STROJNISTVO.com • Poglej temo - Program za 3D risanje

Program za 3D risanje

Vsi ostali programski paketi.

Moderator: -M-

Program za 3D risanje

OdgovorNapisal/-a Robert22 » 10.3.2003 10:12

Pozdravljeni!
Zanima me kateri program je najbolj primeren za hitro skiciranje in risanje 3D predmetov. Sam sedaj uporabljam ACAD 14, ki je precej neroden še posebej, če želim izdelati samo osnutek risbe.
LP Robert
Robert22
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a remmy » 10.3.2003 10:34

Pozdravljen,
po mojem mnenju je SolidWorks absolutno najboljsi program. Ne da je najpreprostejsi za uporabo poleg tega spada tudi med najbolj zmogljive in kar je najpomembneje za AutoCAD uporabnike ima mocno podporo prav za prehod iz AutoCAD v SolidWorks okolje.
Lep pozdrav,
Ales

Certified SolidWorks Professional
remmy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 10.3.2003 16:25

Pro/ENGINEER Wildfire
Gost

OdgovorNapisal/-a 3way » 10.3.2003 16:55

Poiskusi THINKDESIGN, ki omogoca prenos vseh Acad datotek in jih lahko spremenis celo v parametricnost. Skiciranje, modeliranje je enostavno, ucenje pa hitro.
Demo CD: www.3way-sp.si
3way
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Robert22 » 10.3.2003 21:23

Pozdravljeni!
Aha, zadeva se odvija po pričakovanjih. Vsak bo predlagal program katerega najbolje obvlada. Se pravi da bo potrebno naročiti nekaj predstavitvenih CD-jev in si jih dobro ogledati. SW sem že naročil, bomo videli če bo prišel. Omeniti moram še, da se mi ne gre toliko za prenos datotek iz ACAD14 kot to, da je možno hitro skicirati z osnovnimi dimenzijami predmet takoj, ko ideja nastane.
LP Robert
Robert22
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 10.3.2003 21:42

Res je najbolj si omislit predstavitvene CD-je. Vsak od program, ki so na voljo in ki jih predlagajo ostali uporabniki imajo med seboj tako prednosti kot tudi slabosti. Če veš za kaj potrebuješ določeni program je najbolje dobit katalog kaj program ponuja in tako izbrati najboljšega (če ni problem denar in kompatibilnost). A je že kdo razmišljal o kakšnem testu 3D inženisrkih programov in primerjavi? A mogoče kaj podobnega na netu že obstaja?

LP Zikmu
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.3.2003 9:48

Robert22 napisal/-a:Pozdravljeni!
Aha, zadeva se odvija po pričakovanjih. Vsak bo predlagal program katerega najbolje obvlada. Se pravi da bo potrebno naročiti nekaj predstavitvenih CD-jev in si jih dobro ogledati. SW sem že naročil, bomo videli če bo prišel. Omeniti moram še, da se mi ne gre toliko za prenos datotek iz ACAD14 kot to, da je možno hitro skicirati z osnovnimi dimenzijami predmet takoj, ko ideja nastane.
LP Robert

Pozdravljeni,
za SW sem slisal da je zelo dober program, enostaven za uporabo, hiter za ucenje ter zelo zmogljiv pa me zanima, kje ste narocili testni CD. Ali se to naroci direktno na SW v Ameriko ali pri Slovenskem zastopniku?
Hvala za odgovor
LP Mitja
Gost

OdgovorNapisal/-a tehnik » 11.3.2003 11:21

Zakaj bi naročal predstavitveni CD, če pa lahko dobiš cel program. :D
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Program za 3D risanje

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.3.2003 11:37

Robert22 napisal/-a:Pozdravljeni!
Zanima me kateri program je najbolj primeren za hitro skiciranje in risanje 3D predmetov. Sam sedaj uporabljam ACAD 14, ki je precej neroden še posebej, če želim izdelati samo osnutek risbe.
LP Robert

pozdrav,

sam v zadnjem času predvsem stavim na najnoveši autodeskov izdelek inventor 6, v primerjavi z katio, se ga da uporabljat tudi na slabših računalnikih, kar je glede na mojo kišto predvsem pohvalno. V bistvu je pa filozofija zelo podobna.

samo moje mnenje, da ne bo spet kakšna bojna sikira odkopana kateri 3D program je boljši.
Gost

OdgovorNapisal/-a Robert22 » 12.3.2003 9:07

Živijo!
SW sem naročil na njihovi spletni strani, dobil sem tudi že potrdilo da so naročilo prejeli in mi ga bojo poslali v roku enega do dveh tednov. Mislim da stvar deluje saj sem do sedaj dobil vse za kar sem se zanimal preko spleta (katalogi ležajev, cilindrov, predstavitveni CD-ji).
Glede programske vojne pa mislim da ne bo tako hudo, saj so programi še vedno dovolj specifični tako, da bo vsak uporabljal takega, ki mu najbolje odgovarja. Bojim se samo tega, da se razvoj nebo obrnil v smer, kjer bo vsako podjetje izdelovalo svojo dokumentacijo na specifični aplikaciji, katero so razvili v prav za to določene namene. Podoben primer že nastaja pri risanju tiskanih vezij in izdelave ploščic.
LP Robert
Robert22
Sodelavec
Sodelavec

3D

OdgovorNapisal/-a toni » 9.9.2003 12:11

Ce se bi rad risal vse po vrsti, se hitro naucil, imel na 'prvi pogled' logicen program, nimas najboljsi racunalnik, .. - probaj z Solid Designerjem.
toni

Vrni se na Ostali programski paketi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov