STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zamenjava dize na oljnem gorilcu in nastavitev le-tega

Zamenjava dize na oljnem gorilcu in nastavitev le-tega

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Zamenjava dize na oljnem gorilcu in nastavitev le-tega

OdgovorNapisal/-a sanka » 4.12.2016 10:35

Pozdrav,

Za ogrevanje kotla uporabljamo še star 1994 Intercal oljni gorilec SLV 10B. Danes sem zamenjal dizo 45stopinj 0.60 z novo isto. Zdaj me pa zanima še sledeče:
V navodilih so v tabeli razmaki med elektrodama in tisto šobo, zdaj pride še na vrsti prava nastavitev dovoda zraka za optimalni Co2 zato me zanima, kakšne so optimalne vrednosti nastavitev za to dizo oz. kakšne bi načeloma morale biti?
Spomnim se da je nazadnje ta mojster ki hodi vsako leto merit emisije rekel da so vrednosti še ok vendar so na spodnji meji dovoljenega. Ker sem zdaj zamenjal dizo in bi rad nastavil sam čimboljše delovanje tudi zaradi porabe olja, me zanima če mi lahko kdo malce pomaga.
Tukaj so navodila v nemščini za boljšo predstavo: http://www.intercal.de/fileadmin/user_upload/pdf_downloads/bedienungsanleitungen_brenner/MBA_SLV10B_SLV22B.pdf

LPS
sanka
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Zamenjava dize na oljnem gorilcu in nastavitev le-tega

OdgovorNapisal/-a marincspeedshop » 4.12.2016 12:46

Elektrodi daj 5mm od dize.bl ko bojo v centru bols ti bo vzigal pa hitrej se bojo obrabile od vrocine. Ce nimas merilca lahko nastimas razmerje zraka na uc po plamenu. Plamen more bit svetlo rumene barve brez saj.
marincspeedshop
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov