epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Žerjavar napisal/-a:Za sestavljen stropnik sem imel podatek o dolžini 385 cm, brez podatka o načinu pritrditve (naslona) na zid in preklado. Računal sem z razmakom med podporama 400 cm.
Suhi plavajoči estrih se ne sme dotikati nobene toge konstrukcije, Do zidu (tudi gips) ga loči vsaj 1 cm trde kamene volne ali EPS, navzdol do nosilnih letev, AB plošče, preklade ali stropnika pa vsaj 3 cm trde kamene volne.
O posledicah preredkih vijakov sem že pisal. Če imaš probčem le na koncu nosilca pri zidu v dolžini 10 cm, daj tik ob gipsu dva vijaka vzporedno poševno proti zidu, da bosta pišla v spodnji nosilec vsaj 10 cm pred betonom (opeko).
Stropniki nižjega nivoja zadoščajo, Za plavajoči estrih velja isto, kor za zgornji nivo.
Za izravnavo nivoja tal pa na obstoječe letve nasipaj EPS drobir, ga poravnaj in poškropi s cementnim mlekom, da se zgornja površina zlepi. Nanj pa kamena volna

Mabe napisal/-a: je tudi 4-5 cm cementnega estriha OK,v.

Žerjavar napisal/-a:Zakaj ti je cementni estrih tako pri srcu. Kombinacija les in beton v nosilni konctrukciji ni dobra, ker imata zelo različne raztezke zaradi temperature in zaradi obremenitve.

Žerjavar napisal/-a:Za željen izdelek je vedno več zadovoljivih (boljše in slabše) rešitev. Odločujoč je investitor po dokaj starem reklu: "denar je sveta včadar"

Mabe napisal/-a:Če bi ti zase delal, bi izbral suhi estrih, čeprav je dovolj nosilnosti za cementnega?

Žerjavar napisal/-a:Mabe napisal/-a:Če bi ti zase delal, bi izbral suhi estrih, čeprav je dovolj nosilnosti za cementnega?
Točno! Ni merodajna samo nosilnost stopnikov.
Predvidevam, da hiša ni ravno najnovejša, ni grajena v skladu z današnjim predpisom za potresno varnost. Manj kot jo dodatno obremenjuješ, bolje se bo odrezala v slučaju ...

Mabe napisal/-a: Kako bi se na lesenih tleh obnesel namesto OSB plošč stiroestrih?
Ne vem pa kako se zvočno obnese. .
.Kombinacija les in beton v nosilni konctrukciji ni dobra,

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov