STROJNISTVO.com • Poglej temo - Sindikat strojnikov

Sindikat strojnikov

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Ali ste za to, da strojniki v RS ustanovimo svoj sindikat?

DA
36
90%
NE
2
5%
NE VEM, ME NE ZANIMA
2
5%

Skupaj glasov : 40

Sindikat strojnikov

OdgovorNapisal/-a marjan » 1.5.2003 19:10

Pozdravljeni,

v novici (Stavka strojnikov ameriškega proizvajalca letal...) sem podal vprašanje ali ste za to, da se ustanovi sindikat strojnikov. Odgovorov je bilo bolj malo ("samo" sedem), toda vsi 100% ste bili za to, da se ga ustvari.
Tako da tukaj še enkrat ponavljam isto vprašanje (razlog: mogoče vas bo
kaj več odgovorilo 8) )

No, pa vesele prvomajske praznike :D

Lp
Marjan Grah
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

Sindikat strojnikov

OdgovorNapisal/-a Jože P » 3.5.2003 11:34

To je zelo pozitivna ideja. Mislim, da smo daleč podcenjeni in tudi ni prav, da imamo na voljo sindikat kjer so notri tako neizobraženi (s tem jih ne podcenjujem) pa do visoko izobraženih. Skratka profili bi po mojem morali biti ločeni.
LP JP
Jože P

OdgovorNapisal/-a Gost » 4.5.2003 19:51

Če bo sindikat strojnikov bolj bojevit kot je skei,sem za to.Sicer pa je bolje da ga ni ker takih sindikatov kot jih imamo se sramujem!
Gost

OdgovorNapisal/-a Si1pa » 4.5.2003 21:26

Tudi jaz se strinjam za ustanovitev sindikata (čeprav sem S.P.), Delo strojnikov je zelo podcenjeno, (če nas ne bi bilo tudi vlada nebi imela svojega letala-le kdo bi ga pa naredil?)
LP
Si1pa
Novinec
Novinec

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a Mr.G. » 1.10.2006 14:00

Glede teh sindikatov:

Sem bil v sindikatu,kao da si zaščiten in imaš več pravic.Bla,bla,bla!!!

Sindikat tud s prstom ni mignil,ko se je moj šef (prejšnji) spomnil , da me ne nuca več. Sindikat je TAKOJ podpisal, da se me vrže. Tud obvestil me niso.

Takga sindikata ne nucamo.Kej boljših pa v sloveniji tud ni.
Mr.G.
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bl.ko » 2.10.2006 7:20

Mr.G, popolnoma se strinjam s tabo. Sindikat bolj zanimajo sindikalne zabave in pikniki kot pa skrb za delavce in njihove pravice.
bl.ko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 2.10.2006 8:53

bl.ko napisal/-a:Mr.G, popolnoma se strinjam s tabo. Sindikat bolj zanimajo sindikalne zabave in pikniki kot pa skrb za delavce in njihove pravice.

Naši sindikati niso vredni pol p.m.v.

So pravzaprav zatiralci šolanih ljudi v Sloveniji. V bistvu se s svojimi besedami in dejanji zavzemajo samo za nekvalificirane delavce. Ves drug kader predvsem pa inženirski, ki pa je hodil v šolo vsaj 5-6 let več in ki dela na najzahtevnejših delovnih mestih ja pa po njihovi definiciji že bogat in naj plačije zato neomejene davke. Briga jih, če zaradi narave dela nekateri delajo pravzaprav 24ur na dan in nosijo svoje delo domov (v glavi ali pa v torbi), samo da nebi kdo dobil prevelike plače. Pravzaprav nas naši sindikati postavljajo v položaj, ko bo treba resno razmislit o tem, ali bomo še delali doma, ali pa bomo spokali drugam.

Takih sindikatov, kot jih imamo pri nas pravgotovo ne rabimo, ker delajo samo škodo.
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 2.10.2006 9:56

točno tako je kot pravi BLABLABLA

Sindikata strojnikov ne rabimo, ker že zdaj obstaja in je takšen kot je (predvsem se bori pravice nizkokvalificiranih delavcev). Takšen sindikat enostavno ne more zastopati mene in moje pravice in želje kot inž. strojništva. To je približno tako, kot da bi zdravniki in medicinske sestre bile v istem košu. Zdravniki bi pristali na to? Močno dvomim.....

Pripravniška zdravniška plača je okrog 150-160 kSIT, neto brez dodatkov in je 80% plače, ki jo dobijo po 6-ih mesecih..... torej pride z neto zneskom na 200kSIT. Zelo malo strojnikov je po končanem faksu dobilo podobno pripravniško plačo.....
Ali lahko zdajšnji sindikat iztrži za nas takšne ali podobne plače? mislim, da ne....

Torej le sindikat strojnih inž., ki je ločen od zdajšnjega.......

LP

BLABLABLA napisal/-a:
bl.ko napisal/-a:Mr.G, popolnoma se strinjam s tabo. Sindikat bolj zanimajo sindikalne zabave in pikniki kot pa skrb za delavce in njihove pravice.

Naši sindikati niso vredni pol p.m.v.

So pravzaprav zatiralci šolanih ljudi v Sloveniji. V bistvu se s svojimi besedami in dejanji zavzemajo samo za nekvalificirane delavce. Ves drug kader predvsem pa inženirski, ki pa je hodil v šolo vsaj 5-6 let več in ki dela na najzahtevnejših delovnih mestih ja pa po njihovi definiciji že bogat in naj plačije zato neomejene davke. Briga jih, če zaradi narave dela nekateri delajo pravzaprav 24ur na dan in nosijo svoje delo domov (v glavi ali pa v torbi), samo da nebi kdo dobil prevelike plače. Pravzaprav nas naši sindikati postavljajo v položaj, ko bo treba resno razmislit o tem, ali bomo še delali doma, ali pa bomo spokali drugam.

Takih sindikatov, kot jih imamo pri nas pravgotovo ne rabimo, ker delajo samo škodo.
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov