STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kotne brusilke za nerjavno jeklo

Kotne brusilke za nerjavno jeklo

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kotne brusilke za nerjavno jeklo

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 10.8.2017 14:57

Pozdravljeni,
A ima kdo kaj izkušenj (servis, kvaliteta, vzdržljivost) s kotnimi brusilkami za brušenje nerjavnega jekla (8 ur dnevno)?
Fein, WSG 15-70 Inox
Flex, LE 14-7 125 Inox
Oziroma katere kotne brusilke uporabljate za brušenje nerjavnega jekla in kako ste zadovoljni s servisom in vzdržljivostjo?

Mi smo do sedaj imeli v večini Hitachi, vzdržljivost tako-tako. Servis v redu.
Nabavili smo 5 kosov Flex LE 14-7 125 Inox. V roku 3 mesecev sta se že dve pokvarili.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kotne brusilke za nerjavno jeklo

OdgovorNapisal/-a borisk » 11.8.2017 6:41

pri nas imamo samo večinoma fein (in par kosov hitachi brushless ) zdržijo precej, je pa odvisno za kaj točno se uporablja brusilka. Po treh mi pa še res ni nobena feinova crknila. Je pa veliko odvisno od kadra, ki uporablja brusilke. naj te drugače ne zavede, inox izvedba pri feinu pomeni samo možnost nastavljanja vrtljajev, kar pride prav pri kakšni fini obdelavi, oziroma pripravi na poliranje/poliranju. če brusiš bolj grobo je boljše investirat v boljša brusna sredstva tistih 50E kolikor je razlike v ceni od navadne izvedbe istega stroja.

Pri feinu imamo mi kar se tiče vzdrževanja bolj kot ne menjava krtačk in uvodnic in/ali pribljučnega kabla. V proizvodnji imamo zagotovo nekaj 5 let starih feinovih brusilk.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 11.8.2017 14:04

Katere tipe Feinovih pa uporabljate?

Mi smo imeli pred leti neke, ki so imele 4 tipke za vklop in regulacijo - cela procedura, da jo zaženeš. Pa so vse že po parih šihtih crknile, ker je prah vleklo direkt na kolektor in elektroniko.
Nekaj časa sem uporabljal Milwaukee, pa so zadnji dve leti porazne kvalitete. Tudi Hitachi zdrži samo nekaj šihtov...

- na splošno ugotavljam, da so kvalitete strojev v zadnjih par letih strašno padle :roll:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 11.8.2017 14:54

Demz napisal/-a:- na splošno ugotavljam, da so kvalitete strojev v zadnjih par letih strašno padle

Ja če pa so tem ročnim strojčkom padle cene... No, vsaj kakšno leto bi res mogle zdržati. :oops:
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 11.8.2017 15:31

Niso. Če ne upoštevaš inflacije, so iste kot zadnjih vsaj 5 let. Milwaukee se celo hvali s 3 leti garancije, crkne pa v parih šihtih. Pred 5 leti so pa zares zdržale vsaj tiste 3 garantiranih let ...

Imam občutek, da ga naši uvozniki biksajo, tako kot so ga biksali z žarnicami H7 za kratko luč :roll: .
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a luka32 » 11.8.2017 19:01

Ko gledam šlosarje, imajo po večini dewalt. Tudi sam jo imam in je za moje potrebe dobra. Ima 1400w. Za probat bi blo.
luka32
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 11.8.2017 20:57

Pri nas smo šli na Metabo. Imaš 5 let garancije, če se registriraš.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 12.8.2017 11:29

Demz napisal/-a:Niso. Če ne upoštevaš inflacije, so iste kot zadnjih vsaj 5 let. Milwaukee se celo hvali s 3 leti garancije, crkne pa v parih šihtih. Pred 5 leti so pa zares zdržale vsaj tiste 3 garantiranih let ...

Lani sem kupil Bosch(modri) z nastavljivimi obrati, plošča fi 125 mm, za 80€. Mislim da je to zelo ugodna cena. Res ga ne uporabljam vsak dan cel šiht. Ko pa ga ženem, pa ima gor krtačo in zmanjšane vrtljaje in je ohišje kotnega prenosa vroče da ga ne moreš držati.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marincspeedshop » 12.8.2017 23:24

Najlazja resitev je da uporabljas dve ali vec "flexarc" ki jih uporabljas v ciklu. Ko se ena hladi gonis drugo... ali pa dodatno hlajenje motorja z sesalcom, kompresorjem...
marincspeedshop
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 16.8.2017 6:29

Demz napisal/-a:Katere tipe Feinovih pa uporabljate?

Mi smo imeli pred leti neke, ki so imele 4 tipke za vklop in regulacijo - cela procedura, da jo zaženeš. Pa so vse že po parih šihtih crknile, ker je prah vleklo direkt na kolektor in elektroniko.
Nekaj časa sem uporabljal Milwaukee, pa so zadnji dve leti porazne kvalitete. Tudi Hitachi zdrži samo nekaj šihtov...

- na splošno ugotavljam, da so kvalitete strojev v zadnjih par letih strašno padle :roll:

na zadnje imamo nekaj WSG 17-125 pa še nekaj njihovih predhodnikov. vklop z 4mi tipkami mi ni poznan pri feinu. tudi polirka ima klasični gumb in vrtljiv kolešček (WPO modeli)

letos smo po dolgih letih poskusno probali nekaj hitachijev in sicer model G12VE

Slika

predvsem ker je zelo priročna in je samo telo zelo tanko, pa še krtačk nima. samo telo ima kakšnih 55mm!! en od štirih je bil sicer na servisu, ampak je bilo hitro zdrihtano, poleg tega pa je tehnologija mlada, pri drugih še nisem zasledil brezkrtačno tehnologijo pri ožičenih orodjih. ker je komutacija elektronska, je tudi krmiljenje obratov enostavno, ima tudi zaščito, če ti na primer prime rezalno ploščo enostavno počaka.

je pa res kar praviš glede kvalitete. Stari Wsg 12 (nisem prepričan v oznako) od feina je zdržal 3 leta brez problemov, samo krtačke si menjal (ima sistem ki preprečuje poškodbe komutatorja). cena je šla dol, kvaliteta pa tudi. prodajalci vsi priznavajo da brusilka za 200€ bo od vsake firme zdržala pribljižno enako, imajo pa nekateri bolj ali manj posrečene modele. zato se o vzdržljivosti nikar ne pogovarjati o znamki ampak o točne modelu.

lp, boris
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha1986 » 17.8.2017 11:37

v nasi fermi imajo (sam sem biv eno leto v brusilnici) brusilci samo makito in bosch bosch se pa bosch dosti bolse obnese se ne pregreva toliko kot makita
miha1986
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 17.8.2017 14:52

Jaz sem imel do pred par let nazaj samo Bosch, vmes sem si enkrat dovolil avanturico s feinom, (ko je ravno bil že potnik tako zgovoren), pa so se prav tako v zadnjih letih konkretno pokvarili.

Modri Bosch je ergonomsko zelo v redu, krasno leži v roki in je lahek, toda zgori v par šihtih :roll: . Še do pred kakih 5 let nazaj je delal nekaj let bp, po 8 ur na dan. Samo krtačke smo menjavali in kakšen kabel.

Tako da - kvaliteta mašinc je danes v kjurcu!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov