STROJNISTVO.com • Poglej temo - Popravilo vakuumske črpalke - degazatorja?

Popravilo vakuumske črpalke - degazatorja?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Popravilo vakuumske črpalke - degazatorja?

OdgovorNapisal/-a Polimeris » 3.1.2019 15:31

Zdaj bi imel pa še eno prošnjo okrog vakuumske črpalke, ki pa je popolno naključje in z mojo prejšnjo temo nima nič skupnega...

Na ekstruderju za regeneracijo plastike imam vakuumsko črpalko po domače degazator. Ko sem danes prvič po praznikih zadevo vklopil, je začelo spuščati zelo sumljive zvoke, še najbolj podobne tistim pri zelo uničenih ležajih.
Je morda tu kdo, ki bi mi tole lahko pregledal ali obnovil bolj kot ne pod urgentno. Saj čisto lev za šravfarijo ravno nisem in kake ležaje tudi sam zamenjam ampak tule pa se ne upam lotiti razdiranja, ker sploh ne vem kaj me notri čaka. Če kdo pozna, kako tole izgleda znotraj bi mu bil zelo hvaležen za vsak nasvet, če pa bi se kdo bolj strokovno podkovan lotil zadevo pogledati bi bilo pa sploh super.

Prilagam še par fotk...
Slika
Slika
Slika

Hvala že vnaprej,
Uroš
Polimeris
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Popravilo vakuumske črpalke - degazatorja?

OdgovorNapisal/-a Polimeris » 10.1.2019 18:15

Tole sem se kar lotil razdreti, zdaj bi pa prosil za malo pomoči. Kako zadeva deluje mi niti pod razno ni jasno, tako, da bom samo pomenjal izrabljene dele in sestavil nazaj. Kot je razvidno iz fotografij spodaj, je polomljen grafitni "obroč", ki pride na O-ring in v ohišje. Ve kdo, kje bi dobil tak grafitni obroček oz. ali mi ga lahko kdo izdela? Potem bi prosil še, če se komu sanja, kje bi dobil tisti semering z vzmetjo, ki je na spodnjih slikah.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Hvala,
Uroš
Polimeris
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a brlek » 10.1.2019 18:39

Napišeš ROBUSCHI Slovenija in glej ga zlomka kaj ponudi stric G... :D
brlek
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 10.1.2019 19:00

Tole je drsno tesnilo, tako kot je v večini centrifugalnih vodnih črpalk-poglej na servisih vodnih pump-kakšen Danfoss, IMP, pa kar nekaj privat servisov je (al pa na komunalo poklič, pa vpraš, kdo jim pumpe servisira :D ). V kompletu je tista ploščica, ki se ti je zdrobila( z O-ringom v ohišju) pa tista druga, ki je na aksi pumpe in jo tista vzmet pritiska na prvo. Važna je kombinacija materialov, da ne zariba, k bolj k ne na suho laufa. Vidim, da je na ohišje pripeljana voda-to naj bi ustvarjalo vodni film med rotorjem in ohišjem, da tesni, obenem pa hladilo vse skup-preveri, če ti tist EMventil odpira vodo, ko zadeva dela. Najbolš, da še ležaje zamenjaš-če so slabi, je lahk tesnilo fliknlo zaradi njih.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 10.1.2019 19:49

Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Polimeris » 10.1.2019 21:19

Hvala za pomoč.
Bom probal kar po vrsti. Če bi v Omegi dobil kakšen komplet semeringa in tesnil bi bilo perfektno. Original je le original, pa še paše vse sigurno. Drugače pa v lov za serviserji črpalk.

SAJKO, tisti EM večinoma dela, se je pa zgodilo tudi, da ni. Takrat se je vse skupaj pregrelo in začelo spuščati zvoke,ki jih prej ni bilo. Od takrat odpiramo vodo na ventil.

Hvala še enkrat in lp,
Uroš
Polimeris
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov