STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mazilo za audio kasetar

Mazilo za audio kasetar

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Mazilo za audio kasetar

OdgovorNapisal/-a embe » 4.3.2009 15:41

Pozdravljeni!

kaj naj rečem, kasetar ima futter oz. začel je cvilit pri predvajanju, pa saj bo že.
ampak samo če najdem "bearing oil", high q.

A lahko prosim za info kaj je to in kje bi našel, saj veste, meni, neukemu bi sigurno kdo kaj podtaknil.

Strojniški pozdrav!!!!
embe
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vouka » 4.3.2009 19:35

Najprej se moraš prepričati kaj cvili; ali kaseta ali res cvili kasetar (brez vstavljene kasete), kar je zelo redko. Starejše kasete začno cviliti zaradi staranja plastike.
AVlr
vouka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a embe » 4.3.2009 21:21

aja??
res da sem kaseto na hitro kupil zadnjič kar v trafiki.
če povem štorijo; kasetar je zame nov, drgače je pa cca.90 letnik, malo sem gatestiral, snemal, pa se je izkazalo da ima ta, flutter, t.j.nad 10Hz enega nihanja v hitrosti traku,sem ga malo pustil laufat pa je začel nekaj cvilkat...tak da sem mislil da so ti, kak se že reče tistim srebrnim palčkam, malo zaribale...
previja normalno...
embe
Sodelavec
Sodelavec

Re: Mazilo za audio kasetar

OdgovorNapisal/-a franca » 5.3.2009 16:56

embe napisal/-a:Pozdravljeni!

kaj naj rečem, kasetar ima futter oz. začel je cvilit pri predvajanju, pa saj bo že.
ampak samo če najdem "bearing oil", high q.

A lahko prosim za info kaj je to in kje bi našel, saj veste, meni, neukemu bi sigurno kdo kaj podtaknil.

Strojniški pozdrav!!!!

Dve kaplici binglovega olja, pa bo pomagalo. Dobiš ga na vsaki petrolovi črpali.

Lp
franca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Andrej20 » 6.3.2009 13:11

Ja je tudi odvisno kaki je radio. Ali je tovarniško vgrajen ali je samostojno. Če še kar škripa oz cvili bi bilo bolje da se radio razdere in pogleda kaj je narobe ( če se da) drugače pa se kupi nov radio. Ga dobiš že za 50-60 eur na cd ali mp3 ne pa kasete .....Starega pa prodaš ali pa komu podariš. Ke rzadnje čase redko kje vidim da ma še kdo kasetnik razen tistih avtov, ki imajo tovarniče avte.
Andrej20
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost