STROJNISTVO.com • Poglej temo - Stihl 038 AV - težava

Stihl 038 AV - težava

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Stihl 038 AV - težava

OdgovorNapisal/-a simulator » 3.9.2016 8:01

Pozdravljeni!

lastim si torej motorno žago stihl 038 AV, precej stara ampak do pred kratkim je šla še kar solidno.
nazadnje ko sem jo želel zagnati, pa ne gre več. nastavitvene vijake na uplinjaču sem resetiral, prosti tek privit do konca - ne gre. svečka preverjena - deluje normalno. filter goriva kot nov, probal sem bencin direktno v cilinder malo nalit pa kurblat, tudi ne da kaj dosti od sebe. ¸malo da zvoka, kot da se hoče vzgat a pol spet tema. Vzigalna tuljava je bla lani zamenjana, tako da to tudi izključujem, je možno da je šel kondenzator?
Dobil sem pa idejo da bi platine in kondenzator nadomestil z univerzalnim vžigalnim modulom, prilagam link:

http://www.ebay.com/itm/Electronic-Igni ... 0485610362

ima kdo kakšne izkušnje s tem in kako bi potem to delovalo??

lep pozdrav
simulator
Novinec
Novinec

Re: Stihl 038 AV - težava

OdgovorNapisal/-a VELIKI UM » 3.9.2016 18:47

Glede na to da ti ne vžge tudi če daš gorivo direkt v cilinder in če svečka res da dobro iskro je verjetno problem v sekundarni kompresiji (sem pa daleč od strokovnjaka za te zadeve).
https://www.youtube.com/watch?v=22kiMv_NTw8
VELIKI UM
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a planinc425 » 4.9.2016 4:29

Počena, predrta cevka za vlek bencina.
planinc425
planinc425
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a simulator » 5.9.2016 15:16

Da nebo pomote - svečko sem sprobal na drugi napravi. Cev za gorivo? ampak to ne pojasni zakaj ne zahrumi ko not v cilider daš bencin pa kurblaš.
Kondenzator mogoče? :-?
simulator
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a spital » 6.9.2016 9:03

Po mojih izkušnjah moraš svečko oz iskro sprobati kar na motorju, ki ga rihtaš. Glede na prej opisano je zelo verjetno napaka nekje na elektriki. Lahko je tudi samo kratek stik oz preboj kabla.
spital
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a VELIKI UM » 6.9.2016 10:30

Aha sem mislil da si svečko testiral na teji motorni žagi. Ja potem je najverjetneje težava v vžigalnem sistemu. Vzemi svečko iz cilindra, jo prisloni na ohišje in potegni zaganjač da vidiš če da iskro.
Če ne je torej nekaj narobe z vžigalnim sistemom, preveri:
-vžigalno tuljavo (primarno in sekundarno navitje) https://www.youtube.com/watch?v=AFtTbaI5CZc
-kondenzator (preveri če spušča slučajno tok, vendar tudi če ga ne je baje lahko okvarjen zato priporočam da daš kakemu električistu da preveri kapacitivnost), seveda kondenzator vzemi iz sistema preden ga preveriš
-vse kontuitete (da ni kje kak kabel prekinjen)
-pobrusi in nastavi razmik med stikalom, ter nastavi razmik med vztrajnikom in vžigalno tuljavo

Tudi sam sem imel podobno težavo, če ti kaj pomaga spodnja tema:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=45906
VELIKI UM
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a simulator » 6.9.2016 13:28

iskra je( na motorki), amapak je bol šibka. Je pa res da težko je rečt tudi kdaj je šibka in kdaj ne :D
Tak kot sem v prvem postu napisal, nemorem je zagnat, samo kašlja in kadi.
simulator
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Mr.tin » 6.9.2016 14:31

Pozdravljeni,

Če veš da iskra je in to v pravem trenutku, možno je da nekje nekaj pušča , prvo preglej če kje "vleče zrak " kjer ga ne bi smelo, preglej tesnila med vplinjačem in cilindrom.

Potem poglej če je vplinjač primerno očiščen in nastavljen. Če niso membrane zamazane/pretegnejne.

Na malo starejših 2t motorjih je velikokrat problem v semeringih na glavni gredi,puščajo,ker postanejo trši. ( na malo novejših cenejših kitajskih pa, ker je neprimeren ujem med semeringom in ohišjem)

LP M
Mr.tin
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov