Hvala kenny. Iz tvojega prispevka ne razberem, ali poznaš oba aparat iz prakse ali le iz objavljenih podatkov, tako kot jaz. Zanimajo me namreč osebne izkušnje, ne sodbe na podlagi dostopnih podatkov. Predvsem me zanima konsistentnost podajanje žice, saj ima LE dvokolesni, GYS pa štiri kolesni pogon. GYS omogoča tudi uporabo 30 cm in 20 cm kolutov.
TELWIN TECHNOMIG 210 je res cenovno precej bolj ugoden, kot zgoraj omenjena aparat, je pa tudi precej slabši glede intermitence. Potrebujem aparat, s katerim bom občasno lahko varil v MAG načinu pločevine do debelimne 5 mm, sicer pa se giblem bolj v območju 0.5 mm do 3 mm. Jeklo in nerjavno jeklo.
Lift TIG po lastnih izkišnjahni ni napačna zadeva, je pa res, da nobe od omenjenih aparatov niima HF vžiga, kar me ne moti. Ne razumem pa tega, da omenjena aparata nimata ventila za plin. Ventil je na jeklenki, na aparatu pa priključek, tako za MIG/MAG kot TIG. Ali morda govoriva o različnih stvareh? TIG AC/DC WTL je morda model, na katerega si mislili?
http://www.varesi.si/trgovina/catalog/v ... g-acdc-wtlGlede na njegovo ceno, ki skoraj dosega zgoraj omenjena modela, bo ostal na čakalni listi.