STROJNISTVO.com • Poglej temo - Servis Škoda

Servis Škoda

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Servis Škoda

OdgovorNapisal/-a grega09 » 3.1.2019 16:38

Jaz ga kupim in prinesem, kot sem napisal. Zdaj k mehaniku, ki ni original od znamke avtomobila in prej, ko sem ga vozil na pooblaščeni servis. 5 kratno ceno pa ne mislim plačevati za liter olja... Rad ga pa zamenjam še prej kot je treba, ker ni nek strošek in narediš več dobrega s tem. Še posebej pri Renaultovih intervalih (30.000 km :o ). Menjam na 10 ali 15 tisoč kilometrov ali cca. enkrat na leto.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Polimeris » 3.1.2019 18:17

Čudi me, da to predvsem na pooblaščenih dovolijo. Valda jim je v interesu prodati svoj material s pet/deset kratno maržo. In ker te držijo za jajca z garancijo, ti končno ne preostane drugega, kot da jim odcolaš kolikor pač je. Dvomim sicer, da se to po veliko centrih da, je pa to vsekakor super zvijača za kaj prišparat.
Polimeris
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 3.1.2019 19:34

Polimeris napisal/-a:Čudi me, da to predvsem na pooblaščenih dovolijo. Valda jim je v interesu prodati svoj material s pet/deset kratno maržo. In ker te držijo za jajca z garancijo, ti končno ne preostane drugega, kot da jim odcolaš kolikor pač je. Dvomim sicer, da se to po veliko centrih da, je pa to vsekakor super zvijača za kaj prišparat.

Verjetno zaračunajo nadaljnje stroške z odpadnim oljem.

Garancija - vkolikor se številke ujemajo ne bi smela biti problem. Ni logično, da se komplicira, ker je vsak proizvajalec določil tako Gradacijo kot tudi specifikacijo, ki sta zapisani na embalaži.

Primer
Castrol EDGE 5W-30
Ustreza specifikacijam: VW 504 00, 507 00, Mercedes Benz MB 229.51, ACEA A3/B3/B4.

Alternativa:

Fuchs TITAN GT1 LONGLIFE III 5W-30
Approvals VW 504 00, VW 507 00

Obe olji se lahko točita v isti VW motor.

Povzetek:
Vkolikor te številke štimajo, je lahko olje tudi od Mobil1, Fuchs, ...

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov