STROJNISTVO.com • Poglej temo - Laserji rabbit

Laserji rabbit

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Laserji rabbit

OdgovorNapisal/-a čopi » 11.11.2010 22:29

Pozdravljeni!

Zanima me če ima kdo izkušnje z laserji rabbit, gre za kitajskega proizvajalca zato sem malo skeptičen, cena pa je za cca. 10x manjša od evropskih proizvajalcev.

Razmišljam o nakupu laserja rabbit HX-1290 SE.
Kakršne koli informacije zaželjene!

Pa še link: http://www.hxlaser.com/products/laserse.htm

Hvala!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Torn » 12.11.2010 10:36

Zdravo!

Torej 10x manjša cena načeloma ne pomen nič dobrega, še posebej pri tako visoko tehnoloških zadevah kot so laserji.

A potem se cena giblje okrog 4.000-8.000 eur??

Malo sem si ogledal priložen link in imam nekaj komentarejev:
    - natančnost 0.01 mm je za graviranje bolj tako tako (odvisno od uporabe)
    - 1500 ur pol pa menjava (kako je glede stroškov pa menjav?)
    - CO2 laser nevem če je primeren za graviranje, največkrat se uporabljajo Nd:YAG -> boljša absorpcija, manj vzdrževanja, manjša poraba energije
    - garancije in servisi
    - dodatni deli
[/list]

Toliko kot komentar, mogoče je potrbno misliti tudi na take zadeve.

lp, Torn
Torn
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 12.11.2010 14:13

ja cena je natanko 8000€. po 1500urah je menjava žarnice ki znaša cca. med 400-500€.

Garancija je mislim da 24mesecev, servis nudi prodajalec, pa tudi rezervni deli so na voljo ter ostala dodatna oprema. Jaz bi delal večinoma na les torej rezanje in graviranje na les, rezanje tam do debeline 8-10mm. Govoril sem z lastniki teh laserjev in so vsi zadovoljni, ter da jim je do sedaj delalo brez probelma!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 20.11.2010 20:31

Mene pa zanima, ali obstajajo laserji za razrez lesa z večjo delovno mizo? Recimo 1x2m ali 1,5x3m?
Kar sem do sedaj našel je bil največji za obdelavo plošče 1200x900mm.

Ali je mogoče na "navadnem" laserju (za razrez pločevine) rezati tudi les?
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 22.11.2010 22:34

obstaja miza 2,5m x 1,5m
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 24.11.2010 19:57

Bil sem na predstavitvi tega stroja in enega angleškega, ki je imel ceno 75,000€, Stroja imata skoraj identične karakteristike, mehaniko imata tudi identično oz. delujeta na istem principu. Kitajski stroj je zelo bolj enostaven za uporabo oz. program ima enostavnejši.hitreje z njim delamo kar se tiče enostavnih oblik...ko pa pridejo na vrsto kakšne bolj zapletene gravure porabimo še enkrat toliko časa za obdelavo slike v programu kot pri angleškem stroju, sama kvaliteta gravure ter reza je identična. Angleški stroj je za skoraj polovico lažji od kitajskega (300kg) saj je ohišje deloma narejeno iz plastike, kar se mi ne zdi uredu, kitajski stroj je narejen kompletno iz pločevine. Sicer je ohišje narejeno pri angleškem stroju res natančno in se kar opazi razlika, kitajski je narejen bolj površno s tem mislim da so vari preveč oz. premalo brušeni razna vrata imajo umes prevelike reže spet druge premalo......sicer pa ene bistvene razlike nisem opazil, kitajski stroj me je prav presenetil nad "kvaliteto izdelave" saj če ne bi vedel da je kitajski bi prej rekel da je evropejski....... Nič odločil sem se potem za kitajca in so mi ga včeraj dostavili ter zmontirali pa bomo videli če bo zadeva delala........govoril sem tudi z enim ki si lasti stroj že 2 leti in za enkrat ni imel nobenih problemov.
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost