STROJNISTVO.com • Poglej temo - Popravilo motorne kose (laksarce) Partner Colibri

Popravilo motorne kose (laksarce) Partner Colibri

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Popravilo motorne kose (laksarce) Partner Colibri

OdgovorNapisal/-a rabu » 10.11.2025 9:17

Lep pozdrav vsem članom! Sem nov tukaj in sem se odločil vprašati za pomoč, ker me je moja stara kosilnica spravila v zagato :).
Težave mi povzroča 2 taktna motorna kosilnica na nitko Partner Colibri II, ki noče več vžgati. Težava je v tem, da na svečki ni iskre. Svečka je nova (originalno ima notranji upor Champion RCJ6Y), stikalo za izklop je preverjeno (trenutno kar odkloplneno). Zamenjal sem tudi vžigalno tuljavo, obnašanje pa je tudi z novo tuljavo enako. Iskre še vedno ni oz. je zelo šibka (komaj opazna), kadar testiram s svečko brez notranjega upora. Očitno pa je iskra preslaba in motor ne vžge. Razmak med tuljavo in magnetom je nastavljen na približno 0,3 mm. Premeril sem tudi stik tuljave z maso.
Nekako mi je zmanjkalo idej, kaj bi še lahko bilo narobe. Prosim za kakršenkoli nasvet ali idejo. Hvala vnaprej in lep pozdrav!
rabu
Novinec
Novinec

Re: Popravilo motorne kose (laksarce) Partner Colibri

OdgovorNapisal/-a Sebek » 10.11.2025 19:00

Kaj pa magnet? Mogoče se je razmagnetil. Kaj drugega je bolj težko, če je tuljava nova in svečka. No ja tudi nova tuljava bi lahko bila v okvari.

Pa poizkusi tuljavo magnetu še bolj približati, Vzami A4 list papirja, ter ga daj med magnet in tuljavo. Če se magnet zatika daj dve debelini papirja. To delaj tako dolgo, da se več nebo zatikalo.
Sebek
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Popravilo motorne kose (laksarce) Partner Colibri

OdgovorNapisal/-a rabu » 11.11.2025 19:37

Magnet je videti OK. Tuljavo namreč kar dobro prime, ko jo prislonim nanj. Nimam pa občutka koliko bi bilo pravilno/dovolj. Bom poskusil še zmanjšati režo.
Hvala za nasvet :D
rabu
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov