STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri laserski CO2 rezalnik priporočate do 4,500€

Kateri laserski CO2 rezalnik priporočate do 4,500€

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kateri laserski CO2 rezalnik priporočate do 4,500€

OdgovorNapisal/-a bizilux » 12.11.2021 22:43

Pozdravljeni,

Trenutno designam in 3D printam marble machines (igrače z frnikulami) iz plastike. To delam zdej nekje 2 leti in končno sem še ženo prepričal da se mi pridruži. Ampak ona ni tako otroška kot jaz, zato bi kej drugega delala... zdejle jo učim designanja modelčke za piškote in božične okraske itd...
Jaz pa že dve leti sanjam in raziskujem CO2 laserske rezalnike, ker bi moje marble machines tudi iz lesa delal... sedaj pa ko bi še žena delala unikatne izdelke, sem pa dobil zeleno luč še od nje, da bi pa res lahko kaj kupila v bližnji prihodnosti...

Zdej pa vprašanje kaj... gledal sem K40 na aliexpressu, pa sem se nekako premislil ker se mi ne da zajebavat da dobim nakoncu spodobne produkte ven... jaz bi že v štartu da dela tko kt more. Potem sem gledal na alibabi Gweike co2 lc6090 https://boleilaser.en.alibaba.com/produ ... 72fabUqTbd nekdo iz nemčije je tukej: https://www.reddit.com/r/lasercutting/c ... ed_in_our/ pisal da je to kupil in je super, ampak da je še carina tuki in port fees. In meni se zdi zelo rizično pošiljanje take drage mašine iz kitajske...

Potem se recimo na bolhi prodaja HYPERCUT 6090 PRO, za 3650€: https://www.bolha.com/ostali-obdelovaln ... as-8152077
ampak je iz ptuja, jst sm pa blizu vrhnike... zadeva tehta 450kg, niti se mi sanja ne kako bi to naložil v kombi. To lahko dva dvigneta najprej eno stran in potem še drugo? nevem, nevem... in prvo bi moral vprašat koliko ur je laser rabljen itd... plus mislim da ima CW-3000 chiller, kar naj bi blo samo do 50W, ne pa 80W... kar zna pomenit da je laser obrabljen še bolj kot bi drugače bil?

Potem pa verjetno rajši dam še nekje 600€ več in dobim novega od Hypercut, z 2 leta garancijo ter dostavo in izobraževanjem.

zdej pa tko... na poslovnem računu imam nekje 12,500€. Stroškov imam nekje 2,000€ na mesec, ampak vsaj tok dobim na mesec prihodkov... in zdejle bo novo leto in black friday, tako da 3D printed igrače se lepo prodajajo takrat. Zato mislim da nekje 4,500€ bi lahko dal, ker potem moram hmalu tudi naročiti zaloge za 7,000€. Ampak me je malo strah da bom to kupil, in potem bo to stalo v kotu, ker je potrebno designe najprej naredit in bo minila polovica leta predno bom imel za prodajat 20 različnih designov, da bojo sploh kakšni kupci imeli izbero produktov. Nameravava pa dajati take stvari na Etsy. Če greva v drag nakup, bo pač res treba za rokave prijet...

Potem sem razmišljal če bi obiskala Hypercut, ampak imava 2h do tja in 2h nazaj, tako da je kar odločitev. Ampak bi potem osebno videl kako stvari delajo, mogoče še kakšen design naredim prej in ga tam preiskusim. Bral sem da imajo 6-8 demo modelov in mogoče kdaj kakšnega prodajo za ceneje?

Problem je pa tudi da je žena zelo konzervativna glede takih nakupov...ona bi vse na ziher... ampak brez nič ni nič, meni se pa tudi ne da dva tedna jebat da bo K40 produciral nekaj spodobnega... rajši v tem času designam stvari.

Hvala za vso pomoč!
Zadnjič spremenil bizilux, dne 15.11.2021 11:57, skupaj popravljeno 1 krat.
bizilux
Novinec
Novinec

Re: Kateri laserski CO2 rezalnik priporočate do 4,500€

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 13.11.2021 6:56

Kot prvo, če se z nečim ukvarjaš tako, da živiš od tega, pol dva krat po dve uri časa ne pomeni nič. A zdaj pa delaš 24 ur na dan, 7 dni na teden?? Se pravi, da si v enem tednu pa tud lahk odtrgaš tistih 6 ur skupaj z ogledom.
Drugo, živ krst se ne more odločiti namesto tebe, kaj je bolš, dražji now al cenejši rabljen.
Tretje-če dva človeka počneta nekaj, od česar živita, to pomeni, da morata zaslužit vsaj par jurjev na mesec-pri tem pa 3jurje pa pol spet ne pomeni kaj dosti. Če veš, da imaš za stroj vsaj nekaj dela, se par jurjev splača investirat. Za kolk dnarja imaš pa avto?? Pa ti najbrž ne prinese dosti nazaj, kvečjemu stroškov imaš z njim vsaj par jurjev na leto (bencin, servis, gume, registracija)-pa ne razmišljaš o tem, a bi ga imel al ne. Sicer pa poznam res uspešne firme, ki kupijo stroj tako-pol denarja plačam, pol pa na kredit-saj mora stroj ta kredit vračat. Res pa ne bo tist trenutek, ko boš dal denar, začel denar nazaj letet, se bo vsaj kak mesec al pa dva obrnil. Ampak če boš to naredil danes, bo to januarja, če boš pa marca, bo pa šele maja. Hja, je...bi ga, bi se pa prej spomnil.
Četrto-če se odločiš kakorkoli za nakup-450 kg res ni neka teža, kako to spravt domov. Saj tud če kupiš novega, se ti ne bo sam v delavnico al garažo postavil-ga boš moral nekak do tam spravt. Tud tist, ki ga prodaja, ga je moral nekak dat tam, kjer je-ga bo dal pa še nazaj ven. Če se da kupt pa prestavt stroj, ki ima 3-5 al pa 15 ton, se da menda tud 400 kil-kako so pa Egipčani piramide delal, pa niso mel viličarja, pa avtodvigala, pa računalnikov, laserskih nivelirjev in hidravličnih dvigalk.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 13.11.2021 12:16

egipčani so za dvig kvadrov - kock nasuli klančine iz peska pa so to dvignili kamor je bilo potrebno..., peska so imeli kolikor hočeš... :D :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bizilux » 13.11.2021 15:02

hvala za odgovore :)

par stvari še nisem povedal, da sva kar priviligirana pri najinih letih, 30 jih imava... in sicer imava dve nepremičnini, ki sva jih prenovila in jih odajava, ter zaenkrat živiva rent free, v hiši njene mame, ker smo naredili zgoraj stanovanje... tako da si s tem načeloma skoraj pokrijeva vse stroške.
Avtoček imava fiat 500, ki sva ga lahko kupila brez davka, ker sva do aprila živela na nizozemskem 3 leta in je ona delala za evropsko agencijo.

Meni ni problema it za 6 ur gledat laserske rezalnike, samo še ženo moram prepričat :) bolj je bilo vprašanje če se splača to nardit, ampak ja... seveda se splača it pogledat prvo.

Mogoče kdo ve kje se da dobiti kredit za sp, za polovico mašine? med tem ko je ta sp odprt šele od aprila? verjetno bolj nemogoče a? :D mogoče nama pa njena mati pomaga pri tem...

450kg mi je pa zato malo velika številka, ker sedaj imam printerje ki tehtajo 10-15kg... čisto druga liga :) je pa fino ker imam garažna vrata v poslovni prostor in lahko kombi tudi notri zapeljem in potem samo porinem mašino na svoje mesto...

bi pa moral najemnika vprašat če lahko eno majhno okno dam dol, in obzidam okoli knauf škatlo z izolacijo, ter ven napeljem cev za odzračevanje...

tako da TLDR... bolj imam bitko z mojo ženo če greva v to... tukaj sem pa bolj mislil vas vprašat če bi bilo 4500€ vredno za hypercut... ampak ja, seveda je vredno.
Zadnjič spremenil bizilux, dne 15.11.2021 11:58, skupaj popravljeno 1 krat.
bizilux
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 13.11.2021 21:51

Kaj in kako se s pomočjo plinskega CO2 laserja delajo izdelki iz plastike in pleksija si pojdite ogledat k Pečenkotu na Gerbičevo ulico v Ljubljani. Najprej smo zanj pri nas rezali, gravirali pa z trdnimi YAG laserji. 3D izdelkov nismo nikoli delali z laserji.
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 14.11.2021 22:11

Hja je..i ga , tle je pa tko-kolkr sem videl uspešnih podjetnikov, vse žene podpirajo pri tem-če tega ni, kar pozabi na obrt. Takih strojev še ne delajo, da bi se sami za posel brigali, proizvajali in prodajali.
Sicer ni moja stvar, ampak me zanima kaj pol delata cel dan-v službo ne hodita, zgleda da sta v podjetju tud bolj malo-a mata kup otrok, pa se z njimi ukvarjata?
Glede kredita je pa tko-pogledajo dohodke, pregledajo nepremičnine in premičnine-če imaš dohodkov toliko, da ocenijo, da boš lahko kredit vračal, ga dobiš. Na SKB pravijo, da če imaš bajto za 100 jurjev, ti lahk tud 30 jurjev kredita dajo-če bojo prodal, bodo za tretjino cene lahko najdli kupca, če bodo dobil pa več, ti pa tisto razliko dajo.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a primorc20 » 15.11.2021 13:43

Lepo narejena stran.

CO2 laser za les itd lahko greš tudi v Trzin v Lestroj pogledati. Bo bližje in hitreje. So pa ti modeli kitajske verzije, ampak imajo vsaj servis urejen.
Glede hladilnika- tudi če je manjši najbrž ni tak problem, gledati moraš le, da temperatura vode preveč ne naraste. Odvisno s kakšno nastavljeno močjo laserja delaš.

Zna pa tole rezanje na laser precej smrdeti, tako da dobro odsesovanje je nujno. Še posebej pri rezanju plastike zna biti moteče, če je odvod kje preblizu kakšnega okna.
primorc20
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov