STROJNISTVO.com • Poglej temo - Peugeot 306-ne deluje obratomer,stanje goriva in kilometraža?

Peugeot 306-ne deluje obratomer,stanje goriva in kilometraža?

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 2.6.2010 20:52

"Pustimo določena dela ljudem,ki se na to spoznajo in so za to usposobljeni." In to se plača nekje več drugje manj kakor se pač znajdeš.
Kar se pa tiče Tomos motorjev so pa po večini skoraj isti kot so bili pred 40 leti.Če ti je jasno kako je deloval prvi model pri zadnjem ni kaj dosti razlike ker je Tomos pač zaspal v razvoju.V mojem primeru sem pred cca.25leti obvladal vse Tomos motorje vključno z E90 ki je bil že takrat redkost, pa ni nevem kakšne znanosti.Res pa je da moraš zobnike pravilno obrnit znat podložit ker tudi dva bloka nista bila identična ,vedeti kje je levi navoj kako deluje sklopka itd. pač osnove.Danes pa mulci podrejo motor pri sestavljanju imajo pa pri sebi prenosnik in sestavljajo preko foruma.

PS.Ko se ti ponesreči razdre menjalnik od 4ke ti noben forum ne pomaga dokler sam ne pogruntaš.(za mlajše mopediste)
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a superpsiho » 2.6.2010 20:56

grm659... napisal/-a:Ja,saj sem zadovoljen z opravljenim delom,samo cena me malo daje.Vem tudi,da se obvezno menja kompletna sklopka ampak,če sem izrecno zahteval,da -NE-,potem sam odgovarjam za posledice. Vem kako je to,ko mi stranka reče,platine pa ni treba menjat,samo nastavi GMT! Ali pa menjam glavno gred,ležaje daj pa tastare nazaj,saj so še dobri. :lol: Razno razne zgodbe.... Zahvaljujem se vsem,ki ste z menoj izmenjali kakšno vrstico,saj se človek kar nekako bol počuti,če s kom podebatira o stvari. :wink:

V takem primeru mu pelješ nazaj (če si dovolj tečen) in naj menja na lastne stroške. (če seveda ni kak fušar) :)
heh
superpsiho
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 2.6.2010 21:08

Se strinjam stabo -KOUTER- !Tudi sam sem imel E90,ki me je stalno nekaj zafrkaval.Na piramidi mi je trgalo kajlo v 3brzini,utrgalo mi je menjalnik-počil- ,pri glavni gredi os magneta odtrgalo kot bi jo odrezal z laserjem,pregorel obratomer,tuljava je premalo polnila akomulator,pokal mi je grušt,...Pa sem razdiral,popravljal in se pri tem tudi nekaj naučil.Samo,če nimaš vsaj malo veselja,znanja in volje do takih del,pusti drugim,da opravijo svoje,saj boš s tem tudi marsikaj prišparal,kar bi s svojem nestrokovnim znanjem,uničil. Ni problema za današnjo mladino,na forum pol so pa že strokovnjaki in ti solijo pamet. :lol: Pustimo jim veselje,pa jim vseeno kaj koristnega svetujmo! :wink:
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ribnica 1310

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 2.12.2010 19:39

Pa,da se povrnem na začetni problem,altenator!Po vseh problemih,ki sem jih imel z avtomobilom,sedaj ta končno deluje kot mora. Seveda sem menjal altenator,ker sem ga moral.Ves čas mi je po malem svetila lučka od altenatorja-pri nižjih obratih-,sedaj pa je gorela na polno in ni več polnil akomulatorja.Sem se odločil in montiral rabljenega od citroen-xare,saj starega nima smisla popravljat saj mi ga je skoz-sral-.! Tako mi je svetoval tudi avtoelektričar. :wink:
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 2.12.2010 22:10

Pri menjavi menjalnika se obvezno menja tudi sklopka.....sam ti nebi menjal menjalnika brez menjave sklopke. Sem imel primer ko sem menjal samo menjalnik saj mi je lastnik izrecno naročil naj sklopke ne menjam.......po parih sto kilometrih je šla sklopka in kdo je bil na koncu "kriv". Napako si pa naredil že v štartu da si šel avto sploh popravljat, saj je menjalnik več vreden kot cel avto!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 3.12.2010 0:04

čopi napisal/-a:Pri menjavi menjalnika se obvezno menja tudi sklopka.....sam ti nebi menjal menjalnika brez menjave sklopke. Sem imel primer ko sem menjal samo menjalnik saj mi je lastnik izrecno naročil naj sklopke ne menjam.......po parih sto kilometrih je šla sklopka in kdo je bil na koncu "kriv". Napako si pa naredil že v štartu da si šel avto sploh popravljat, saj je menjalnik več vreden kot cel avto!

brez potrditve, razlage, boš s to izjavo težko priše "skozi" :D
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Primož

OdgovorNapisal/-a Pelton » 3.12.2010 0:07

:wink:
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 3.12.2010 10:47

Kaj sklopka je bila že v štartu zjebana samo mu je blo škoda dat 50€ za drugo!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 3.12.2010 11:27

čopi napisal/-a:Kaj sklopka je bila že v štartu zjebana samo mu je blo škoda dat 50€ za drugo!

aha, ja tako je pa drugo :wink:

Napisal pa si, da se pri menjavi menjalnika menja tudi sklopka. Kar pa je nesmisel, če je sklopka še za 100 kkm.

lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 3.12.2010 11:53

Ja dobro če je sklopka nova normalno se je ne menja. Če mi pripelješ avto 15 let star in je sklopka na koncu bom menjal poleg menjalnika tudi sklopko če častnik tega noče ti ne zamenjam nič!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 3.12.2010 19:03

Ne vem,kaj ste se tako zapičl v sklopko!?Saj ta ni problem,ki bi mi povzročala težave.Naj pa omenim,da ni bila izrabljena niti do polovice.Zakaj potem menjati in si delati dodaten strošek? Tudi potisna plošča in ležaj sta bila zelo malo obrabljena saj se pozna,da pred semaforjem ne držim ves čas noge na sklopki. Večji problem sem imel z altenatorjem,ko mi je pred par leti pričel cvilit ležaj.Neki mehanik mi je zamenjal oba ležaja in pri tem zvil os rotorja-kolektor-,ki jo je nato nekako poravnal.Od takrat dalje mi avto ni več delal kot bi moral,ni imel prave moči in žrl je več bencina.Po mestu tudi 12 litrov.Že takrat mi je prjatu,ki je delal na servisu -Citroen-a-dejal,da je verjetno temu kriv altenator,ker ne daje enakomerno napetost in zato meša računalnik in motorček prostega teka.Temu pa nisem posvečal kaj več pozornosti in na to pozabil.Sedaj,ko sem pa menjal altenator,se avto čisto drugače obnaša!!!Ima moč,poraba zelo zmerna,lepše užiga,...Je že tako,da ima tudi še kdo prav in zdravo je sprejeti nasvet nekoga,ki se v to spozna!
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 7.3.2011 20:01

Pa naj vseeno zapišem,da sem moral menjati alternator,ker je stalno,po malem gorela lučka.Vsi simptomi,ki sem jih omenjal v gornjih prispevkih,so izginili in avto dela tako kot mora.Dobil je pravo moč,pospeške,poraba goriva se je zmanjšala in šele sedaj je prava napetost na akomulatorju.Kdo bi si mislil,kaj lahko naredi slabo delujoči alternator -nihanje napetosti- oziroma,da ima tak vpliv na elektroniko v avtomobilu,ki deluje zmedeno in netočno. :wink: Problem sem že opisoval v temi -MOTORČEK PROSTEGA TEKA-,kjer sem sumil slabo delovanje le tega.Pa kljub zamenjavi ni bilo bistvene razlike.Pa se je končno rešilo.
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 7.3.2011 23:46

.grm659 napisal/-a:Pa naj vseeno zapišem,da sem moral menjati alternator,ker je stalno,po malem gorela lučka.Vsi simptomi,ki sem jih omenjal v gornjih prispevkih,so izginili in avto dela tako kot mora.Dobil je pravo moč,pospeške,poraba goriva se je zmanjšala in šele sedaj je prava napetost na akomulatorju.Kdo bi si mislil,kaj lahko naredi slabo delujoči alternator -nihanje napetosti- oziroma,da ima tak vpliv na elektroniko v avtomobilu,ki deluje zmedeno in netočno. :wink: Problem sem že opisoval v temi -MOTORČEK PROSTEGA TEKA-,kjer sem sumil slabo delovanje le tega.Pa kljub zamenjavi ni bilo bistvene razlike.Pa se je končno rešilo.

zanimivo. Kakšno napetost pa si imel pred novim alternatorjem ??

lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 8.3.2011 19:18

Napetost je nihala med 13.8v do 14.4v.Napaka je bila v narobe sestavljenem altenatorju.Ko so se menjali ležaji je prišlo do napačne sestave kontaktov,ki so prilotani na osnovno ploščo,oziroma narobe sestavljen spodnji del kar je botrovalo,da so se narobe prilotali priključki.Diode so vse izpravne.Ne vem kako bi drugače razložil.Saj bi dodal fotografije,pa sem ga iz jeze sesekal,saj mi je požrl živcev in denarja. :wink:
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov