STROJNISTVO.com • Poglej temo - obstojnost površinske obdelave

obstojnost površinske obdelave

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: obstojnost površinske obdelave

OdgovorNapisal/-a ssecnik » 30.4.2026 7:08

Prazna jeklenka ni nevarna,tudi če tlak povsem pade.Plamena ne more posrkati v jeklenko in tudi če bi,plin ne gori,oziroma eksplodira.
ssecnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 30.4.2026 10:35

ne zavajaj, ravno prazna jeklenka je nevarna, ker nikoli ne veš kaj je norti, ja polna jeklenka pa ne bo nikoli eksplodirala, mi je v firmi pobu skoraj odtrgalo dlan, ko je s fleksom rezal hobok prazen od nitra, sem se pa majčkeno poklicno zajebaval z UNP, plinarji so nam vedno razplinili cisterne 1 kubik in več z vodo!!!..., so pa zenge na hrvaškem rušili hiše srbov z unp: na podstrešju so odprli jeklenkp unp v kleti pa prižgali svečo in so šli v drugo in tako naprej, polna jeklenka nikoli ne eksplodira, ni kisika...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ssecnik » 1.5.2026 5:27

Pa dobr,itak se na vse zastopiš,pa mi zdaj povej,zakaj je prazna jeklenka nevarna?Če je res prazna,potem ni notri nič in nič ni nevaren.Če je od UNP tudi ne,plin sam se ne bo vžgal brez kisika.
Če pa zadeve režeš,sploh sode ,je pa druga reč.Sta dva v firmi rezala pokrove sodov,kakih 40 jih je bilo,pogledala in preverila vsak sod,če bi lahko kaj počilo...vse,razen zadnjega.Ker če jih je 40 v redu,bo tudi ta...Kabuuuum... :evil:
K sreči,razen počenih bobničev in raztrganih cunj,nobenemu nič.
ssecnik
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Demz in 2 gostov