STROJNISTVO.com • Poglej temo - Odtok za kuh. korito se maši

Odtok za kuh. korito se maši

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Odtok za kuh. korito se maši

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 20.11.2020 10:12

Pred 15 leti se mi je popolnoma zamašila odtočna cev PP110 pod tlemi garaže v dolžini 5m, kot bi jo zaprl pred jaškom in z vrha spustil beli cement. Ko sem kupoval žico za bezanje sem jamral pri prodalajalcu in mi je povedal, da se ne sme uporabljati tablet in praška v pomivalnih strojih (uporabljali smo Finish tablete). Prišli so z velikim kamijonom in mi izbili usedlino v kosih z visokotlačno "podgano".
Potem smo uporabljali Finish gel, dokler se ni pred letom pojavil pol cenejši DAX in je bilo mir do nedavno, ko se je zamašilo takoj od korita naprej s sluzjo, izgledala je kot žolica, prej tega nisem nikoli videl. Porinil sem noter 2m zalivalne cevi in je voda prišla nazaj k meni. Prišel je mojster z žico, na koncu katere je imel verižico, ki je med vrtenjem opletala po 50mm cevi in na koncu je zalivalna cev odplaknila sluz.
Žena pravi, da je to strojniški problem (predvidevam, da je tako tudi drugje), ker ga vedno pridejo rešit s stroji. Gledam po forumih, priporočajo kemijo: kaustično sodo, bikarbono, kis...., "podgane" za priključitev Karcher (ta nakup imam v mislih).
Moj plan je, da zopet uporabljamo Finish gel. PP cevi se rade elektrostatičino nabijejo in privlačijo kar morejo in izgleda tudi primerno pripravljeno maščobo. Kaj je prav?
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Odtok za kuh. korito se maši

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 20.11.2020 10:21

Nabavi si kvalitetno podgano vsaj 10metrov pa ne tiste iz Lidla ipd.Če imaš štrajfix z gretjem si zmagal, gre pa tudi brez gretja.Malo je treba edino paziti na začetku,da ti svinjarije ne vrže ven oz. v glavo.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Odtok za kuh. korito se maši

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 20.11.2020 10:25

Sicer je pa tole zakon profi zadeva,ne kot mr.Muskolo in podbna jajca.Razžre vse kar se je nabralo v odtoku.Samo cena je pa huda,ampak se splača.
https://www.tapro-trgovina.si/pipe-flux ... ka-x492000
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov