Nič me ni zmedlo glede kovinskih in alu platišč... ja, tudi alu platišča so kovinska.
Jasno je, da alu platišča niso iz čistega aluminija, ker bi bila mehka kot puter, gre za zlitino. Tudi zlitina je kovina, saj je zlitina iz več različnih kovin. Kar se mene tiče je butasto da se gre profesionalca, potem pa namesto jeklena platišča napiše kovinska platišča in posebej alu platišča, kot da alu niso iz kovine
Poznam nekoga, ki se večkrat zmoti in za bicikel, ki ima jeklen okvir, reče kovinski, za alu pa da je aluminij. Za bicikle je pa lahko 6000 serija ali celo 7000 serija zlitina in teh je spet nekaj različnih.
Za varjenje sprašujem zato, ker sem jih že nekaj vprašal, pa vsak po svoje pravi kaj je najbolje, se mi zdi da zato, ker nimajo na razpolago 3 ali 4 različne varilne aparate ali enega ki je primeren za vse. Lahko tudi, da nihče od teh ni švasal feltne, nisem vprašal, pa bi najbrž moral, ane.
Če je na žico, ne more dat kar v tisti aparat ki je za varjenje jekla, menda se alu žica ne sme nič umazat z nečistočo od železa. Če se že navarja, naj vsaj drži, ne da slučajno stran pade, saj ne bo guma dol padla, ampak ne bi rad 2x popravljal.
In še nekaj je, če gre za nekaj manj zahtevnega, bi rad kaj naredil sam, ker lahko rečem da imam čas in voljo in seveda rad bi se kaj naučil novega.
Torej, kaj je po vašem bolje, TIG ali MIG, ker verjetno MAG ne velja če je CO2, menda mora biti inertni plin, torej argon, čisti.