STROJNISTVO.com • Poglej temo - Dogovarjanje za plačo

Dogovarjanje za plačo

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a fruc » 26.8.2010 19:58

Tudi jaz nisem fall nobenega letnika. Trenutno sem absolvent in zaklučujem diplomo, zato delam preko študenta.

Ni mi pa jasno kako si lahko redno študiral, pa še redno delal zraven.

Pri nas so bile vse vaje dopoldne in so bile obvezne.

LP
fruc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a BountyH » 26.8.2010 21:19

fruc napisal/-a:Tudi jaz nisem fall nobenega letnika. Trenutno sem absolvent in zaklučujem diplomo, zato delam preko študenta.

LP

Ja malo sem se prenaglil, se opravičujem. Drzim pesti, da se ti bo le nakako izteklo.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fruc » 27.8.2010 9:47

Ja malo sem se prenaglil, se opravičujem.

NI panike :D
fruc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a korenje » 24.9.2010 9:58

andrej89 napisal/-a:No prej ste neki govoril o plačah v nemčiji...

No jst trenutno tuki delam in lahk sprve povem de imam trenutno končano sam srednjo šolo in delam dela navadnega delavca in mam 7,5€ na uro...

Tko de ja... tistih 1500€ je zihr neto, najbrž je pa marsikje več. Ker kot mi je en sodelawc povedaw tu niso najbolj bleščeče plače... Ampak jst sm pa zlo zadovoln ker je na žalost resnica ta, da trenutno zaslužim več, kot bom s končanim faksom...

Mam kadrovsko štipendijo tko de sm vezan...

z delom na črno jaz dobim 30€/h... sicer ne v strojništvu.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 24.9.2010 10:04

korenje napisal/-a:
andrej89 napisal/-a:No prej ste neki govoril o plačah v nemčiji...

No jst trenutno tuki delam in lahk sprve povem de imam trenutno končano sam srednjo šolo in delam dela navadnega delavca in mam 7,5€ na uro...

Tko de ja... tistih 1500€ je zihr neto, najbrž je pa marsikje več. Ker kot mi je en sodelawc povedaw tu niso najbolj bleščeče plače... Ampak jst sm pa zlo zadovoln ker je na žalost resnica ta, da trenutno zaslužim več, kot bom s končanim faksom...

Mam kadrovsko štipendijo tko de sm vezan...

z delom na črno jaz dobim 30€/h... sicer ne v strojništvu.

dobro no....moj kolega dobi 50EUR/h. kaj dela? masira stare babe.
pa ne bomo zdej spet pametoval kako je strojništvo pri nas podcenjena branža....to je na tem forumu že kot stara lajna.
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 25.9.2010 18:11

dobro no....moj kolega dobi 50EUR/h. kaj dela? masira stare babe.
pa ne bomo zdej spet pametoval kako je strojništvo pri nas podcenjena branža....to je na tem forumu že kot stara lajna.[/quote]

To je čisto res. Dva meseca se šolaš za meserja in potem je taka tarifa, isto velja za gune ki lakirajo nohte. Bebnice bodo vedno hodile se rihtat pa če stane šenkrat toliko :D

zanimive so tudi tarife računalniških storitev. Govorim o osnovnih, so stavi ki pač res moraš biti maček ampak kljub temu za tako plačilo potrebujejo bistveno manj ur učenja.
http://www.tomcom.si/servis_c.html

vstaviti komponento 30evrou/ dandanes znajo pri 12 letih sami doma sestaviti računalnik. Za dat eno komponento v računalnik pa potrebuješ 1-20minut se parvi od 90-300 na uro.

potem vsa fizična dela katera vklučujejo male obrtnike (malar, tapetništvo itd) zadnič sem gledal dokumentarec o gradnji varčnih hiš. Osnovni delavec 1000evrou z 174 ur. Potrebuješ pa lahko samo osnovno šolo pa kšn mesec in si lahko tudi mojster. Mali obrniki bodo vedno služl za storitve.

zanimiva je tudi košnja trave
http://www.heker.si/cenik.htm
500m2 z običajno kosilnico pokosiš v pov urce. (30-70evr na košno)

Tako je v današnjih časih kukr se ceniš oz kukr se znajdeš. Izobrazba je očitno vedno manj cenjena :S no vsaj v strojništvu. Včasih se resno vprašam če bi se namesto da študiraš 3-4 leta da lahko začneš, potem dokaj na dnu in mogoče po nekaj letih prilezeš do "normalne" plače, raje šov nekam pleskat, golcat oz kakor koli že. Že v osnovi imel vsaj tako plačo če ne večjo kot jo bom imel po šolanju, stem znanjem bi šov pa lahko v prihodnosti na svoje.

Iti na svoje:
-v strojništvu pomeni dobrega investitorja oz število 1 in ogromno nul zadej, pa še vedno neveš če bo kej iz tega.

- kot mali obrtnik, pa to ponavadi pomeni en zjahan kombi pa nekej orodja. Mogoče 5000-15000evrou pa je že ogromno.
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 25.9.2010 18:13

alpa gres pac nekam, kjer je tvoje znanje bolj cenjeno :) sicer je pa delo z ljudmi bolj challenging, kot si mislis. folk je naceloma glup ane.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 25.9.2010 18:32

moi napisal/-a:alpa gres pac nekam, kjer je tvoje znanje bolj cenjeno :) sicer je pa delo z ljudmi bolj challenging, kot si mislis. folk je naceloma glup ane.

hehe vrjamem ja :D

Da nebo kdo mislu strojništvo če te zanima je ful supr, sej so tudi tukej možnosti, res je da nismo lih tok cenjeni pa vseno. Študiram ker me zanima kam me bo pa zaneslo bomo pa še vidl. Vsako znanje nekaj koristi pa tudi če nebom delov v branži strojnika. konec koncev kako pa naj človek ve kaj ga zanima ko 99.9 poklociv oz stvari ne pozna :D
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a glavca1 » 29.9.2010 9:42

fruc napisal/-a:Tudi jaz nisem fall nobenega letnika. Trenutno sem absolvent in zaklučujem diplomo, zato delam preko študenta.

LP

Šala mala :) Samo znajdet se je treba... Njadeš tah posel da lahko skočš tistih par ur na vaje... :) če te bo firma cenila jo to ne bo nič motilo...

l.p. Jože
glavca1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Vodopivc » 16.10.2010 16:00

Zdaj je bolonjski sistem in so tudi predavanja obvezna. Tako da delo med faksom praktično odpade.
Vodopivc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M5 » 17.10.2010 12:58

je pa zanimivo da še nekateri vseeno mislijo, da če ima spredaj pred imenom in priimkom kratico dipl. .... itd. prideš v firmo pa zaslužiš bajne vsote. Ravno kar se imam namen spravit k diplomi pa me je po eni strani sram. Študiral sem ob delu pa se nisem (ne pretirano) pretegnil. Pa sem imel sošolce z končano kuharsko (gostinski tehnik se mi zdi da je naziv) pa ravno tako naredi strojno šolo z prve če se tako izrazim. Zelo dobro tudi poznam kuharja ki se ravno sedaj pogaja za 2500 € neto. Tako da če nimaš pretiranega veselja delat v strojništvu je vse skupaj bolj kot ne žalost.

Sej sem po eni strani tele, delam pri s.p.-ju tako rekoč deklica za vse. Pa ugotovim da sem pod okvirom palač ki jih navajate zgoraj.

:D
Zateguj vijak z glavo ne z roko
M5
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vouka » 17.10.2010 18:33

Ljudje, Ivana Zidarja si vzemite za vzgled 2000€ na dan- temu se res reče plača.
AVlr
vouka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejcek » 17.10.2010 22:02

vouka napisal/-a:Ljudje, Ivana Zidarja si vzemite za vzgled 2000€ na dan- temu se res reče plača.

mene je prejle na rit vrgl, ko sem tole vidu na POP TV. pa to svet ni vidu. ldje delajo 12 ur na dan za 700 evrov, on pa tko. pa neb reku, da bi firmo postavu s svojm rokam pa svojem žulam gor (pol naj ma zarad mene 4k na dan) ampak tko je pa vse državno...
kam to pele...
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 17.10.2010 22:26

V nemčiji rabijo 400k strokovnjakov.

Bo treba začet šikat beverbunge :P
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a keops » 18.10.2010 6:33

vouka napisal/-a:Ljudje, Ivana Zidarja si vzemite za vzgled 2000€ na dan- temu se res reče plača.

Ampak bruto, neto je manj... :
keops
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov