STROJNISTVO.com • Poglej temo - Hidravlične zavore - shema

Hidravlične zavore - shema

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Hidravlične zavore - shema

OdgovorNapisal/-a Kl3m3n » 23.4.2019 5:39

Pozdravljeni.

Imam problem z zavorami na rovokopaču Kramer. Obnoviti sem dal zavorne obloge(bile so obrabljene), jih na novo sestavil nazaj, vendar še vedno ni zavornega učinka, kot sem ga pričakoval.

Spodaj prilagam shemo napeljave, če bi kdo karkoli vedel, katera komponenta bi lahko bila vzrok za slabo delovanje.

Ročni ventil je ročna zavora, vse pa deluje preko hidravlike.

Hvala,
Kl3m3n

Slika
Kl3m3n
Novinec
Novinec

Re: Hidravlične zavore - shema

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 23.4.2019 9:16

Zdravo,

glede na to, da imaš tlačno stikalo (Kontrolschalter), ki ti očitno ne sporoča napake - torej tlak je(vsaj omenil nisi), bi rekel da je problem v hidravličnih cilindrih na zavorah, da imajo preveliko lekažo...

Sam se sicer na te stroje sicer ne spoznam...
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Kl3m3n » 24.4.2019 19:44

Zdravo, ja kar nekaj razmišljanja in raziskovanja je prinesel tale stroj. Zdaj sem demontiral pedal, razdrl, problem ni bil v ventilu na pedalu, sem pa šel naprej po napeljavi in naletel na zadevo, ki je označena na sliki.

Slika

Prejšni oziroma ne vem kateri lastnik, je očitno že imel neke probleme tu okoli. Cev za volan je pritrjena na T-kos, kjer bi moral biti omejilec tlaka, kjer pa je pravo mesto za to cev, pa je zablindirano. Zadevo bom sedaj probal povezati nazaj, kot je v shemi.

Kaj menite, bi lahko bil to vzrok? Ter zna kdo razložiti, zakaj bi nekdo naredil to zamenjavo?
Volan dela brez problema.
Je možno da preveč olja sedaj kroži čez volan, zavoram pa posledično ostane premajhen tlak?
Na kontrolschalterju pa je odlomljen en kontakt, zato tudi ne vem kaj je z tlakom :-/

Lp
Kl3m3n
Kl3m3n
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 24.4.2019 20:09

fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Kl3m3n » 25.4.2019 9:42

Takole, sedaj je povezano kot po original načrtu, tisti križ, kjer je bila prej volanska cev sem blidiral, volan povezal v stromventil, kjer naj bi bil po shemi, sedaj zavore delujejo kot treba, je pa volan postal zelo trd...

In sem spet obtičal...

Sedaj pa moram nekako izvedeti kakšne naloge naj bi opravljal "stromventil" in "abschaltventil(st.53)". Verjetno je treba nekako nastaviti pretoke, ker sedaj volan očitno dobi premalo olja...

Kjer pa je bil prej povezan volan, pa je bil pretok olja nastavljen kar bolj po domače, med vijakom za pritrditev cevi je bila ploščica z luknjico 2mm.(domače izdelave)
Kl3m3n
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 25.4.2019 11:32

a imaš kje "šaltplan", samo s cevmi je malo težka, če ni "logike", kako si je hidravlik zamislil kroge..., dobro greš po metodi izločanja...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Kl3m3n » 28.4.2019 14:50

Pozdravljeni.

Evo, napaka odkrita.

Demontirat sem še ventile, ki so na sliki. In v ventilu, ki razdeli pretoke in sicer 3L/min proti zavoram našel napako.Vidno na sliki. Razšraufalo se je v ventilu in tako je bil pretok olja proti zavoram nekontroliran in seveda prevelik.

Sedaj deluje volan in zavore, povezano tam kjer mora biti po shemi.

Slika
Slika
Slika

Hvala za odgovore.
Kl3m3n
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov