Zdravo, rabil bi nekaj nasvetov za nakup žage. Doma v delavnici bi potreboval neko žago, ki bi bila namenjena razrezu raznih plošč oz. pločevine iz aluminija, jekla, inoxa, itd. do debeline cca. 5 mm in morda še za kakšno plastiko ter les. Iščem nekaj, kar bi 1mm debelo pločevino lahko odrezalo naravnost, ne da bi jo pri tem ukrivilo, kot se to zgodi npr. s škarjami za pločevino. Razmišljal sem, da bi vzel kar kakšno vertikalno tračno žago, pa me zanima na kaj vse je treba biti pozoren pri nakupu.
Malo sem že gledal po spletu, pa je ponudba precej različna. Vidim, da je treba biti pozoren na širino listov, ki jih stroj podpira in št. zob. Pomembna je tudi dolžina rezalnega traka ter njegova dobavljivost (npr. naj bo neka pogosta oz. standardna dolžina). Naslednji nasvet je bil, da naj bodo kolesa litoželezna, ne pa iz aluminija. Pa še nakup kakšnega dodatenga vodila za bolj natančne reze. Pri nakupu orodja imam navado, da vzamem kakšno bolj kvalitetno robo (četudi je treba nekaj več odšteti zanjo), ne pa tisto poceni kitajsko šaro.
Gledal sem tole zadevo, ampak je cena tudi uff...
https://www.tobi.si/en/BandSaw-Sabre-300Kaj menite ostali?