STROJNISTVO.com • Poglej temo - Menjava nadomestnega motorja

Menjava nadomestnega motorja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Menjava nadomestnega motorja

OdgovorNapisal/-a gk_p » 25.12.2010 10:18

Pozdravljeni,

pred časom sem na forumu prosil za pomoč pri popravilu motorja na motokultivatorju. Čeprav ste mi bili v veliko pomoč, ga nikoli nisem uspel spraviti v red. Sedaj sem motor prodal in si bom kupil novega.

Odločil sem se, da bom poskušal motor zamenjati sam, saj se mi zadeva na videz ne zdi pretežka. Odšraufam 5 vijakov vzamem motor dol in adijo, ravno tako dam nov motor nazaj gor.

Ker nisem strokovnjak, bi prosil nekoga, ki ima izkušnje s takšnim menjavanjem in pozna Gorenje-Muta motokultivatorje in tudi druge (menjava je podobna ali celo enaka), da mi pomaga. Ali je kakšna teževa pri menjavanju? Je treba na kaj paziti? Ali je bolje, da ga raje zapeljem k mehaniku?

Hvala,
Grega
gk_p
Novinec
Novinec

Re: Menjava nadomestnega motorja

OdgovorNapisal/-a šokec » 25.12.2010 11:49

Če si le kaj mehanika,ga ni prav nobena posebnost zamenjat, če pa dvomiš vase pa vsaj poskusi
Iskušnje so znanje
šokec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a arepense » 25.12.2010 16:32

Gorenje muta ter sip Šempeter sta nekdaj uporabljala iste motorje MAG,saj mislim da si imel tega,sedaj pa v Šempetru dobiš nov motor ter vmesno ploščo tako da ni problemov z montažo.
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rooskie » 30.1.2015 14:57

Pozdravljeni!

Sem v isti dilemi kot gk_p pred časom! :) Tudi jaz bi rad na svoji starejši Gorenje Muta zamenjal motor z novejšim.
Stari motor je vrste LA-LAL bencin. Zamenjal pa bi s čim novejšim vendar sem v dilemi katerega da bo motor kompakten brez predelovanja se pravi da bo pasal na star model motokultivatorja?

Ali mi lahko katero stvar priporočaš gk_p? Kako funkcjonira muta z novim motorjem? Kateri motor si potem zamenjal da se ti je zadeva izšla?

Mislim da je dober motor za menjavo Ekotehovo pa tudi Lombardini dela nekaj podobnega za Gorenje-Muta ali ne?

Oziroma na kaj moram biti pozoren vse pri menjavi? :-?

Lp!
Rooskie
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a spital » 3.2.2015 9:19

Sem menjal tako na SIPovi "Bucherci" MAG motor in Gorenjski (okrogel priklop priključkov) Lombardini diesel motor. Montiral sem Ekoteh LT270. Pojavili so se naslednji problemi

SIP: nova vmesna prirobnica, nov nastavek na iztopni gredi motorja (motor ima konusno gred, sklopka ima cilindrično izvrtino), dvig ročajev.
ps Ležaj na glavni gredi motorja je tulil kot zmešan,http://www.strojnistvo.com/forum/posting.php?mode=reply&f=16&t=31864# na servisu so ga menjali pa ni bilo dosti bolje. Sam sem nato vgradil FAGov.

Gorenje: vse paše, samo motor je preširok za med velika kolesa. Rešitev v sili je bila montaža malih koles. Končne rešitve še nimam.
spital
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rooskie » 10.2.2015 19:28

Živjo!

Zanima me samo za Gorenje Muta ker to uporabljam.

Sepravi ti si nov motor namestil na Muto, ki je namenjena za frezanje ker te Mute imajo v osnovi drugačen reduktor s tem pa imajo tudi večja kolesa?
Imam obe dve Muti tako za frezanje in košnjo.
Po tvojem mnenju pa na Gorenje Muta z večjimi kolesi nisi spravil novega motorja (Ekoteh LT270), mogel si zamenjati kolesa?
Sam sem gledal pri Ekoteh motorji je verjetno tako da so po velikosti in karakteristiki kar različni ane?
Verjetno se ne ujema vsak Ekotehov motor po izgledu in funkciji na Muto razen seveda morda prirobnice in gredi ali obratno? Mislim seveda povedati glede karakteristik....
:)

Lp!
Rooskie
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov