STROJNISTVO.com • Poglej temo - okvara 1.9 tdi motorja, audi a4, letnik 1999

okvara 1.9 tdi motorja, audi a4, letnik 1999

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

okvara 1.9 tdi motorja, audi a4, letnik 1999

OdgovorNapisal/-a kingjames_85 » 7.12.2017 12:25

Lep pozdrav!

Vozim audi a4, 1.9 tdi (90Kw), letnik 1999. Avto je naredil okroglih 500.000 kilometrov, vendar je mašina še vedno zelo lepo delala. Pred mesecem sem naredil mali servis, zamenjal oljni in zračni filter, ter dodal novo olje. 2 tedna po servisu mi je šel motor po gobe. Ko sem se peljal po avtocesti, je avto v 5. prestavi pri hitrosti 140km/h izgubil moč, hitrost je takoj upadla, obratov pa več nisem spravil čez 2000. prestavil sem v nižjo prestavo in poskušal dodati gas/moč, vendar avto ni bil odziven. Kmalu je bil izvoz iz avtoceste, zato sem se odločil, da avto parkiram na najbližjem mogočem mestu. Preden mi je avto uspelo parkirati, je začelo v mašini močno klopotat, kot da bi prišli v mašino nekakšni drobni delci.

Sprva sem sumil, da je šla po gobe turbina, vendar me je motilo močno klopotanje v mašini, ki se je pojavilo tik pred parkiranjem. Avto sem odpeljal z avtovleko do mehanika, ki mi je naredil mali servis. Dejal je, da je utrgalo nek filter in ga zabilo v bat (nekaj takega no, nisem strokovnjak na tem področju, žal). Pravi da je mašina zanič in da je potrebna menjava le-te, če želim še avto vozit.

Zanima me sledeča zadeva in sicer, ali je mogoče, da je prišlo do odpovedi mašine oziroma da je utrgalo določen del, ki ga je zabilo v mašino, zaradi tega, ker v motorju ni bilo olja? Namreč sam sem pozabil preverit nivo olja preden sem odpeljal avto do mehanika, bil pa je narejen servis malo pred to nezgodo, bil je tudi menjan oljni filter. Je kakšna možnost, da je prišlo do napake pri samem servisu in je bila to zgolj posledica?

Hvala za vsak odgovor!

Igor
kingjames_85
Novinec
Novinec

Re: okvara 1.9 tdi motorja, audi a4, letnik 1999

OdgovorNapisal/-a PikaPoka828 » 7.12.2017 14:42

...
Zadnjič spremenil PikaPoka828, dne 11.10.2019 6:23, skupaj popravljeno 1 krat.
PikaPoka828
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a D. » 7.12.2017 17:01

Pišeš,da si naredil mali servis potem pa di si peljal do mehanika ki ti je delal mali servis ???

Dodal novo olje??? Si zamenjal olje ali samo dolil olje?

Če bi bil slabo narejen servis bi šel motor takoj po gobe.

Kateri del je utrgalo?
Je bil ta del zamenjan ob servisu?
D.
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 7.12.2017 17:31

Utrgalo ti je ojnico najbrž,pa je šel še po treh cilindrih,zato je pa klopotalo.Rado ta batnica na bloku ven pogleda,pol se pa res ne splača motorja rihtat. Druga možnost je, da ti je počil hidravlični dročnik,pa glih tko sam trije cilindri delajo,pol se pa bat lahko zaleti v ventile. Prvo ja lahko zarad premalo olja,pa zariba ležaj,pol pa ojnico utrga. Saj bi menda porajtal,če bi ti najprej lučka za olje zasvetla,čez en čas bi šele zaropotal,ne isto sekundo. Hidravlični dročniki so pa pr 500 k res zreli za menjat. Da bi bil kje kakšen filter,ki bi ga lahk v bat zabilo?? Morda kvečjem sesalni na črpalki olja v karterju. Itak pa tak motor po moje dobiš na vsakem odpadu,avtov s temi motorji je bilo veliko,pa več so zdržali kot karoserije.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov