STROJNISTVO.com • Poglej temo - Motorna žaga-problem

Motorna žaga-problem

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Motorna žaga-problem

OdgovorNapisal/-a Sebek » 14.5.2020 14:24

Sem imel podoben problem na husi. Lahko sem jo štelal koliko sem hotel pa ni in ni šla. Opral in spihal uplinjač in nič boljše. Tudi membrane so bile videti vredu. Ko pa sem te membrane zamenjal, potem je šlo nastavit vplinjač. Tako da pojdi na servis ali pa na netu naroči nove membrane. Po moje je ena membrana nekje malo počena.
Sebek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 15.5.2020 9:36

Bom preizkusil in videl, hvala za nasvete.

Hudič je pri teh motorjih, ki niso v redni uporabi in se ti potem vodi za bencin zapackajo. Premalo uporabljam, ker mi tudi po leto leži, ko pa rabim je pa problem in potem ni nič od vsega skupaj, samo delo in servis, preden lahko kaj odžagaš. Bom poštimal, se znebil in kupil električno, bo bolj uporabna za moje potrebe.

Z motorno koso npr. nimam nikakršnih problemov. Je pa celo sezono v uporabi in tudi po zimi se lepo zažene.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 15.5.2020 19:02

Imel podoben primer. Zapacan je bil filter goriva, ki se nahaja v rezervoarju.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 17.5.2020 17:29

grega09 napisal/-a:Bom preizkusil in videl, hvala za nasvete.

Hudič je pri teh motorjih, ki niso v redni uporabi in se ti potem vodi za bencin zapackajo. Premalo uporabljam, ker mi tudi po leto leži, ko pa rabim je pa problem in potem ni nič od vsega skupaj, samo delo in servis, preden lahko kaj odžagaš. Bom poštimal, se znebil in kupil električno, bo bolj uporabna za moje potrebe.

Z motorno koso npr. nimam nikakršnih problemov. Je pa celo sezono v uporabi in tudi po zimi se lepo zažene.

včasih če ne uporabljaš dosti je tudi električna čisto vredu. Sicer jaz imam 4 motorke dve sta kar veliko v uporabi dve pa mogoče na pol leta. Vžgejo pa vse ko šus. Sem pa pri recimo motorni nitkarci včasih imel težave ko je več kot pol leta nisem uporabljal. Vsakič na novo en kup j.... da sem jo spravil v pogon. Sem pa težavo delno rešil že s tem da sem vsakič res dokonca spraznil (toliko da crkne in res vse pokuri v sistemu) Naslednjič pa frišno novo mešanico.

Za mešanico v motorkah pa vedno uporabljam husqvarnino olje XP, tisto LS je bol za en drek. Pa vsakič največ par teden dni staro mešanico.
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 17.5.2020 18:52

favorites napisal/-a: včasih če ne uporabljaš dosti je tudi električna čisto vredu.
Imaš prav. Tudi zame je električna bolj praktična, le vezana je na špago in s tem omejenim obsegom delovanja.
Ja, tudi moja motorka zna 10 mesecev počivati. So težave z vžigom, dokler nisem pogruntal, da je zelo praktičen sprej "motostart". Na zračni filter malce našpricaš in vžge ko šus. Včasih je treba ponoviti, da se počistijo bencinovodi.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 18.5.2020 6:45

Najboljši način je vsake 4-5 tednov ženi rečt grema u ¨hosto¨ ti greš malo požagat ona nej pa jurčke nabira :D Domov pride vsaj eden polnih rok hhh
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 18.5.2020 7:26

"So težave z vžigom, dokler nisem pogruntal, da je zelo praktičen sprej "motostart"

Tudi to deluje. Namesto "start spreja" je bolj prijazen motorju (ne povzroča klenkanja) kakšen "maxi brill" ali kaj podobnega za čiščenje armature avta, ali pa plin za polnjenje vžigalnikov (propan-butan).
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a WEICON » 8.4.2021 10:34

Novost - Nov predlog
Alkilatno gorivo z 2% olje ( mešanica - rdeča kanta) za vse vrste motornih žag, pihalnikov, motorne freze, mopede, ipd. z 2-taktnim motorjem.
Izdelka ne vsebujeta škodljivih snovi, kot so benzen, aromatski ogljikovodiki in drugi, ki lahko povzročajo zdravstvene težave. Alkilatno gorivo je možno hraniti daljše obdobje.
Mešanica, ki jo pripravimo s standardnimi pripravki LS+ ali XP motorno olje + bencin moramo po nekaj mesecih neuporabe zavreči. Prav tako, kadar prenehamo uporabljati stroj, je potrebno vso gorivo iztočiti iz rezervoarja in motor zagnati, dokler se ne porabi vso gorivo (mešanica).
Zakaj moramo to storiti? Mešanica je zmes olja in bencina. Ker bencin sčasoma izhlapi, olje pa ostaja, postane razmerje olje / benzin nepravilno.
Da bi se izognili zgoraj navedenim težavam, toplo priporočamo alkilatno gorivo.
Kdor jo uporabi enkrat, testira razliko, jo vedno ponovno uporabi.

Čisto alkilatno gorivo ( modra kanta) je motorni bencin, brez dodanega olja. Primeren je za vrtna kosilnica, vrtni traktor, kosilnica in ostale stroje s štiritaktnim motorjem. Gorivo je narejen na bazi alkilata in ne vsebuje etanola. Zato je še posebej primeren za motorje čolnov.

Več info: aspenslovenija@petrol.si

Lep pozdrav
Ostanite zdravi
Priponke
Tankam.png
Tankam.png (430.78 KiB) Videno 2151 krat
WEICON
Sodelavec
Sodelavec

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani