epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Pa je inženirska ocena opredeljena?
V mislih imam izgled, kajnaj bi vsebovala? al se še njim ne sanja kaj hočejo(najverjetneje)
"Inženirska ocena" pomeni strokovno oceno o izpolnjenosti predpisanih zahtev, ki jo opravi strokovnjak, določen s strani strokovne organizacije, na podlagi svojih izkušenj na področju vozil ob uporabi uveljavljene inženirske prakse.

pinc napisal/-a:pozdravljeni
sem zasledil to temo in mi ni da bi odpiral nove zanima me samo kaksno bos naredil konstrukcijo oz. kaksni so predpisi. Kaksno jeklo mora bit ker sam razmisljam da bi izdelal tricikel samo ne na podlagi hrosca ampak svoja konstrukcija. Nekaj sem se ze pogovarjal da mora bit cev brezsivna in da mora imet deklaracijo a je to vse al se mora imet kaj drugega? Kaj pa varjeno na kateri nacin MIG ali TIG al to ne igra vloge?
lp pozdrav

korenje napisal/-a:meni je všeč ta projekt. ko sem videl prvo slikico od pegeouta, se mi je zdelo super. potem pa vidim tvoj modelček unega rdečega avta in me je kar srat prjel.
V glavnem še se že lotiš take stvari, naredi stvar orenk, ne pa neko varianto garage-made gokart.
meni recimo je všeč od punkta zadnja varianta z in-wheel drive sistemom. jaz sem sicer že sam razmišljal o podobnem projektu, ampak pri tem šihtu ka ga imam, bi trajalo par let samo da bi naredil 3d model.
vsekakor zadeva ne more biti narejena z neko prešano pločevino kot je pri serijskih avtih. (govorim za okvir). tako da se pri takih stvareh začne z cevmi.
nariši na roke tloris in stranski ris v proporcih ter pokaži tukaj. ne pozabi, da je šasijo še najlažje narediti (steklena vlakna - obstajajo premazi, ki jih premažeš po nekem modelu iz lesa/gline ipd. in postavljaš mrežice gor).
vsekakor bi moral začeti z neko spodnjo cevjo, ki bi bila osnovni nosilec celotnega vozila. če bi bila ta cev izpostavljena, naj bo okrogla polirana, sicer je lahko kvadratna.
potem pa tako naprej.

Fantje dejte raje prej kak načrt narest mal premislt kaj boste delali in kako, ker tele gluposti ki jih pišete mi grejo že počasi na K****. Popoldne ko nimate kaj delati si zamislite nek projekt pol pa že po forumu bluzite o delih oz. kosih ko pridejo na vrsto šele proti koncu projekta. Vsi bi kar neke trajke delali, si se pozanimal kako je z našo zakonodajo glede tega, maš kaj znanja ali si šele včeraj kupil fleksarco pa aparat za varjenje, si finančno sposobljen speljat tale projekt.....25-30K €............ Če si me kontaktiraj na mejl
....velikost cca 35 x 14 x 13 cm.V glavi mam CNC/sintranje...

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov