STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vakumska miza

Vakumska miza

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Vakumska miza

OdgovorNapisal/-a čopi » 15.7.2016 12:47

Pozdravljeni!

Imam naslednji problem (glej sliko) Z laserjem izrezujemo majhne kose velikosti cca. 50x90mm, material za razrez je 3mm debela vezana plošča ki je z ene strani pobarvana v belo, ko laser odreže pride bela barva umazana od saj in je to treba z vlažno cunjo oz. spužvo očistit, kar pa je zelo zamudno, saj je na dan trteba očistit 500-1500kosov. Razmišljal sem da bi naredil vakum mizo dimenzij cca. 500x500mm na katere bi položil te kose ki bi se prisesali in bi z krpo lahko hitreje očistil ker je večja površina, vakum miza bi imela samo zvrtane luknje v inox ploščo in nobenih tesnil, zanima me ali bi lahko ustvaril dovolj podtlaka da bi se mi ti kosi dovol močno prisesali na mizo.

Hvala
Priponke
mizza.jpg
mizza.jpg (380.38 KiB) Videno 1642 krat
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Vakumska miza

OdgovorNapisal/-a janz » 15.7.2016 15:14

mislim da bi z dobro izvedenim odsesvanjem tik nad vezano plosco resil problem saj. je pa to malo "komplicirano" oz potrebno malo igranja. resil sem en tak problem na EUROLASER stroju za plexi in les, je bil podoben problem. obstojeci sistem je imel premajhen podtlak in ni odsesovalo ampak bolj mesalo in pol saj je ostalo na robovih kjer so se vcasih tudi vzgale v material ce je laser bil prepocasen.

ce imas kompresor pa daj 2-3 sobe okoli laserja in odpihuj mogoce bi isto delovalo...
to pranje se mi zdi malo drago za tako kolicino...
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 15.7.2016 19:55

Problem je ker se zadeva ko je izrezana printa z uv tiskalnikom in mora biti povrsina povsem cista drugace ne pride dober print. Z odsesovanjem tik nad šobo laserja sem poskusil ampak ni zadostovalo, problem je ker je plosca belo pobarvana in so dodatne saje zaradi barve tako da brez pranja ne gre. Najboljsa ideja do sedaj mi je ta vakumska miza, seveda ce bi lahko ustvaril dovolj velik podtlak da bi izdelke prisesalo tako da se med drgnjenjem nebi premikali. Mogoce ima kdo kaksno drugo idejo?
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zagi » 16.7.2016 12:36

dober ventilator bo še tebe prilimal na to luknjasto mizo :lol:
lep pozdrav
zagi
Zagi
Strokovnjak
Strokovnjak