STROJNISTVO.com • Poglej temo - Konstrukcija mize - prosim za pomoč

Konstrukcija mize - prosim za pomoč

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Konstrukcija mize - prosim za pomoč

OdgovorNapisal/-a vili » 17.11.2019 12:10

ta "pik and pak" pojma nimam kaj naj bi to bilo, "ma to ti je "brate" sve novokomponovano", kao fensi "amerikanščina" in se mi tudi ne ljubi več iskati več SLO terminologije..., ker me vsi "sesuvate" :( :( :( je prehudo zame (za moj ego :evil: :evil: )..., hebi ga... :-? :-?
dobro sem pa "vozil" kar nekaj CNC - jev, stružnic, frez..., pa imam v glavi samo njihovo togo gradnjo, samo to...

dobro uorš govori o neki masi 2kg in o nekih 3 s (sekundah), kaj je to???, kje so hitrosti???, pospeševanja "a", pojemki "a", negativen - zaviranje, tu morajo biti neki m/s**2, če se še prav spomnim..., ali neko maso pri neki hitrosti ustaviti v nekem času, ali pa jo pospešiti, ja je kar jeba ni ajnfoh..., pač dinamika..., luštno...
Zadnjič spremenil vili, dne 17.11.2019 12:22, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 17.11.2019 12:20

vili napisal/-a:ta "pik and pak" pojma nimam kaj naj bi to bilo, "ma to ti je "brate" sve novokomponovano", kao fensi "amerikanščina" in se mi tudi ne ljubi več iskati več SLO terminologije..., ker me vsi "sesuvate" :( :( :( je prehudo zame..., hebi ga... :-? :-?
dobro sem pa "vozil" kar nekaj CNC - jev, stružnic, frez..., pa imam v glavi samo njihovo togo gradnjo, samo to...

Ma ni nič hudega !! samo se hecam ker ni "vzami in pakiraj" ampak "pick and place" skupaj z vibracijami.. :D :D :P
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 17.11.2019 12:26

ma to mu bo že zgrabil in zapakiralo, pa kar koli bo že imel, ma smo šli v neke klinčeve tisočinske vage..., dobro morda komu te finte pridejo tudi prav..., kaj vem....
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 17.11.2019 12:34

Zadnjič spremenil nabijač, dne 17.11.2019 12:37, skupaj popravljeno 1 krat.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 17.11.2019 12:36

vili napisal/-a:ma to mu bo že zgrabil in zapakiralo, pa kar koli bo že imel, ma smo šli v neke klinčeve tisočinske vage..., dobro morda komu te finte pridejo tudi prav..., kaj vem....

Ah..ah.. vili kaj pa bi na to tvoja "dohtarca" rekla... :D saj pri "pick and place" tisočinke niso pomemmbne :P :P
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 17.11.2019 14:14

daj deuz, malo se umiri, mislim glede "dohtarce"...
Zadnjič spremenil vili, dne 17.11.2019 19:22, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 17.11.2019 17:47

Pozdrav

Da malo razjasnimo, kaj ta "pick & place" je. Sem 6 let delal v firmi, kjer so ti stroji bili srce proizvodnje. No gre za stroje za polaganje elektronskih komponent na tiskana vezja. V prostem prevodu pomeni tisti "pick" poberi ali vzemi, "place" pa namesti, položi...

Gre za fascinantne strojniške oz, bolje rečeno, prave mehatroniške igrače. Malo za pokušino, kako zgleda in kaj počne taka "pick & place" mašinca. Mimogrede, v naši firmi smo takemu stroju rekli "polagalka" :D

https://www.youtube.com/watch?v=S8qkaTsr2_o

V svetu montaže elektronike v grobem obstajajo dve tehnologiji, SMD in THT. SMD pomeni Surface Mounted Device, ker na tiskanem vezju ni lukenj, temveč goli "jezički" (pad-i) bakra, na katere se položijo komponente. THT je pa Trough Hole Tchnology, to pa je tista stara tehnika z luknjami na tiskanih vezjih, v katere se vstavljajo žičke komponent, ki se potem prispajkajo.

No, Fujitsu v Augsburgu uporablja obe tehnologiji...

https://www.youtube.com/watch?v=ylk6VMBLrvM

...serijska proizvodnja elektronike je tudi za strojnika hudo zanimiva reč...

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a nabijač » 17.11.2019 18:46

Strojniških ur pri razvoju takele mašine je manj kot četrtina. Ostalo je razvoj elektronike in programske opreme.

Malo offtopic:
So pa zanimive tudi tele Turške mašine https://www.youtube.com/watch?v=fZDT651gZiA
So turki sposobni in imajo vzpodbudno poslovno okolje.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov