STROJNISTVO.com • Poglej temo - Življenska doba varilne maske

Življenska doba varilne maske

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Življenska doba varilne maske

OdgovorNapisal/-a kenny » 3.2.2019 1:36

maska varuje oči tudi ko ni zatemnjena. UV filter je fiksna zadeva. Je pa problem če maska prekasno zatemnuje, pride do oči močna svetloba in če se to zgodi večkrat ti "razdraži" oči, zato lahko to tudi občutiš. Če ni mehanskih poškodb filtra bi moralo biti vse ok. Pri optrelu je problem ker se baterije ne da dati ven (vsaj na starejših) in moraš odrezati kos plastike da lahko zamenjaš baterijo.

Glede firm je bilo pa že veliko povedanega, osebno imam najraje speedglas, najbolj jasna slika, udobna ter zanesljiva.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.2.2019 7:29

jan.23 napisal/-a:Igor... sem ga pred kratkim srečal, ko me je ogovoril, sem ga po glasu prepoznal. On je bil sposoben peku prodati varilni aparat , Demz pa ne bi tebi ene maske. Sva šla na pijačo,... ima še vso "varilsko sceno" pod kontrolo.

Ja :D , ampak jaz sem malo bolj trd ... mi je moral na koncu prodati tistega prvega Froniusa, čeprav je hotel pa nekega svojega v kompletu s plazmo ... ki bi bila skupaj za isti denar ... :lol: , lepe zgodbe. Lepo ga pozdravi, če ga vidiš.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 5.2.2019 6:27

pri nas imamo speedglas, vari se predvsem s tigom, večinoma tanke zadeve (1mm) in so fantje precej občutljivi glede na zapiranje, speedglas ima 3 senzorje, kar pride prav v kakšnih čudnih pozicija. pred leti smo imeli nekaj Balderjevih, ampak jih niso imeli najrajši, ampak to še ko so bili še bolj podobni ostalim. Trenutno imajo zelo veliko vidno polje, teh še nisem sprobal.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov