epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

glavca1 napisal/-a:Vem sapoo, samo ti garantiram da je 90% klim nezvakumiranih, sploh vse ki so zmonirane sredi sezone ko se mudi ...Pa kar nekako delujejo...
l.p. Jože

glavca1 napisal/-a:Ni kaj za iskat
99%Premalo plina....
Nove klime v takem primeru javijo napako -
"discharge temp. error "
l.p. Jože
p.s. Zrak v sistemu nima nobene veze, ves problem kar ga dela zrak je da pač da ta del kompresor pumpa brez efekta - kak % manjši izkoristek
Malo več težav je z vlago v sistemu, ki teoretično zna v načinu gretja zmrzovat v ekspanzijskem ventilu, vendar tudi tega primera v praksi še nisem videl...

damo napisal/-a:kaj pa če je problem v 4potnem ventilu?
Sem imel en problem, ko je hladilo ok, grelo pa ni, ampak je narastel tok tako, da je klikson ven metal. Tudi kompresor je "zamorilo" tako, da se je nehal vrtet. Po ene parih preklopih hlajenje-gretje je 4potni ventil odpustil in zadevaje začela delat normalno.
Poizkusi malce udariti po 4potnem ventilu, ali pa ga veži direktno na kabel in malce "prežokaj".

damo napisal/-a:tole mi ni čisto jasno, zakaj bi se kompresor pregreval, če ni dosti plina? Razlagam si, da ne pride hladen plin v kompresor, da bi ga hladil. Zakaj bi pa tok narastel, pa mi ni jasno? Sapo, Jože....

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov