STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tomos flexer 2008

Tomos flexer 2008

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Tomos flexer 2008

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 14.5.2008 12:21

Pozdravljeni kupil sem flexer in me zanima kakšne blokade ima letnik 2008.Izpuh izgleda isti kot na močnejšem modelu. Na sesalni krivini so vijaki ki preprečujejo demontažo zato sumim da je pri tem modelu blokada samo na sesalnem sistemu in pa večji zobnik.Zanima me tudi kakšni zobniki so dobavljivi v mislih imam 26 ali 28 zob.Če kdo ve natančno kakšne so blokade se vnaprej zahvaljujem za odgovor.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dekson » 23.8.2008 19:01

pozdravljen!Kot prvo in prvo zamenjaj izpuh(lipnik,mf power)drugič nabavi si cilinder od A35 najboljše da kupiš airsal kit cilinder(70€) ,tretjič iz kolena pri fergazerju vzami ven pušo(malo zbrusiš pa sam pade ven) pol daj večji fergazer (dellorto 15 ali 16)in še nazadnje daj od zadaj 22 ali 20 zobnik pa ti bo šlo 60-70!!! ajd
tuning do konca!!!
dekson
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a grm659... » 21.2.2009 20:40

:wink: tud jaz sem si kupil flexer-ja (malo rabljen 160 km.,letnik 2007 ) in ga malo porihtal.menjal sem kapo valja,odstranil alu podložko izpod kape, napravil utora v bat,da gre čez gorivo,povečal izpušni kanal,odstranil pušo,ki je v krivini kjer pride vplinjač, tudi tega sem porajbal na fi-12,malce povečal dizo-po več poizkusih dokler nisem dobil čokoladno rujave barve na svečki-,odstranil gumijast tulec v obliki trnka,ki je v zračnem filtru,nastavil elektriko,odprl izpušno cev in odstranil katalizator,dušilec 1x prevrtal,odstranil zavito cev,ki gre od izpušnega lonca do valja in jo nadomestil s cevjo od starega avtomatika in menjal zadnji zobnik-28 zob-. pospeški zelo dobri, hitrost 52 km/h-merjeno z garminom in števec je ravno tako kazal isto hitrost-stroški minimalni,končni rezultat--ODLIČEN-kar je pa bistveno--nič se ne pozna,da je kaj predelano in tako ne pada v oči --!!!
Zadnjič spremenil grm659..., dne 3.5.2009 10:33, skupaj popravljeno 3 krat.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ribnica 1310

OdgovorNapisal/-a grm659... » 11.3.2009 21:14

(':wink:') par dni nazaj sem kupil--za kolega-- novga v trgovini-820 eurov z popustom in ga predelal na isti način.ta je letnik-2008- in ima že malo drugačen okvir.-okvir in platišča so od funsport-a. je za cca 10 cm daljši,ima močnejše amortizerje,drugačno zadnjo strehico, zadnja luč je tudi drugačna,izpušna cev je tudi v notranjosti drugačna,bilanca in ročke so od reviala,kolesa so močnejša in lepša in še par malenkosti.elektrika je ista kot pri prejšnjih modelih,samo ne vem, zakaj hoče pri najvišjih obratih malo trokirat ??? tudi,ko sem zamenjal vžigalno tuljavo in nastavil ploščo v najbolj idealen položaj.svečka je bosna f80 druge še nisem probal.končna hitrost je nekje enaka kot pri prejšnjem. ( ta je že četrti v enem mesecu,ki je šel na "operacijo" )napišem naj še,da sem vstavil nov bat-sukoki-,ki pa je cvilil in dajal čudne zvoke in tudi mašinca ni tekla kot bi morala tako, da sem na obstoječem naredil pretočni luknji in ga dal nazaj. potem pa je laufal kot je treba.zelo pomembno je tudi,da lamelni ventil dobro dela. preizkusiš ga tako, da daš koleno v usta in potegneš zrak vase,če gre zrak prelahko skozi potem ne deluje kot treba čeprav je novo.sam sem vstavil karbonske--ploščice-,ki sem jih kupil na strelišču v ljubljani. sicer sem jih sam priredil.motorček deluje kot švicarska urca.pri prejšnjih predelavah sem probal montirat omejevalec obratov,ki pa pri elektriki brez prekinjevala--ne-- deluje( tomos ) , čeprav mi je prodajalec trdil nasprotno.prodajalca sem o rezultatu njegovih trditev obvestil in mi je brez problema vrnil kupnino in stroške poštnine.-skuterist kjer dobiš vse za skuterje in tudi druge motorčke - čudim se,da se nihče ne oglasi s svojimi izkušnjami, saj bi se s skupnimi močmi še kaj več naredilo. pa lep pozdrav. :wink: :wink:
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 8.4.2009 19:46

:lol: se moram pohvalit,motorček zelo lepo dela in se je res užitek peljati z njim!!! pospeški izredni,mašinca dela kot treba,ni klanca, da bi se ga ustrašil,poraba-simbolična-. ko bi to prej vedel,--čeprav je kar draga zadeva--,da to tako lepo dela, bi prej nabavil. sicer pa se po oglasnikih dobi malo rabljene,za solidno ceno. paziti je treba le, da je vse original,da ni kakšne predelave,menjave izpušne cevi in kakšen nestrokovni poseg v mašino!!! za po mestu in drugod je flexer-ček res idealna rešitev seveda,če gre vsaj 40 km/h. veliko užitkov v teh in prihodnjih sončnih dneh. :wink:
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

Airsal kit 44 na flekserju

OdgovorNapisal/-a grm659... » 27.6.2009 20:27

včeraj sem,na prjatlovga fleksarja,montiral airsal kit 44.to je aluminijast cilinder,ki ima premer bata fi 44. v kompletu so vsa tesnila in nov lamelni ventil. najprej sem cilinder prebarval z temperaturno črno barvo,saj je original svetel in bi preveč padal v oči.priredil sem tudi vplinjač-dizo-saj je prejšnja bila premajhna in je motorček pri dodanem polnem plinu,morilo.zobniki so ostali isti--spredaj 26,zadaj 28--,potrebno pa bi bilo menjat zadnjega z 26 saj ima preveč moči.ni klanca,da bi se ga ustrašil. vleče kot nor tako, da se je veselje in užitek voziti v breg.končna brzina je okrog 60km/h in pri menjavi zobnika bi se še povečala. ispušni sistem je ostal isti-original avtomatikov in skrajšana notranja cev za cca 20cm- saj nebi rad vzbujal pozornosti!-seveda bi z zamenjavo le te pridobil na moči in hitrosti in če bi menjal še vplinjač z večjim bi se še bolj poznalo.sicer pa,zakaj bi si delali dodatne stroške,če je tudi tako dobro.naj napišem še,da sem airsal kit naročil pri---CILINDER.SI in nanj čakal več kot dvajset dni,čeprav sem pri naročilu in tudi potem prosil ,za čim prejšnjo dostavo naročenega.šele,ko sem zagrozil z odpovedjo naročila,so zadevo poslali.škoda,saj sem na naslovu---PREDELAJ.SI---zasledil isti cilinder za precej nižjo ceno!!!je že tako,da ko zadevo enkrat kupiš,dobiš drugje isto precej ceneje.čas bo pokazal kako se bo zadeva obnesla,dolgoročno.sam bom dal rajši brusit- original cilinder-na fi-40 in mislim,da bo popolnoma zadostovalo za moje potrebe,saj sem že sedaj-z originalnim---fi-38 -zelo zadovoljen.
Zadnjič spremenil grm659..., dne 27.6.2009 21:00, skupaj popravljeno 1 krat.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 29.6.2009 13:30

Moram napisati še,da ne vstavljajte bata firme Sukoki ker ga kaj hitro prime, saj je zelo slabe kvalitete. Pri malo daljši vožnji se zgleda kar preveč poveča njegova velikost in potem zablokira,ko se pa ohladi pa skoz po malem cvili. Najbolje je, da obstoječega priredite-napravite utore za pretok goriva-in ga po možnosti še spolirate.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 1.7.2009 19:23

pri zgornjem opisu sem ,sem pozabil dodati,da je to pri""" gus """cilindru,ki je original tovarniški-tomos-.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 24.7.2009 20:30

:D Dodati moram še,da pri starejših Fleksar-jih,ki imajo na pogled isto ispušno cev kakor avtomatiki---lonec---,ta v notranjosti ni ista,ampak prilagojena za največjo hitrost 25/kh. Na izpušni cevi tudi piše 25/kh.Ima zelo majhno sredinsko prepustnost in ga zelo duši.Se pravi tudi,če bi zamenjali krivino od valja do lonca,nebi bilo dosti bolje.Zamenjati je potrebno---KOMPLETNO--- izpušno cev od A3,ali kaj boljšega.Odvisno kaj imaš v denarnici! :lol: Pa obilo užitkov v vožnji.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 4.8.2009 21:29

:lol: Pri tej predelavi se zelo povečajo obrati -cca9000-10500-11000 - merjeno z digitalnim merilcem obratov,ki se uporablja pri motornih žagah.Zelo moramo paziti kakšno olje uporabljamo za mešanico!!!Sam uporabljam olje za motorne žage, husqvarna xp,ki se uporablja za novejše motorke,katere imajo bistveno več obratov kakor starejše.Dobro je tudi olje,ki ga uporabljajo skuterji-boljša olja-.Sicer obstaja več kvalitetnih olj in kdor misli,da bo kaj prišparal s tem,ko kupuje slabša olja,se je krepko zmotil,saj se kaj kmalu pokažejo posledice nekakovostnega maziva.Izrabljeni batni obročki,obrabljen valj, uničeni ležaji in ležaj glavne gredi.V primeru,da dozirate preveč olja v mešanico,pa se kaj kmalu zamaši izpušna cev.Napišite kakšna olja uporabljate in koliko procentno mešanico delate!!!Sam dajem v 10-litrov bencina dobra dva deci olja,ki sem ga že prej omenil. :)
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a klodovik » 27.8.2009 10:44

Zdravo!

grm659... Vidim, da se zelo spoznaš na predelavo motorjev, zato bi te majčkeno izkoristil, ker sam nimam pojma..

Mi lahko poveš, kateri agregat ima flexer? Sam namreč dobim tomosov streetmate model in ta ima A55. Problem je, ker ne dobim nobenega pravega izpuha..

Tudi za kit nisem prepričan, če bo deloval, tako da si ne upam naročit.

Res bi bil hvaležen za pomoč!

lp
klodovik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a -M- » 27.8.2009 10:57

grm659... napisal/-a:Zelo moramo paziti kakšno olje uporabljamo za mešanico!!!Sam uporabljam olje za motorne žage, husqvarna xp,ki se uporablja za novejše motorke,katere imajo bistveno več obratov kakor starejše.Dobro je tudi olje,ki ga uporabljajo skuterji-boljša olja-.Sicer obstaja več kvalitetnih olj in kdor misli,da bo kaj prišparal s tem,ko kupuje slabša olja,se je krepko zmotil,saj se kaj kmalu pokažejo posledice nekakovostnega maziva.

Kako pa je kaj z oljem TTS?
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a grm659... » 4.9.2009 16:26

klodovik napisal/-a:Zdravo!

grm659... Vidim, da se zelo spoznaš na predelavo motorjev, zato bi te majčkeno izkoristil, ker sam nimam pojma..

Mi lahko poveš, kateri agregat ima flexer? Sam namreč dobim tomosov streetmate model in ta ima A55. Problem je, ker ne dobim nobenega pravega izpuha..

Tudi za kit nisem prepričan, če bo deloval, tako da si ne upam naročit.

Res bi bil hvaležen za pomoč!

lp
KLODOVIK! Sam še nisem razdiral streetmat-a tako,da ti ne morem kaj pametnega svetovati.Kar pa se tiče starejših Tomosovih izdelkov-apn,v-14,tl-15,t-12,t-11,umo univerzalni motorji,elektro agregati,vodne črpalke,kosilnice,izvenkrmni motorji čolnov,avtomatiki,...tle sem pa kar dobro podkovan.Poglej na -MOPED-forumu tam imaš skoraj vse odgovore!!!Flekserja sem se lotil predelavat zato,ker se sam vozim z njim,pa tudi še komu ga uštimam.Lep pozdrav. :D
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 4.9.2009 16:28

-M- napisal/-a:
grm659... napisal/-a:Zelo moramo paziti kakšno olje uporabljamo za mešanico!!!Sam uporabljam olje za motorne žage, husqvarna xp,ki se uporablja za novejše motorke,katere imajo bistveno več obratov kakor starejše.Dobro je tudi olje,ki ga uporabljajo skuterji-boljša olja-.Sicer obstaja več kvalitetnih olj in kdor misli,da bo kaj prišparal s tem,ko kupuje slabša olja,se je krepko zmotil,saj se kaj kmalu pokažejo posledice nekakovostnega maziva.

Kako pa je kaj z oljem TTS?
-M- Kakor je meni znano je olje tts,ki se uporablja za skuterje,dokaj kvalitetno in ga lahko uporabljaš za vse dvotaktne motorje. :D
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bohor » 5.9.2009 21:51

Kolikor jaz vem in sem predelal v svojih časih,kar nekaj motorjev ta tvoja predelava ne bo dolgo zdržala!!!Bat premera 42 mm je približno 60 kubikov in že pri tem batu si moral zamenjati še ojnico iz 10 na 12 in si res ne predstavljam tvoj bat 44 v cilindru od avtomatika!!!!
bohor
Sodelavec
Sodelavec

Naslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost