Pozrav forumu . Prijatelj ima ekcetar prešu marke weingarten 63 T. Radi greške radnika nije dobro podešen hod pa je kod prvog udara zaglavila . NA koji način se može osloboditi alat , da li se može na motor okretati u suprotnom smjeru ?
Če ima hidravlično varovanje pred preobremenitvijo, je montiran ventil, ki razbremeni pritisk v cilindru na pahu. Drugače se motor zavrti v nasprotni smeti (mora biti programski preklopnik). Lahko se tudi poskusi dvigniti pah z mehanizmom za nastavljanje višine paha ali pa s silo.
Kao sigurnost nema hidraulično , kolega mi je pokazao rezervni osigurač. To je lim promjera cca 120 mm s rupom cca 30 mm ..debljine 1-2 mm . Preša je kod njega 25-30 godina ali nikad nije aktivirana zaštita .
bojim se okretati mehanizam za podešavanje da ne napravim havariju .
to znači da je sigurnosna pločica prije potrgana ..zato je sad zaglavila i nije reagirala zaštita ?
Ovih dana radiona ne radi , drugi tjedan budem pokušao to" srediti " . Brine me samo to da li je moguče prešu okretati preko remenice motora u suprotnom smjeru ? Ili možda negdje postoji jednosmjerna spojka ili neki mehanizam koji to ne dozvoli .
danas sam dobio neke papire od stroja , ali je njemački jezik stroj je weingarten , tip ER 63w , godina 1964 ovo dolje su slike iz tih papira 1 slika , što je taj mehanizam i čemu služi ? 2 . slika , čemu služi ručka obilježena strelicom ?