STROJNISTVO.com • Poglej temo - Skladišče

Skladišče

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Skladišče

OdgovorNapisal/-a zlobecc » 10.11.2016 20:55

Pozdraljeni,

Nisem našel boljše rešitve kot, da napišem tukaj!
Zanima me če pozna kdo stran, forum.., kjer ljudje pišejo o načinih vodenja evidence na dobljeno robo v svoj skladišče. Če je kdo kaj bolje podkovan pri tem mi prosim odgovorite in povem dejansko sliko mojega problema,.
Hvala za vse odgovore: LP 8)
zlobecc
Novinec
Novinec

Re: Skladišče

OdgovorNapisal/-a borisk » 11.11.2016 7:50

ena plat je računovodska, druga pa s stališča sledljivosti v skladu z ISO9001 ali EN1090 (ISO 3834).

Da še napišem kako je pri nas (imamo 1090+3834):
Ko pride roba v firmo, jo kontrolor prevzame (preveri koločine na dobavnice, ujemanje atestov če so v papirnati obliki, na dobavnico stisne štempl in se podpiše (dokazilo o prevzemu). ob tem za vsako pozicijo napiše nalepko, na kateri je označen dobavitelj, napiše št dobavnice, in kvaliteto materiala. skladiščnik ali prevzemnik potem to pospravi v skladišče. ko je prevzem narejen, se da dobavnica da v računovodstvo, kjer ga poknižijo in je material tudi papirnato v skladišču.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a spital » 11.11.2016 9:14

Pri nas je malo drugače
Ko roba prispe v skladišče, jo viličarist razloži, skladiščnik podpiše dobavnico (lahko tudi viličarist).
Skladiščnik nato preveri, vrsto robe in količino skladno z dobavnico in jo vnese v računalnik.
Računalniški izpis in dobavnica nato potujeta v komercialo od tam pa v računovodstvo.
Skladiščnik za vsako pakirno enoto izdela prevzemno nalepko s podatki o robi, dobavitelju in datumu dobave in jo nalepi na pakirno enoto.
Kakovostni prevzem naredi za enostavne materiale skladiščnik (pritisne žig s svojo številko na nalepko), za zahtevnejše oz pomembnejše materiala pa zadevo preveri kontrolor, ki prav tako pritisne žig na nalepko.

Viličarist lahko odpelje material iz prevzemnega prostora samo če je na nalepki žig.

lp,
spital
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zlobecc » 20.11.2016 7:26

Hvala.
Pri nas je tudi podobna zgodba. V pogovoru z enim članom foruma se mi zdi najboljša rešitev za pospešitev vhodne kontrole ....
Imamo 2,3 redne strugarje, ki nam dobavljajo material v škatlah po 10-100 kosov in razno pritrdilno tehniko 100-1000kosov. 1 od dobaviteljev že na vsako škatlo prilepi list z oznako izdelka(interne oznake), število kosov, serijsko kodo (njihov sistem vodenja evidence) upam,da sem se pravilno izrazil, na list bi dodal samo še teden/leto dobave. In po tem sklepam,da nam ne bi bilo potrebno upisovati št dobavnice!? Saj vodijo evidenco že strugarji v svojih firmah. Vse skupaj upišemo dodatno še v exel . Če bi se vsi držali teh napotkov nam nebi bilo potrebno nič drugega delati, kakor ustaviti v skladišče in upisati izdelek v exel za dodatno evidenco poleg Vascota, kjer se upisujejo dobavnice in vodi evidenca.
Seveda bi jih na začetku (1leto) moral preverjati glede dob. količine in kvalitete in povseh mukah moral sistem začeti delovati :)
Hvala za odg.-
zlobecc
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov