STROJNISTVO.com • Poglej temo - Roll on bottle cap

Roll on bottle cap

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Roll on bottle cap

OdgovorNapisal/-a matijagregoric » 26.2.2020 11:25

Zdravo ,
izdelujem prototip zelo enostavne zadeve vendar mi velik problem delajo tesnila . Kako bi oziroma na kakšen način bi vi naredili zadevo , s katero lahko nanesemo aftershave in gel za britje direktno na kožo . Jaz sem probal z roll on bottle cap oziroma kroglico , ki jo uporabjamo za deodorant vendar nemorem zatesniti zadeve tako , da aftershave nepušča , Kakšno mnenje ali rešitev bi prišla prav ?

Matija . :D
matijagregoric
Novinec
Novinec

Re: Roll on bottle cap

OdgovorNapisal/-a Deutz » 26.2.2020 17:39

treba bo zgostiti aftershave... kako...hm... kozmetični zgoščevalci in emulgatorji
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Roll on bottle cap

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 26.2.2020 22:02

Pozdrav

Kot je že kolega Deutz omenil, je del trika v gostoti aftershave-a ali deodoranta. Pa tudi dokaj gostotekoči deodoranti z roll-on kroglico imajo po večini embalažo oblikovano tako, da so, ko se ne uporabljajo, v takšnem položaju, da deodorant ne obliva kroglice (postaviš jih na dno embalaže, kroglica je na vrhu).

Ker so after-shave tekočine običajno redkotekoče (poznam jih tudi v obliki gela), bi mogoče bilo smiselno razmišljati o izvedbi s stenjem in gobico, da bi stenj s kapilarnim efektom vlažil gobico, s pomočjo katere bi potem after-shave nanašal na obraz.

Ali pa avter-shave zgoščen do te mere, da dobiš kvazi trdno telo (se spomnite deo stick-ov? Pred desetletji je to bila poglavitna oblika deodorantov (poleg aerosolnih razpršil)), s katerim potem namažeš obraz...

Občasno moram malo pametovati :D

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov