STROJNISTVO.com • Poglej temo - m2 profilov, kotnikov, okroglih cevi.....

m2 profilov, kotnikov, okroglih cevi.....

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

m2 profilov, kotnikov, okroglih cevi.....

OdgovorNapisal/-a PEME » 25.11.2024 8:26

Pozdravljeni, imam mogoče kdo v EXCELu kakšno tabelo z težami in m2 za IPE. HEA,HEB,UNP,....profile, kotnikoe, okrogle cevi.....in bi jo bil pripravljen deliti?
Jaz imam v katalogu profilov vse podatke ampak je tega za prepisovat da je veselje pa sem še tukaj poizkusil, mogoče pa bom imel srečo.
PEME
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: m2 profilov, kotnikov, okroglih cevi.....

OdgovorNapisal/-a šlosar » 25.11.2024 12:50

Hoj
Mislim, da je nekdo pred leti objavil program v excelu.
Vpišeš podatke in ti poda izračun.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 25.11.2024 15:26

samo predlog: probaj za posamezne profile napisat algoritem, da vneseš samo površino profila iz kataloga, pa nmožiš z dolžino, pa gostoto in to je to, malo za zčetek za olajšanje dela...

samo vprašam, a se zafrkavaš s kakim modelirnikom, pa ti sami izračunajo mase delov v sestavu...???
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 25.11.2024 16:48

Ko utegnem, prilepim excel datoteko.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 25.11.2024 17:35

Pozdrav.

Excel datoteka bi naj bila tukaj:

https://www.strojnistvo.com/baza-znanja.html

...ampak ko kliknem nanjo, se nič ne zgodi :cry: (stran gledam v brskalniku Chorme)

Pa da vprašam, kako je to z zgoraj "polinkano" bazo znanja? Sem sledil navodilom in sem na v povezavi naveden e naslov poslal moj doprinesek, pa se ni nič zgodilo...

Uživajte ta večer...

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a PEME » 26.11.2024 5:09

Nadgarajuemo program za vodenje proizvodnje in bi rad dodal modul za preračune količin(kg, m2) v kosovnico da imamo takoj pri roki količine za barvanje in teže za knjiženje....Podatke pa rabi programer da jh kar vnese v bazo. Da imam vsaj osnovne materiale že vnešene, da sodelavci ne zgubljajo časa na začetku z vnašanjem parametrov. Tako ali tako bo potrebno potem še vnašat ko se pojavi kak "nov" profil.

Z kilogrami ni problema, problem so površine posameznih profilov.

Meni zadeva iz baze znanja dela brez problema, je pa samo za kilograme, edino za pločevine oizračuna površino.Drugač sem na Firefoxu, zadevo sem prenesel in mi dela.

Šlosar, se priporočam za to excel tabelo.

Hvala vsem zaenkrat
PEME
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 26.11.2024 10:33

PEME napisal/-a: v EXCELu kakšno tabelo z težami in m2 za IPE. HEA,HEB,UNP,....profile, kotnikoe, okrogle cevi......

Verjetno že imaš za vse profile tabelo, kjer ti manjka le površina barvanja. Programer (pa še marsikdo) je v stanju za vsak tip profila narediti formulo za izračun površine za 1 m dolžine.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PEME » 26.11.2024 11:36

Žerjavar napisal/-a:
PEME napisal/-a: v EXCELu kakšno tabelo z težami in m2 za IPE. HEA,HEB,UNP,....profile, kotnikoe, okrogle cevi......

Verjetno že imaš za vse profile tabelo, kjer ti manjka le površina barvanja. Programer (pa še marsikdo) je v stanju za vsak tip profila narediti formulo za izračun površine za 1 m dolžine.

Ne vem če je glih ekonomsko upravičeno izdelovati algoritem za preračun vsakega profila posebaj. Ne vem ali so radiusi v HEA, HEB, HEM, Kvadratnih ceveh( zelo različnji radiusi pri različnih debelinah sten...).... profilih linearni ali kako se spremijajo z velikostjo profila.....Zna bit kar zelo zamudno.

Z mojega vidika je še vedno najenostavneje in najcenej izvesti samo copy paste iz neke EXCEL tabele, seveda če jo imamo. Če ne pa bomo prepisovali iz kataloga pa bomo imeli zadevo za vse bodoče potrebe pripravljeno.
PEME
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 26.11.2024 14:33

PEME napisal/-a: Ne vem če je glih ekonomsko upravičeno izdelovati algoritem za preračun vsakega profila posebaj. Ne vem ali so radiusi v HEA, HEB, HEM, Kvadratnih ceveh( zelo različnji radiusi pri različnih debelinah sten...).....

Samo vprašanje potrebne toćnosti. Moje mnenje, da bo več napak zaradi reza na koncu, ki je zgolj slučajno raven in pravokoten na profil, kot pa zaradi zaobljenosti in poševnin profila. Morda bosta dva različna profila med sabo stisnjena in zavarjena - ali boš odšteval skriti ploskvi, ki ju ni možno barvati. Morda ti za I profile zadošča obseg = 2 x višina + 4 x širina? V tabeli I profila dodaš le stolpec površine = izračun po "približni" formuli.
V mojem času smo površino barvanja računali iz teže dela konstrukcije z oceno povprečne debeline materjala. To smo računali le v fazi ponudbe, da smo dobili ceno (projekt, proizvodnja in montaža) za pogodbo. Po končanem projektu pa se s tem nismo ukvarjali, saj je s proizvodnjo bila jasna cena materjala in dela z barvanjem.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov