Napisal/-a tmz » 23.8.2010 9:54
Hi!
Prišel sem do Solex-a, ki pa ni ravno v voznem stanju. Problem je motor, ki na začetku sploh ni kazal znakov življenja. Najprej sem ugotovil, da sta dovodna in odvodne cevka za bencin neprehodni. Membrana v črpalki za bencin je bila skoraj prilepljena na eno stran. Zato sem jo obrnil. Naredil novo mešanico. Po teh posegih je po parih minutah gonjenja celo vžgal. Vendar se je peljal zelo počasi (recimo 2km/h). Očitno bo potrebno narediti bolj temeljit poseg.
Sedaj me zanima ali ima kdo kakšne izkušnje s Solexom? Kaj bi bilo potrebno prečistiti - najbrž je najbolje razdreti cel motor in vsak kos posebej pregledati in očistiti? Obstajajo kje kakšna navodila - manual za motor?
Kje bi dobil rezervne dele? Najbrž potrebujem novo membrano za črpalko. Tudi tesnila bi bilo dobro zamenjati. Ker se tega original najbrž ne da dobiti, kako bi improviziral?
Kakršen koli navet dobrodošel kako se stvari lotiti. Ali je možno, da je stvar tako "sesuta", da je sploh ni mogoče spraviti v neko normalno vozno stanje?
Hvala!
Tomaž