STROJNISTVO.com • Poglej temo - GYS ali Lincoln Eletric

GYS ali Lincoln Eletric

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

GYS ali Lincoln Eletric

OdgovorNapisal/-a miroslavni » 18.12.2018 9:05

Sem varilec začetnik z nekaj osnovnimi certifikati. Odločam se za nakup varilnega aparat, ki bi ga lahko prevažal tudi na teren. Glede na moje potrebe in finančne možnosti se odločam med aparatoma GYS Multi PEARL 200-4 XL in Lincoln Electrid Speedtec 200 c.
Prvi ima štirikolesni pogon in možnost uporabe 15 kg kolutov, drugi je omejen na 20 cm kolute , ima dvokolesni pogon, vendar pri polni obremenitvi nekaj višjo intermitenco ( 20% GYS, 25% LE). Oba imata 100% intermitenco pri 110 A.
Oba sta kombinirana aparata za MIG/MAG in TIG, kar mi zelo ustreza.
Ima kdo izkušnje z enim ali drugim aparatom?
miroslavni
Novinec
Novinec

Re: GYS ali Lincoln Eletric

OdgovorNapisal/-a kenny » 18.12.2018 16:53

oba sta mig mag aparata, na tisto tig varianto pozabi, ker je brez vžiga ter ventila za plin. Dober prenosen mig-mag aparat za male pare je TELWIN TECHNOMIG 210. Mali kolut je veliko bolj praktičen za prenašanje kot veliki. Za tig pa raje kupi posebej enega WTL-ja si boš prihranil veliko živcev. Seveda nisi povedal niti kaj nameravaš sploh početi...
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: GYS ali Lincoln Eletric

OdgovorNapisal/-a miroslavni » 19.12.2018 21:40

Hvala kenny. Iz tvojega prispevka ne razberem, ali poznaš oba aparat iz prakse ali le iz objavljenih podatkov, tako kot jaz. Zanimajo me namreč osebne izkušnje, ne sodbe na podlagi dostopnih podatkov. Predvsem me zanima konsistentnost podajanje žice, saj ima LE dvokolesni, GYS pa štiri kolesni pogon. GYS omogoča tudi uporabo 30 cm in 20 cm kolutov.
TELWIN TECHNOMIG 210 je res cenovno precej bolj ugoden, kot zgoraj omenjena aparat, je pa tudi precej slabši glede intermitence. Potrebujem aparat, s katerim bom občasno lahko varil v MAG načinu pločevine do debelimne 5 mm, sicer pa se giblem bolj v območju 0.5 mm do 3 mm. Jeklo in nerjavno jeklo.
Lift TIG po lastnih izkišnjahni ni napačna zadeva, je pa res, da nobe od omenjenih aparatov niima HF vžiga, kar me ne moti. Ne razumem pa tega, da omenjena aparata nimata ventila za plin. Ventil je na jeklenki, na aparatu pa priključek, tako za MIG/MAG kot TIG. Ali morda govoriva o različnih stvareh? TIG AC/DC WTL je morda model, na katerega si mislili? http://www.varesi.si/trgovina/catalog/v ... g-acdc-wtl
Glede na njegovo ceno, ki skoraj dosega zgoraj omenjena modela, bo ostal na čakalni listi.
miroslavni
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov