prašijo komarje,po močvirjih,to je bila okolica Skopja.Ni pa vedel mi povedat s kom jih prašijo saj kolikor vem je DDT prepovedan.
Komarji za razvoj rabijo toplo stoječo vodo,saj sem imel zunaj ribnik kjer so se legli komarji,ko sem pospravil ribnik so tudi komarji šli.
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 27.6.2009 19:29

V toplo stoječo vodo moraš naseliti nekaj kar je komarjeve ličinke, tako to počne narava na bio način ko je v ravnovesju..
AUDI = Another Ugly Deutsche Invention
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 29.6.2009 7:52

Pomaga tudi kaplica dizla na vodo ker prepreči dihanje lavrijom od komarjev.
Žal narava ni več v ravnovesju. Tudi ti komarji so prišli k nam iz azije.
Pomagalo bi tudi če bi sosedje pokrili posode z vodo tako da se notri nebi zaredili komarji.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 29.6.2009 15:36

moraš naseliti nekaj kar je komarjeve ličinke, tako to počne narava
S takimi teoreti imamo že tudi bridke izkušnje. Ideja ni slaba, povej le, kaj je tisto, kar žre ličinke kommarjev in kje to dobiti!
Pomaga tudi kaplica dizla na vodo
Bog ne daj. Videl sem zlitje 0,5 l mineralnega olja v na eno mesto v naravi - 5 let ni tam nič zraslo.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.6.2009 19:01

To naj bi bile ribe, gupiji ( Poecilia reticulata). Zelo se namnožijo in pojedo sproti vse komarjeve ličinke. V začetku 19. stoletja so s tem (vendarle!) omejili malarijo v centralni afriki, ko so jih naselili kar iz letal v reko Kongo.

Hudir je, ker pri nas niso zime tako mile ...
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Nova obzorja ali lapsus?

OdgovorNapisal/-a 15be » 30.6.2009 6:52

V začetku 19. stoletja so s tem (vendarle!) omejili malarijo v centralni afriki, ko so jih naselili kar iz letal v reko Kongo.

Zgleda, da sem živel v zmoti da sta brata Wright poletela kasneje. :o :o
15be
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a direktx » 30.6.2009 7:16

Pomaga tudi kaplica dizla na vodo
Bog ne daj. Videl sem zlitje 0,5 l mineralnega olja v na eno mesto v naravi - 5 let ni tam nič zraslo.[/quote]

Na Floridi to že nekaj časa uporabljajo in pravijo da je to najbolša rešitev. Drugače pa to oni špricajo po kanalih v močvirjih Floride. Tukaj se govori o minimalnih količinah dizla. Ena kaplica zadošča za velik bazen. V osnovi je lahko kakršnokoli olje, ki se dobro razlije po vodi tako da larviji ne morejo dihat. Po njihovih trditvah naj bi bil najbolši diesel.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 30.6.2009 7:20

Demz napisal/-a:

To naj bi bile ribe, gupiji ( Poecilia reticulata). Zelo se namnožijo in pojedo sproti vse komarjeve ličinke. V začetku 19. stoletja so s tem (vendarle!) omejili malarijo v centralni afriki, ko so jih naselili kar iz letal v reko Kongo.

Hudir je, ker pri nas niso zime tako mile ...

To ni rešitev da pripelješ še eno tujo vrsto v naše okolje.
Komarje recimo jejo v vseh vrstah obstoja tudi kačji pastirji. Problem je ker se kačji pastirji počasneje razvijao (tja do 5 let so v vodi)in so zaradi tega veliko bolj občutljivi na spremembe v okolici. Komar ima dovolj 3cm3 vode za razvoj. Kačji pastir pa veliko več in ker se okolje umetno spreminja kačjih pastirjev skoraj ni več. Komarjev pa kolikor hočeš.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.6.2009 16:04

Seveda, o tem takrat ni nihče razmišljal. Dejstvo pa je, da so uspeli v 30. letih prejšnjega stoletja v Afriki zajeziti malarijo in spalno bolezen na ta način, torej biološki in brez strupene kemije. Za tiste čase odlično.

Za dandanes moraš pa kupiti Raid, Antipic, razne Superbakle itd, čim več tem bolje za današnje krizne čase. Saj veste: če ni potrošnje, ... (Pa če kej nuca, al pa ne!)

Pa še malo bolj resno : najbolj učinkovito je do sedaj bilo pogledati po lokalnih štacunah, kaj se tam na to temo prodaja. Običajno so tam naprodaj najbolj preverjene zadeve.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mici » 4.7.2009 21:37

vidim, da so se vsi osredotočili na mlake kjer se komarji gojijo, če veste za prav vse lokacije kjer se razvijajo, obstaja za to že super biološka rešitev. ampak se mi nekako dozdeva..da priletijo od drugod...kjer ne morete vplivati.
v glavnem, za mlake in bazene, skratka vse vode, obstaja škropivo, oz. suspenzija v kateri so bakterije, ki so škodljive samo komarjevim ličinkam, drugim organizmom. je res popolnoma varno...
če vas zanima..vem da nekje okoli nove gorice imate neko društvo, ki se ukvarja z zatiranjem komarjev na ta način, če bi stopili v stik, bi vam gotovo dali tisti deci škropiva. če pa ne drugače, vam ga pa magari jaz pošlem po pošti?
Mici
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 6.7.2009 7:11

Mici napisal/-a:v glavnem, za mlake in bazene, skratka vse vode, obstaja škropivo, oz. suspenzija v kateri so bakterije, ki so škodljive samo komarjevim ličinkam, drugim organizmom. je res popolnoma varno...

A se da o tem kaj več zvedt?
Kak link na netu. Drugače pa če je to res ekološka rešitev se jaz zelo zanimam zanjo.
Pa kje bi se dobilo kak dolgoročen vir tega škropiva? Kaka je cena?
Me daje da bi celo vas sklical in jim kaj takega predstavil. Če bi vsi na svojih vrtovih malo pospravili in tam kjer se ne da, malo poškropili bi bilo super.

Drugače sem kar dobre rezultate dosegel že s tem da sem pri sebi pospravil večino bršlana, ki sem ga imel na ograji. Imam sigurno več kot polovico manj komarjev.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mici » 6.7.2009 19:31

Se da, je na spletu kar nekaj tega:
bacillus thuringiensis israelensis
to vpišite v google, je toliko zadetkov, da se mi ne zdi smiselno, da bi vam dajal povezave. Zdajle iz glave ne vem točno kako se imenuje pripravek, v Sloveniji pa kolikor vem, ga ni za dobiti. Najlažje bi prišli do pripravka, da stopite v kontakt z osebo v Ratečah, tam imajo že več letne izkušnje s tem, kolikor vem, tudi mi preko njih dobivamo pripravek. je pa zadeva kar draga, kakšnih 50€ za 10l, je pa res, da bi ob vaših potrebah, to moralo zdržati za ohhoho let. Vem da vsebuje 5000 mikroorganizmov na mg, tako, da je ob umni uporabi 10 l zares za zelo dolgo.
Če želite, vam lahko dam preko ZS kontakt od osebe iz Rateč.
Mici
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 7.8.2009 7:38

Dobil sem še eno zamisel kako se prepreči zareditev komarjev v vodi.
V vodo se lahko doda nekaj bakrene žice in se ličinke ne razvijejo.

Naprav kot sem jo omenjal na začetku se sedaj prodaja tudi v Bauhausu.
Pomladi jo verjetno kupim.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a rmatija » 8.8.2009 5:59

Pozdravljeni
Proti komarjem ne pomaga nobena luč
So testirali na TV - Discovery
Komar te dobesedno voha
Interesantno, če sediva z ženo zunaj,
pikajo samo mene- sem verjetno bolj užiten.
Z novimi okni sem vgradil komarnike (mreža na oknih)
Spim odlićno pri odprtem oknu
Pomage samo zapraševanje (letala), ampak na širšem območju
Drugače samo trpeti
Kraspanje tudi pomaga- spray včasih, če komarke (komarji niso krvoločni), niso preveč lačne.
Opomba:
Pikajo samo komarji ženskega spola, ker potrebujejo kri za razmnoževanje
Kdo pa je imun na ženske ?
Nič na svetu ni tako pravično razdeljeno kot inteligenca.
Vsak misli, da je ima dovolj![René Descartes]
rmatija
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost