Napake na uplinjaču (frgazarju, karburatorju)
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
35 prispevkov
• Stran 2 od 3 • 1, 2, 3
vžig sem na novo naštelal (malo pred ZML). bom poskusil in očistil izpuh in sporočim efekt.
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

mešanico delam na oko, 1,5 do 2 dl PETROL-ovega olja (za mopede, kosilnice...). dizo pa nisem ne povečeval ne menjal, edino če jo je prejšnji lastnik, čeprav ne verjamem.
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

aaron007 napisal/-a:No, saj ravno zato sem omenil to možnost...Tudi sam sem imel probleme z omenjenim dvotaktolom ter posledično slabim izgorevanjem.
hočeš reči da je olje slabe kvalitete? potem pa moram nabaviti novo olje. katero olje priporočate razen Castrol TTS? motul je menda tudi zelo dober
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

aljo-je-letu-srt napisal/-a:mešanico delam na oko, 1,5 do 2 dl PETROL-ovega olja (za mopede, kosilnice...). dizo pa nisem ne povečeval ne menjal, edino če jo je prejšnji lastnik, čeprav ne verjamem.
2 dl olja na kolk bencina? Poizkus narest bolj revno mešanco...
Poizkus preden ga vžigaš mal ampak res mal popustit dizo...
Sumim pa nekak res al preveč al pa čudn olje...
- superpsiho
- Strokovnjak

Kakor se jaz razumem na te zadeve,pri tem problemu ni krivo olje,tud če bi ga dal 4 deci na 10 litrov supra!!!Samo ugibanje te ne bo pripeljalo-NIKAMOR-! Loti se stvari tam,kjer se kaže napaka.Vprašal sem te,kake barve je svečica,ko moped en čas dela,napisal si,bela!!!Bela pa pomeni,da valj dobiva premalo goriva.Vzrokov je lahko več. Od pipice goriva,zamašenga bencinskega filtra,ali pa šoba za gorivo-diza-.Če je to vse OK,so lahko batni obročki ali pa semering pri sklopki,kar je pogost pojav.Samo se ne bo nič rešilo.!Pa obilo uspeha, ti želim! 
Zadnjič spremenil grm659..., dne 2.6.2010 21:11, skupaj popravljeno 1 krat.
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

- Kraj: Ribnica 1310
Nekateri se spuščate v pravoslovje,kar ni nič narobe,samo bolje bi bilo,da odgovarjate na zastavljena vprašanja in dotičnemu nudite svojo pomoč,oz.,svoje znanje delite še z nekom.Temu je tudi namenjen ta -forum.Pamet solit,slovnično,pa obstajajo drugi forumi,kjer se res,upošteva,piše in izraža -SLOVNIČNO-!!!Še vedno pa pridejo,do izraza,domače besede,ki jih poznamo vsi,ki se le malo bavimo z moto mehaniko!!!Pa brez zamere,ker v bodoče-NE-bomo več definirali, določenih,domačih,besed !!! 
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

- Kraj: Ribnica 1310
grm659... napisal/-a:Kakor se jaz razumem na te zadeve,pri tem problemu ni krivo olje,tud če bi ga dal 4 deci na 10 litrov supra!!!Samo ugibanje te ne bo pripeljalo-NIKAMOR-! Loti se stvari tam,kjer se kaže napaka.Vprašal sem te,kake barve je svečica,ko moped en čas dela,napisal si,bela!!!Bela pa pomeni,da valj dobiva premalo goriva.Vzrokov je lahko več. Od pipice goriva,zamašenga bencinskega filtra,ali pa šoba za gorivo-diza-.Če je to vse OK,so lahko batni obročki ali pa semering pri sklopki,kar je pogost pojav.Samo se ne bo nič rešilo.!Pa obilo uspeha, ti želim!
prej sem se zmotil, svečka je črna. torej dobi preveč goriva. naj povem da sem začetnik v tej stroki, tako da ne mi vsega zamerit. za semeringe in batne obročke pa sem siguren da so vredu, ker je bat z obročki skoraj nov in menjani semeringi nedolgo nazaj.
pa še to: če je uplinjač majhen (14/12) ali je možno da zaradi tega ne vžiga dobro?
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

grm659... napisal/-a:Nekateri se spuščate v pravoslovje,kar ni nič narobe,samo bolje bi bilo,da odgovarjate na zastavljena vprašanja in dotičnemu nudite svojo pomoč,oz.,svoje znanje delite še z nekom.Temu je tudi namenjen ta -forum.Pamet solit,slovnično,pa obstajajo drugi forumi,kjer se res,upošteva,piše in izraža -SLOVNIČNO-!!!Še vedno pa pridejo,do izraza,domače besede,ki jih poznamo vsi,ki se le malo bavimo z moto mehaniko!!!Pa brez zamere,ker v bodoče-NE-bomo več definirali, določenih,domačih,besed !!!
Le kako naj odgovorim na vprašanje če "ne vem" kaj je to diza. Žalostno je pa predvsem to da vsi ti mali strokovnjaki ne poznajo drugega izraza kot le diza. Velikokrat niti ne vedo kakšna je funkcija te dize niti ne kje se nahaja. Iz ust v ušesa in tako naprej nihče pa si teh stvari nima časa pogledat v kakšni knjigi ali na www razen seveda po forumih kjer se več ali manj le govori pravljice. Z dizami in šprucoti je pa tako da ti tista številka na njem ne pove popolnoma nič in zatrditi da mora biti ta in ta številka je popolnoma neodgovorno kajti tega se ne da izračunati drugače kot le s poizkušanjem. To pomeni imeti zbirko šob od vrednosti x do vrednosti y ter jih menjavati ter ob tem nastavljati še vsaj dve drugi stvari. To je višina igle koliko odpre dotoka goriva ter zamik vžiga....sicer pa je še zelo veliko drugih malenkosti...
- hscnc
- Strokovnjak

35 prispevkov
• Stran 2 od 3 • 1, 2, 3
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov