STROJNISTVO.com • Poglej temo - Polaganje izolacije pred izdelavo estrihov

Polaganje izolacije pred izdelavo estrihov

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a heron » 6.6.2010 10:20

Tamy napisal/-a:Kolikor se spomnim, sem bil sam pred isto dilemo, pa smo filojo vseeno dali z razlogom, da se pac fizicno loci stirodur od betona. Kaj pa pistola, a je to tista z lepilom 'na patrone'?

ja to se dobijo take palice iz voska,premer cca 10mm,dolžina 200mm,vstaviš v pištolo in pritiskaš,pa ti vosek topi in lepi.V cvetilčarnah kjer aranžirajo majo take pištolce,so ne elektriko,vsaj jaz mam tako.
Dj mi še povej-strihe bom dal v pritličju in pa tri prostore v kletnih prostorih,hodnika ne.Se pravi da je potrebno nekaj "zafršolat" med vrati.Lahko uporabim desko,siporex,..ali je tu tudi potrebno dati stirotrak,tako kot okrog po stenah?
Kolena me že pošteno bolijo in komaj čakam,da bo fertig.
lp
brez muje se še čevelj ne obuje
heron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tamy » 6.6.2010 14:42

Daš samo desko pred, v ali za odptino, kakor ti drago. Ob njej pa lahko daš tudi trak stiropora, za kasnejšo dilatacijo od ostalih estrihov. Za kolena vem, kako to gre, ampak žal, kakor piše v tvojem podpisu, brez muje...
Clovek se celo zivljenje uci! Tamy
Tamy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a heron » 6.6.2010 17:03

Tamy napisal/-a:Daš samo desko pred, v ali za odptino, kakor ti drago. Ob njej pa lahko daš tudi trak stiropora, za kasnejšo dilatacijo od ostalih estrihov. Za kolena vem, kako to gre, ampak žal, kakor piše v tvojem podpisu, brez muje...

ok,hvala bom dal.Kot sem že omenil nekaj prostorov ne morem končat z estrihi,jih bom dal sam-ročno.Te prosm za mnenje o moji pogruntavščini-narediti si bom dal krožnik iz pločevine premer cca 400mm na konceh lepo zakrivljen navzgor z radijem.Na sredino krožnika bom dal navariti okroglo jeklo fi do 10mm,da bom lahko krožnik vpel v vrtalni stroj.S tem imam namen tlake lepo zgladiti.Kaj praviš?
lp
heron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tamy » 6.6.2010 18:47

Sliši se v redu, čeprav menim, da bi bil za fi 400 potrebna močnejša os kot 10mm, oz. vsaj kake ojačitve pravokotno na krožnik, če boš hotel kaj gladiti, tako jaz mislim. Pa tudi rabil bi "krplje" za hojo po estrihu, ko je svež. Mi smo prav tako delali nekatere prostore naknadno, ampak smo gladili po kmečko - z letvijo. V vsakem slučaju želim veliko sreče v torek, pa tudi v naprej!
Tamy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a heron » 6.6.2010 20:57

Tamy napisal/-a:Sliši se v redu, čeprav menim, da bi bil za fi 400 potrebna močnejša os kot 10mm, oz. vsaj kake ojačitve pravokotno na krožnik, če boš hotel kaj gladiti, tako jaz mislim. Pa tudi rabil bi "krplje" za hojo po estrihu, ko je svež. Mi smo prav tako delali nekatere prostore naknadno, ampak smo gladili po kmečko - z letvijo. V vsakem slučaju želim veliko sreče v torek, pa tudi v naprej!

hvala za idejo o pravokotni ojačitvi,krplje bom že znajdu.Sj mam jz tud namen najprej požagat z lato,pa z "štosmanom" malo zagladit.No ko bom naredil ti povem če je šlo in kako je šlo
lp
heron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Oldi » 7.6.2010 6:49

Da bi helikopter sam delal, ne vem no, to po moje povsem odpade. Kot sem gledal celo reč, potrebuješ neko silo in ravno površino. Itak pa ne evm čemu to sploh služi, razen če ne boš šel preko z izravnalno maso. Po moje predvsem odnese oziroma vtre manjše viške betona.
Oldi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a heron » 8.6.2010 18:27

heron napisal/-a:
Tamy napisal/-a:Sliši se v redu, čeprav menim, da bi bil za fi 400 potrebna močnejša os kot 10mm, oz. vsaj kake ojačitve pravokotno na krožnik, če boš hotel kaj gladiti, tako jaz mislim. Pa tudi rabil bi "krplje" za hojo po estrihu, ko je svež. Mi smo prav tako delali nekatere prostore naknadno, ampak smo gladili po kmečko - z letvijo. V vsakem slučaju želim veliko sreče v torek, pa tudi v naprej!

hvala za idejo o pravokotni ojačitvi,krplje bom že znajdu.Sj mam jz tud namen najprej požagat z lato,pa z "štosmanom" malo zagladit.No ko bom naredil ti povem če je šlo in kako je šlo
lp

Tammy,končano je polaganje estriha,zaenkrat zelo zadovoljen,tako z ekipo kot z delom.Bolj točno bom videl v teh dneh,ko se posuši,a zaenkrat je ok.Preko maila,lahko komu priporočim izvajalce,da ne bom tu delal reklame.
Ja krožnik,simpl ko pasulj,sam nardit ga moram,pa tud "krplje" bomo uštimal.
lp
heron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tamy » 9.6.2010 5:43

Me veseli, da si uspesno zakljucil delo. Kaksno visino stiropora in posledicno betona si potem dal?
Tamy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a heron » 9.6.2010 9:17

Tamy napisal/-a:Me veseli, da si uspesno zakljucil delo. Kaksno visino stiropora in posledicno betona si potem dal?

živjo
9 cm stiroporja in 6,5 cm betona
heron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a heron » 18.7.2010 10:44

heron napisal/-a:
Tamy napisal/-a:Me veseli, da si uspesno zakljucil delo. Kaksno visino stiropora in posledicno betona si potem dal?

živjo
9 cm stiroporja in 6,5 cm betona

živjo,
no kako kaj prenašate vročino?
Rabil bi nasvet-strojni tlaki so narejeni,v kletni etaži so delno strojni,delno pa moje delo.Ravno včeraj smo jih naredili še v garaži,vendar je težava v tem,da mi mojster pri mešalcu ni delal enakomernega betona in ponekod nisem mogel vse lepo zagladiti.Sedaj pa me zanima kako bi bilo če bi vse nekako lepo zalil z cementnim mlekom-na tanko ne debelo?

lp
heron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 18.7.2010 14:06

S cementnim mlekom ne boš naredil kaj posebej koristnega. Za to je uporabna izravnalna masa. Če se pravilno lotiš, si še sam presenečen kako lepo se izravna neravnine s to zadevo.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a heron » 18.7.2010 18:58

ja zravnalno maso bi dal kasneje pred polaganjem ploščic,sedaj pa bi dal na mestih kjer ni zaglajeno nekaj,da se ne bi morebiti pesek luščil.A misliš da se zravnalna masa prime na cementno mleko

lp
heron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a acme12 » 26.7.2010 20:32

heron napisal/-a:ja zravnalno maso bi dal kasneje pred polaganjem ploščic,sedaj pa bi dal na mestih kjer ni zaglajeno nekaj,da se ne bi morebiti pesek luščil.A misliš da se zravnalna masa prime na cementno mleko

lp

Najbolje bo, da ne narediš nič, še posebej če boš polagal keramiko. Važno je, da je površina cca ravna. Lahko pa seveda, če že res hočeš uporabiš izravnalno maso. Cena izravnalne mase je precej neprijetna in če z njo dela fušar je učinek lahko negativen.
M.
acme12
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Polaganje izolacije pred izdelavo estrihov

OdgovorNapisal/-a zakl » 15.12.2015 14:15

Si sposojam temo.

Koliko lahko obremenim 5-6 cm estrih na podlagi 6 cm EPS70, estrih je armiran z mrežo 100x100x4 mm na katero je vezano talno gretje.

Če recimo na tla položim 2 "bosanki", opažni plošči (tloris) in recimo 5 kom visoko, pod njiju 2 cm stirodurja, čez vsako pa tram dolžine ca 2 metra, da se obremenitev razporedi na 2 m2. Ali lahko tako podprem streho, da prestavim podporo strešne lege? Streha krita z betonsko opeko.

Je kdo to že počel na estrihu?

Hvala.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost