epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Žerjavar napisal/-a:Miha77 Vse kar si napisal je res. Vendar:
Neprimerno je primerjati plače pri nas in v Avstriji. Primerjajmo samo domače razmere. Vsi imamo prenizke plače, samo primerjajmo jih in skušajmo jih uravnovesiti.
Govoriš o varstvu več otrok - kaj pa posluževanje več strojev hkrati. Govoriš o zastareli opremi - misliš, da je v industriji ni? Govoriš o težkih delovnih razmerah - si že bil kdaj v livarni, kovačnici, mehanski delavnici z več deset ropotajočimi stroji, v varilnem obratu ...? Če si te stvari že okusil, pa dobro razmisli o težkih delovnih razmerah učiteljev.
Še enkrat bi poudaril:Primerjajmo plačo za uro dejansko opravljenega dela.Če že govorimo o plačah učiteljev, pa govorimo še o njihovem dejansko opravljenim delovnem času za to plačo.

Tackleberry napisal/-a:ko bo učiteljica tvegala da jo v proizvodnji povozi viličar ali pa da nanjo z dvigala pade breme naj se javi. aja pa kako se že meri uspeh učiteljev oz. predanega znanja??
kakšne kazalce uspešnosti imajo?uspeh na maturi?? lepo prosim....
vodja izmene, ki ima pod sabo 15 bolgarov, romunov, .... ki ne razumejo besedice angleško kaj šele slovensko ima po moje več dela kot z učiteljica z 1 avtistom.
vsi ki se ukvarjamo s tehnologijo se moramo nenehno izobraževati, drugače konkurenčnost podjetja pade.
kaj novega se mora že naučiti prof. matematike oz. fizike (da ne govorim o slovenščini in ostalih predmetih)??
kolikor jaz vem se na novo ustvarja samo teorija kvantne mehanike, česar pa ne učijo na srednji oz OŠ.

Tackleberry napisal/-a:o trudu ki si ga dal čez na naravoslovni in/ali pedagoški fakulteti pa ne bi zgubljal besed.

dori napisal/-a:Dragi strojniki!
Pa še to. Tudi moja plača je obdavčena, procenti davka so sorazmerni drugim plačam, in ta denar gre v isti žakelj kot vaš. To pomeni, da tudi jaz futram državo.
Učiteljica

Boschtjan napisal/-a:- zmanjšati plače v javnem sektorju
Ja sej če je nam crknla krava, naj še pa drugim...
Res 1A razmišljanje!!

drejach napisal/-a:Boschtjan napisal/-a:- zmanjšati plače v javnem sektorju
Ja sej če je nam crknla krava, naj še pa drugim...
Res 1A razmišljanje!!
No pa moram še to pokomentirat![]()
Problem je, ker javni sektor sploh nima krave, ampak samo pije mleko od "krav" iz zasebnega sektorja. Nekaj krav je crknilo, zato je mleka manj. Po tvojem naj javni sektor še naprej pije isto količino mleka (kakopak drugače ubožci, saj niso nič krivi), zasebni pa si je itak sam kriv, ker so jim krave crknile.
(no sej lastniki crknjenih krav so res (tudi) sami krivi, ampak najebejo ga tisti, ki še imajo krave, ker morajo več mleka dat javnemu sektorju, ker morajo ti več vzeti tam, kjer je še)
Res 1A razmišljanje!!

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost