epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Če je počil na površini udarjanja kovine ob kovino, je bilo ali premalo globoko zakaljeno ali pa premehka (slabo poboljšana) sredina. Tvoj predlog materjala je dober, če hočeš res trdo površino pa vzami 30Cr Mo V9 ali 30Cr Ni Mo8. Globina kaljenja vsaj 5 mm.SAJKO napisal/-a: ta kos znotraj je počil, pa je treba naredit novega. Ker zadeva tolče kovina na kovino -kot kladivo v pikhamerju, ki tolče po konici,

SAJKO napisal/-a:Izdelati moram nov del za "raketo"-to je zadeva, ki jo uporabljajo za prebijanje lukenj npr. pod cesto, da ni treba prekopavati ceste. Deluje pa tako, da znotraj te rakete leta naprej nazaj en konkreten kos jekla, ki tolče in s tem zabija to raketo naprej-poganja ga pa stisnjen zrak. Če koga zanima, naj gleda "hammerhead mole". No, ta kos znotraj je počil, pa je treba naredit novega. Ker zadeva tolče kovina na kovino -kot kladivo v pikhamerju, ki tolče po konici, bi moralo bit verjetno poboljšano, dosti trdo, da se na koncu, kjer udarja, ne bo razcvetelo, pa dovolj žilavo, da se ne razleti. Vprašanje je material, in trdota poboljšanja. Enkrat sem nekaj takega že delal, uporabil sem kar 1.7225 (42CrMo4 ali Č.4732) poboljšano, ampak je možak zadevo kmalu prodal, pa ne vem, kako se je obneslo dolgoročno. Ima kdo kakšne izkušnje?? Zasledil sem tu na forumu, da je nekdo to naredil iz 1.2764, ampak nič ne piše trdote.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov