STROJNISTVO.com • Poglej temo - Folija

Folija

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Folija

OdgovorNapisal/-a streha » 7.6.2010 7:20

Doberdan

Rabil bi vaše izkušnje,s čim pribijate paropropustno folijo na streho in s čim lepite folijo tam, ko se prekriva,kateri lepilni trak uporabljate.

Hvala Lp
streha
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 7.6.2010 7:34

Jaz sem polagal trak v smeri kapa. Pritrjeval sem jo samo na zgornjem robu s sponkalnikom (10 mm sponke). Z naslednjo vrsto sem prekrival spodnjo 20 cm. Sproti sem na folijo zarisoval sredino špirovca. Slemensko plast, ki je prekrivala obe vrhnji sem pritrjeval samo na špirovcih, kjer je sponke prekrila letev nad špirovcem za zračni most. Lepil jih nisem.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 7.6.2010 8:58

Lepil sem jih z lepilnim trakom od tyveka. Je drag kot žefran.
Zlepljeno mora biti ker ti drugače veter piha pod sekundarno kritino in v izolacijo. Hiša mora biti zrakotesna da je lahko varčna.

Pritrdil sem jih s sponkačom. Sponka kot jo je opisal žerjavar.
Prikriva se jih toliko kot je označeno na foliji. Pri različnih kotih je to lahko drugače. Bolj kot je položna streha več mora biti prekrivanja.

Pazi katera folija gre kam!
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 7.6.2010 11:10

Zlepljeno mora biti ker ti drugače veter piha pod sekundarno kritino
Mislim, da skozi špranje kritine ne more veter tako močno pihati, da bi privzdigoval folijo. Če bi bil v območju burje, bi jo lepil.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hook » 20.6.2010 17:11

Paropropustna folija se na streho montira pod kontra letve vzdolž špirovca.
Začneš na kapu tako da jo razviješ vzdolž strehe nanjo pa pribiješ kontra letev ki je največkrat iste dimenzije kot strešna dolga pa naj bo toliko kot je široka sekundarna kritina minus preklop.Se pravi če je sekundarna široka 125mm in hočeš imeti 15mm preklopa narežeš letve dolžine 110mm . Ko boš postavil prvo vrsto (najtežjo) boš že imel ustrezno kratke letve nad katerimi zlahka odviješ novo plast folije in tako nadaljuješ do slemena kjer moraš zadnjo vrsto letev prilagoditi po dolžini napram dolžini špirovca.
Folija se krasno medsebojno lepi z bitumenskim lepilom za tegolo.nobenih žebljičkov in lepilnih trakov (uprašanje koliko časa držijo pod vročo kritino)
Upam da sem kaj pomagal.
hook
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost